Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Γι’ αυτό θέλει Ντιαλό ο ΠΑΟ, έχει... το πακέτο- Στα κόκκινα ο Ζοτς - Ξέρει τι κάνει ο Μπαρτζώκας με Κάρτερ"
Μπάσκετ
| 2021-06-15 20:40:00

"Γι’ αυτό θέλει Ντιαλό ο ΠΑΟ... έχει το πακέτο - Στα κόκκινα ο Ζοτς - Επιλογή Μπαρτζώκα ο Κάρτερ"

του Γιώργου Κτενά
"Γι’ αυτό θέλει Ντιαλό ο ΠΑΟ... έχει το πακέτο - Στα κόκκινα ο Ζοτς - Επιλογή Μπαρτζώκα ο Κάρτερ"

Οι δύο παίκτες που "ψωνίζουν" Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός από Ελλάδα. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους, τι θα προσφέρουν στο επίπεδο της Euroleague και γιατί αξίζουν την ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο. Ποιος είναι ο... καλύτερος και τι πρέπει να αλλάξουν για να "αντέξουν".

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Μια πρώτης τάξης ανάλυση έκανε στο sportdog ο Λίνος Γαβριήλ, πρώην προπονητής τής Λάρισας και του Πανιωνίου, για τους Ντιαλό και Κάρτερ, του Λαυρίου, που ενδιαφέρουν Πράσινους και Ερυθρόλευκους, αντίστοιχα.

Ποια είναι τα θετικά τους στοιχεία, τι μπορούν να προσφέρουν σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και ποιος αναμένεται να είναι ο ρόλος τους, αν τελικά αποκτηθούν από τις δύο ομάδες; Όλες οι απαντήσεις στη συνέντευξη του sportdog.

"Ικανός στην περιφέρεια - Αθλητικά προσόντα - Αυτό θα είναι το τεστ αν τον πάρει ο Παναθηναϊκός"

"Η πορεία του Λαυρίου σίγουρα έχει το στίγμα τού κόουτς Σερέλη και του οργανισμού του Λαυρίου, με την επιλογή των παικτών να είναι πολύ εύστοχη. Φέτος κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο που στηρίζεται στην αθλητικότητα και τα φρέσκα πόδια. Ο Ντιαλό ήταν σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Λαυρίου, πανομοιότυπος σωματότυπος και αθλητικότητα με τον Κάρτερ. Έρχεται από το πρόγραμμα του Providence, που είχε την ελευθερία να εξελίξει το παιχνίδι του, αυτά τα παιδιά που πρωταγωνιστούσαν στα προγράμματά τους, ερχόμενοι στην Ευρώπη τα πρώτα χρόνια έχουν άγνοια κινδύνου", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog.gr ο Λ. Γαβριήλ και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είναι ικανότατος την περιφέρεια, στο 1 εναντιον 1, με αθλητικά προσόντα, φεύγοντας από την ελευθερία τού Λαυρίου και από τον συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που παίζει χωρίς απαιτήσεις, καλείται σε διαφορετικό περιβάλλον να δείξει πνευματική δύναμη. Εκεί θα είναι το τεστ. Η έρευνα που έκανε ο Παναθηναϊκός έχει να κάνει και με αυτό, οι άνθρωποι του συλλόγου γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. Πολύ καλή περίπτωση και επικροτώ αυτές τις ενέργειες που καμιά φορά οι μεγάλοι οργανισμοί παίρνουν παιδιά από τη λίγκα τους".
 

"Κίνητρο ο Παναθηναϊκός - Στα κόκκινα ο Ζοτς - Αυτό έλειψε από την ομάδα του Κάτας"


Τί μπορεί να δώσει στον Παναθηναϊκό ο Ντιαλό, αν πάει τελικά στην ομάδα;

"Τον παίκτη που υπογράφει κάθε ομάδα, τον εξετάζει στα χαρακτηριστικά του. Ο Ντιαλό έχει μεγάλο κορμί για γκαρντ, σουτάρει καλά την μπάλα, μπορεί να τρέξει καλά στο γήπεδο, βοηθάει στα ριμπάουντ και στο 1 με 1 είναι αρκετά καλός. Ίσως όχι όσο καλός είναι ο Κάρτερ στο 1 εναντίον 1, αλλά είναι καλός. Το ότι πέρασε μια πρώτη χρονιά σε οργανισμό όπως το Λαύριο και εξελίχθηκε στην ευρωπαϊκή νοοτροπία, είναι πολύ σημαντικό. Γιατί θα είναι έτοιμος να βοηθήσει και αμυντικά σε χώρους κ.λπ. Με το πακέτο που έχει πιστεύω ότι μπορεί να δώσει πράγματα στον Παναθηναϊκό, αν και εφόσον προσαρμοστεί άμεσα. Γιατί αυτό είναι το ερωτηματικό για τους Αμερικανούς αθλητές. Το παιδί γνωρίζει τις διαφορές, τι εστί Παναθηναϊκός, θα είναι με κίνητρο να δείξει πράγματα, οπότε θεωρώ ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να βοηθήσει την ομάδα ως κομμάτι του ροτέισον. Εκτός αν γίνει έκπληξη και έχει πολύ καλή παρουσία στην προετοιμασια, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται διαφορετικά".

Τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό με το θέμα του προπονητή, πώς τις σχολιάζετε;

"Είναι λεπτό το θέμα τού προπονητή και των αλλαγών. Ξεκάθαρα αν το πάρουμε από την αρχή και ο Βόβορας είχε κάνει πολύ καλή δουλειά γιατί είχε βάλει ένταση, team spirit, και ο ενθουσιασμός μαζί με τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης ήταν κάτι που έλειψε αργότερα από τον Κάτας. Υπάρχουν κατηγορίες προπονητών: Υπάρχει ο ζεν Φιλ Τζάσκον, υπάρχει και ο Ζοτς που είναι στα κόκκινα. Ο Κάτας έπαιξε με τον δικό του τρόπο, πετυχημένος προπονητής στο Ισραηλ, δεν μπορεί να κριθεί που δεν πρόλαβε να περάσει το στίγμα του γιατί αυτό γίνεται στην προετοιμασία. Ουσιαστικά στηρίχθηκε στο ταλέντο των παικτων και σε καταστάσεις που κατάλαβε νωρίς και πέρασε κάποια πράγματα. Αλλά δεν ξέρω πόσο καλό κάνουν στην ομάδα οι συνεχείς αλλαγές προπονητών, είναι λυπηρό να μην στεριώνει κάποιος. Ο Πρίφτης είναι στην Ούνικς, έχει οψιόν, αυτοί που τον εκπροσωπούν γνωρίζουν καλύτερα τι θέλει για το μέλλον του".

 

"Άγνοια κινδύνου ο Κάρτερ - Όλοι τον θέλουν στην ομάδα τους - Ξέρει τι να κάνει ο Μπαρτζώκας"
 

Θα μου πείτε δύο λόγια για τον Κάρτερ, που φαίνεται ότι βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό;

"Ο Κάρτερ ήταν ευχάριστη νότα, δεν θα πω έκπληξη γιατί ανέκαθεν ήταν καλός παίκτης, είναι υψηλός ο δείκτης άγνοιας κινδύνου που έχει, είναι φανταστικός σουτέρ από ντρίπλα, στο 1 με 1 είναι στιγμές που μοιάζει ανίκητος. Καταφερε και έχει υψηλό ποσοστό στο σκοράρισμα, που δείχνει και την προσωπικότητα και την πάστα αθλητή που είναι: Ο καθένας θα τον ήθελε στην ομάδα του. Η άμυνα και η σωματοδομή του πρέπει να κάνουν ένα κλικ παραπάνω. Αν έχει διάθεση και ο ίδιος, μπαίνοντας σε έναν μεγάλο οργανισμό όπως ο Ολυμπιακός, για να βρεθεί σε επόμενο επίπεδο, θα είναι πάλι μια ίδιας φιλοσοφίας κίνηση από τον Ολυμπιακό όπως η αντίστοιχη του Παναθηναϊκού με τον Ντιαλό".

Τι πρέπει να αλλάξουν οι δύο παίκτες για να σταθούν στις μεγάλες ομάδες που τους θέλουν;

"Στην Αμερική δεν είναι η ομάδα πάνω από όλα, κι αυτό είναι το κυριότερο που πρέπει να περάσεις σε τέτοιους παίκτες: Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους και πώς θα τους προσεγγίσουν. Αλλά στον Ολυμπιακό, που ξέρουμε σίγουρα τον προπονητή του, ο Μπαρτζώκας έχει την εμπειρία για να διαχειριστεί την κατάσταση, αν τελικά επιλέξουν τον Κάρτερ".

Τέλος, πείτε μας δύο λόγια για τα δικά σας νέα;

"Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο πρότζεκτ στο κυπριακό μπάσκετ κια είμαι υπεύθυνος ακαδημιών στις Εθνικές ομάδες. Βρίσκομαι στην Κύπρο, τρέχουμε αυτό το πρότζεκτ με την επιτροπή ανάπτυξης και το καλοκαίρι θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος για τα παιδιά που έμειναν για καιρό εκτός αγώνων λόγω της πανδημίας. Ευελπιστώ ότι θα κάνουμε το επόμενο βήμα στο μέλλον, η εθνική Κύπρου έχει τα παράθυρα της FIBA μπροστά της και προετοιμάζουμε τα νέα παιδιά μαζί με τους συνεργάτες μου για την ομοσπονδία. Περιμένω να βρω και τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου, υπάρχουν κάποιες επιλογές θα τα βάλω κάτω και θα αποφασίσω".



***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" για αποχώρηση Διαμαντίδη στον ΠΑΟ - Εξελίξεις στην ΚΑΕ - Έρχεται προπονητής και… Χάντερ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags