Είναι αλήθεια πως ο ΠΑΟ, μέσω του τεχνικού του διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου και έχοντας το... οικονομικό boostάρισμα του ιδιοκτήτη Γιάννη Αλαφούζου, έχει μπει πολύ δυνατά στα μεγάλα μανατζερικά Γραφεία, που έχουν πελάτες ονόματα αλλά και που χρειάζεται να πληρώσεις μεγάλες υπεραξίες αλλά και προμήθειες. Κάτι που μέχρι πρότινος έκανε στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη Και αυτές πληρώνουν οι πράσινοι για να  "κτυπάνε" στα ίσα  ή και να καταφέρνουν να φέρουν τέτοιους παίκτες. Τον Πελίστρι από την CAA Stellar,  τον Μαξ από την γερμανική Sports360 GmbH, τον Ίνγκασον από την ολλανδική SEG, τον Μαξίμοβιτς από την ισπανική Promoesport ακόμη και για τον Τετέ χρειάστηκε η ... συμβολή της Unigue Sports Group!! Στο μεσοδιάστημα ο ΠΑΟ πήγε να κάνει δουλειές και με τον Μέντες και με τον Ζάχαβι και με την Base...

Τελευταίο παράδειγμα ο Αζεντίν Ουναχί, ο 24χρονος διεθνής Μαροκινός κεντρικός χαφ, με τα 12.000.000 σημερινη χρηματιστηριακή αξία, ο οποίος τον Γενάρη του 2023 κόστισε στην Μαρσέιγ αγορά 8.000.000 από την Ανζέ!! Για να έρθει και να παίξει στους πράσινους για ένα χρόνο ο Ουναχί, θα στοιχίσει συνολικά στους πράσινους σχεδόν 3.000.000 ευρώ (όλα μαζί μέσα). Λεπτομέρεια, ο Παναθηναικός θα μπορούσε να είχε πάρει νωρίτερα τον Χουάνγκ, πληρώνοντας ακόμη και το buy out των 8.500.000 ευρώ στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά δεν ψηνόταν για Ελλάδα ο ιδιόρρυθμος Νοτιοκορεάτης που ήθελε Τσαμπιονς Λιγκ (κατέληξε στην Φεγενορντ, αντι 8.000.000 ευρώ, από τα οποία οι 600.000 θα πάνε στον Ολυμπιακό). Όπως ο Παναθηναϊκός ασχολήθηκε μυστικά και με τον δανεισμό του  Μποβέ από την Ρόμα, που κατέληξε τελικά με 1.500.000 ευρώ loan fee στην Φιορεντίνα και ενώ δημοσιοποιήθηκαν μόνο οι κινήσεις του ΠΑΟΚ και της... Νότιγχαμ για τον Ιταλό μέσο!!

Πάμε και σε φρέσκο rumors, που δεν επιβεβαιώνεται προς ώρας και που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί: σύμφωνα με την ελληνικό - ολλανδική πιάτσα agents ο Τσούμπα Ακπομ , με τα 12.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, θέτει σοβαρη υποψηφιότητα για να έρθει στον Παναθηναικό. Με το ίδιο καθεστώς που θα αποκτηθεί και ο Ουναχί από την Μαρσειγ και αυτός αρχές Σεπτεμβρίου. Δηλαδή με υψηλό loan fee ( μπορεί να φτάσει και στο 1.200.000), οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι οκτώ ψηφίων και με τους πράσινους να αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου (στο 100%) το συμβολαιο του για την τρέχουσα σεζόν, με τις υψηλές αποδοχές που έχει στον Άγιαξ. 

Ο Άγγλος στραικερ, πρώην του ΠΑΟΚ, αποκτήθηκε πέρσι αντί 12.000.000 ευρώ αλλά φέτος δεν είναι στα βασικά πλάνα του κόουτς Φαριόλι. Υπάρχει ο σταρ Μπρόμπει ενώ στις 29 Αυγούστου αποκτήθηκε και ο διεθνής Ολλανδός φορ Βέγκχόρστ, με φυσικό επακόλουθο ο Ακπόμ να λογίζεται πλέον ως τρίτος στην ιεραρχεία των σέντερ φορ του "Αίαντα". Για αυτό και οι Ολλανδοί τον παραχωρούν και δανεικό!

Φυσικά για να αποκτηθεί ο Άκπομ από το τριφύλλι (υπάρχει πάντως ακόμη ένας υποψήφιος για την θέση) θα πρέπει προηγουμένως να πουληθεί ο Σπόραρ στην Σλόβαν. Μέχρι αύριο... Θυμίζω πως πριν από λίγες ημέρες η ΑΕΚ είχε διαψεύσει σενάρια και δημοσιεύματα πως κινήθηκε για την απόκτηση του Ακπομ από τον Άγιαξ. Ίσως γιατί γνώριζαν πως ήδη "κάνει παιχνίδι" ο Παναθηναικός...