Τη δεύτερη εκτός έδρας φετινή του νίκη στη Super League πανηγύρισε την Κυριακή (6/10) ο ΟΦΗ, επικρατώντας με 3-2 του Πανσερραϊκού για την 7η αγωνιστική.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα προηγήθηκε με 2-0, έβγαλαν αντίδραση τα «λιοντάρια» ισοφαρίζοντας, αλλά στο β’ ημίχρονο ήταν καλύτεροι οι Κρητικοί και δικαιώθηκαν στο 89’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φούντα.

Έτσι, οι «ασπρόμαυροι» με 11 βαθμούς έπιασαν στην 5η θέση τον Παναιτωλικό, ενώ η ομάδα του Χουάν Φεράντο γύρισε στα αρνητικά αποτελέσματα, μετρώντας 4 βαθμούς στη 14η και τελευταία θέση.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Καραχάλιος στο 2’ έπιασε ένα ωραίο μακρινό σουτ από δεξιά, για να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Γκουγκεσασβίλι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό απάντησε ο Τομάς με καλό σουτ για τον Πανσερραϊκό από αριστερά και με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 8’ ο Νους εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μπρεσάν με κεφαλιά πέτυχε το 0-1 και με τον Γκουγκεσασβίλι να μένει άγαλμα, με τον Φαρές στο 10’ να κάνει το δυνατό σουτ από αριστερά, για να αποτρέψει την ισοφάριση ο Χριστογεώργος με σπουδαία απόκρουση.

Στο 17’ ο Σενγκέλια έσκαψε ωραία στον Σαλσίδο, που έκανε την κοντινή προβολή και ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε εντυπωσιακά, σε μια σημαντική φάση για τον ΟΦΗ να φτάσει σε δεύτερο γκολ.

Το 0-2 έγινε, εντέλει, στο 26’ και ο Νους ήταν ο σκόρερ με πλασέ στην κίνηση μετά το γύρισμα του Σαλσίδο από δεξιά, αλλά οι Σερραίοι μείωσαν δύο λεπτά αργότερα με εξ επαφής προβολή του Μπετανκόρ ύστερα από το γύρισμα από δεξιά του Δεληγιαννίδη.

Στο 39’ ο Μπετανκόρ βρέθηκε κοντά και σε δεύτερο προσωπικό γκολ μετά τη σέντρα του Τομάς από δεξιά, αλλά δεν ήταν καλό το τελείωμα και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Oι γηπεδούχοι, σε αυτό το πολύ ωραίο παιχνίδι, ισοφάρισαν στο 45’ με πλασέ του Φαρές από αριστερά μετά την ασταθή απόκρουση του Χριστογεώργου στο αρχικό πλασέ του Λιάσου.

Στο β’ ημίχρονο ένα καλό σουτ του Ντέλετιτς στο 54’ το εξουδετέρωσε ο Χριστογεώργος διώχνοντας σε κόρνερ, για να χάσει τεράστια ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα ο Σενγκέλια για τον ΟΦΗ, πλασάροντας άστοχα μετά το λάθος του Γκουγκεσασβίλι στη σέντρα του Νους από αριστερά.

Στο 59’ ο Σαλσίδο γύρισε ωραία το σώμα του εντός περιοχής, αλλά δεν ήταν καλό το τελείωμα, με τον Γκουγκεσασβίλι στο 66’ να κάνει τρομερή απόκρουση στο σκαστό γυριστό σουτ του Νους κι ενώ η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι, σε νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Κρητικούς να φτάσουν στο 2-3.

Στο 70’ ο Μπετανκόρ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μπρεσάν, αλλά ο διαιτητής Παπαδόπουλος και το VAR δεν είδαν παράβαση, με τον φορ των γηπεδούχων μάλιστα να βλέπει και την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, για να νικηθεί στο τετ α τετ ο Νους από τον Γκουγκεσασβίλι στο 72’.

Στο 87’ ο Νους κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ουαγκέ και στο 89’ ο Φούντας ευστόχησε από την άσπρη βούλα, με τον ΟΦΗ να επιβραβεύεται για την καθαρή του υπεροχή στο δεύτερο μέρος.

Στο 90’+4, πάντως, ο Πανσερραϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία για νέα ισοφάριση, με τον Αποστολάκη να διώχνει πάνω στη γραμμή τη λανθασμένη κεφαλιά του Σίλβα μετά την πρώτη κεφαλιά του Ντάβιντσον, χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) με βοηθούς τον Διαμαντή (Ηπείρου) και τον Σπυρόπουλο (Ανατολικής Αττικής), ενώ στο VAR ήταν ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) και ο Τσιμεντερίδης (Κοζάνης).

Κίτρινες: 56’ Λιάσος, 58’ Xαντάκιας, 70’ Mπετανκόρ - 75’ Αποστολάκης, 79’ Mαρινάκης.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Ντάβιντσον, Μπέργκστρομ (81’ Καρασαλίδης), Χαντάκιας (64’ Ουαγκέ), Δεληγιαννίδης (90’ Χατζηστραβός), Λιάσος (64’ Ζελέν), Στάικος, Φαρές, Τομάς, Τέρζιτς (46’ λ. τρ. Nτέλετιτς), Μπετανκόρ.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Καραχάλιος (73’ Aποστολάκης), Μπαΐνοβιτς, Σενγκέλια (90’+1 Σίλβα), Νους, Μπάκιτς (73’ Φούντας), Σαλσίδο (87’ Γιουνγκ).