Παραλίγο να συμβεί τραγωδία στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, στα Σπάτα, σε φιλική αναμέτρηση της ομάδας Κ-15 με την αντίστοιχη του Πανιωνίου. Συγκεκριμένα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δύο παίκτες των «κυανέρυθρων», ο Μάριος Σουχλάκης και ο Δημήτρης Κουκουζέλης συγκρούστηκαν στον αέρα κεφάλι με κεφάλι σε μια διεκδίκηση της μπάλας και έπεσαν στο έδαφος.

ΠΑΕ ΑΕΚ

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο το ιατρικό τιμ των Ακαδημιών της ΑΕΚ, ο γιατρός Ανδρέας Αναμορλίδης και o φυσιοθεραπευτής, Λευτέρης Ταμβάκης. Ο ένας εκ των δύο, ο Μάριος Σουχλάκης, υπέστη επιληπτική κρίση και επί πέντε λεπτά έβγαζε αφρούς και είχε τρομακτικούς σπασμούς.

Το παιδί έτρεμε ολόκληρο! Το ιατρικό επιτελείο της Ένωσης κράτησε ανοικτό τον αεραγωγό του νεαρού ποδοσφαιριστή, καθώς υπήρχε κίνδυνος να πάθει ασφυξία. Μετά από μερικά λεπτά, χάρη στη φροντίδα των γιατρών, ο παίκτης συνήλθε. Στη συνέχεια εκλήθη ασθενοφόρο και τον παρέλαβε, προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι, ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα και πάλι σε παιχνίδι που αγωνίστηκε η Κ-15 του Πανιωνίου, στο Απήλιον. Τότε σε παιχνίδι τραυματίστηκε παίκτης της ίδιας ηλικιακής ομάδας του Παναθηναϊκού, ο οποίος χτύπησε σε κράσπεδο. Οι άνθρωποι του Πανιωνίου είχαν να λένε, για την εξοπλιστική επάρκεια των Σπάτων σε σχέση με το προπονητικό κέντρο του «Τριφυλλιού», στο Κορωπί, το οποίο όπως έλεγαν δεν είχε ούτε φορείο.

Είναι σημαντικό όλα τα προπονητικά κέντρα να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και ιατρικό προσωπικό προκειμένου να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε τέτοια περιστατικά, στα οποία κινδυνεύει η ζωή ποδοσφαιριστών.

ΠΑΕ ΑΕΚ