Την περίπτωση του Λεάντερ Ντεντόνκερ έχουν στη λίστα τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, προκειμενου να ενισχύσουν την θέση τού αμυντικού μέσου με έναν παίκτη επιπέδου - Γιατί ο διεθνής Βέλγος άσος έχει θητεία Άντερλεχτ, Γουλβς, Άστον Βίλα και Νάπολι και, στα 29 του χρόνια, είναι μια δοκιμασμένη λύση για τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Το market value στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρω, αν και παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 32, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026 με την Άστον Βίλα και μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχουν πληρωθεί 30+ εκατ. ευρώ ως transfer fees.

"Φάση Αράο o Ντεντόνκερ  ως χαφ και στόπερ - 6-7 εκατ. ευρω"

Μπορεί να παίξει τόσο ως αμυντικός μέσος (θέσεις 6 και 8) όσο και ως στόπερ, αλλά η κεντρική του θέση είναι εκείνη του 6αριού, που οργώνει στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Αντώνη Τσούτη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Αγγλία γιατί αναλύει αγώνες εκεί, προκειμένου να συλλέξουμε χρήσιμες πληροφορίες για τον Βέλγο χαφ.

"'Εκανε καριέρα στη Γουλβς, στην Άστον Βίλα δεν πολύεπαιξε. Τον είχε δώσει δανεικό τον χειμώνα στη Νάπολι. Τώρα επέστρεψε, αλλά έδωσε τον Ντούγκλας Λουίζ στη Γιουβέντους με 50 εκατ. ευρώ, που ήταν ο καλύτερος χαφ τής Άστον Βιλα, κι επειδή παίζει στο Τσαμπιονς Λιγκ δεν ξέρω αν θα διώξει πολύ κόσμο. Θα χρειαστεί βάθος στο ρόστερ. Για να τον δώσει πέρσι δανεικό σημαινει οτι δεν τον πολύ-υπολογίζει, αλλά θα εξαρτηθεί από το πώς θα φορτώσει ο Έμερι τον άξονα", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο καλός συνάδελφος.

Που δίνει βοήθειες στο γήπεδο;

"Στη Γουλβς που έκανε όνομα, έπαιζε στα δύσκολα και στόπερ, την έχει τη θέση. Κυρίως όμως είναι αμυντικός μέσο. Φάση Αράο είναι, παίζει και χαφ αλλά και τίμια ως στόπερ. Συνήθως σε τριάδα έπαιζε στην άμυνα".

Πόσο μπορεί να κοστίσει η πώλησή του;

"Θεωρώ ότι θα πιάσει 6-7 εκατ. ευρώ εύκολα".