Facebook Pixel Οι 7 εντολές του γερμανού πραγματιστή Λίνεν
| 2012-11-21 15:14:00

Οι 7 εντολές του γερμανού πραγματιστή Λίνεν

Οι 7 εντολές του γερμανού πραγματιστή Λίνεν

Πώς ο κόουτς της Ενωσης έβαλε τα πόδια των ποδοσφαιριστών σε ένα παπούτσι... Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να βγάλει την ΑΕΚ από το αγωνιστικό αδιέξοδο, να την απεγκλωβίσει από μία κατάσταση που έμοιαζε μη αναστρέψιμη, ο γερμανός προπονητής κ. Εβαλντ Λίνεν έπρεπε με το καλημέρα να επιβάλει τους δικούς του κανόνες, να θεσμοθετήσει ποδοσφαιρικούς (αλλά και εξωαγωνιστικούς) νόμους.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η ως σήμερα προσπάθεια του στέφεται από επιτυχία. Διότι επί των ημερών του η Ενωση πέτυχε τις πρώτες νίκες της στο πρωτάθλημα και μάλιστα επί αντιπάλων (Πλατανιάς και Βέροια) που έχουν τον ίδιο στόχο με εκείνη - την παραμονή στην κατηγορία - ενώ απέναντι σε ομάδες πολύ πιο ποιοτικές, όπως ο ΠΑΟ, ο ΠΑΟΚ και ο ΟΣΦΠ είχε παρουσία αξιοπρεπή.

Για να φέρει ο κ. Λίνεν ημέρες χαράς και αισιοδοξίας στα Σπάτα, χρειάστηκε να γίνει αδιαπραγμάτευτος όσον αφορά στους κανονισμούς που άπαντες πρέπει να ακολουθούν πιστά. Δεν θα απείχε από την πραγματικότητα το να ισχυριστεί κανείς ότι έβαλε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του σε ένα παπούτσι, όντας ξεκάθαρος στα ακόλουθα:

1. Διαφοροποίηση του τρόπου παιχνιδιού με φιλοσοφία αμυντικοκεντρική. «Πρέπει πρώτα να μάθουμε να κάνουμε σωστή άμυνα και μετά να έχουμε στο μυαλό μας το πώς θα απειλήσουμε τον αντίπαλο» τονίζει ο Γερμανός. Τακτική η οποία οδήγησε την Ενωση στο επιβλητικό 4-0 επί της Βέροιας την περασμένη Κυριακή.

2. Περιορισμός της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ.). «Να τα χρησιμοποιείται, αλλά να προσέχετε τι γράφετε και σε ποιους απευθύνεστε. Θέλω να εκφράζεστε αλλά όχι με τρόπο που θα εκθέτει εσάς και την ΑΕΚ. Να είστε έξυπνποι» τους είπε σχετικά.

3. Αλλαγή των διατροφικών συνηθειών των ποδοσφαιριστών. Τις ημέρες που γίνονται πρωινές προπονήσεις, οι παίκτες παίρνουν μαζί το πρωινό τους στα Σπάτα! Και ο καθένας εξ αυτών, μέσω των λιπομετρήσεων, θα γνωρίζει στο εξής τι πρέπει να καταναλώνει και τι να αποφεύγει.

4. «Παίξτε με θάρρος, μην φοβάστε να πάρετε προσπάθειες, κάντε σουτ». Συνεχείς είναι οι παροτρύνσεις του Γερμανού στον τομέα της ατομικής πρωτοβουλίας με την υποσημείωση να οδηγεί σε εξεζητημένες ενέργειες. «Να δοκιμάζετε συχνά αυτό που μπορείτε, να αποφεύγετε εκείνο το οποίο 9 στις 10 φορές θα σας οδηγήσει σε λάθος».

5. «Το ποδόσφαιρο παίζετε μόνο κάθετα» φωνάζει στις προπονήσεις ο κ. Λίνεν όταν οι ποδοσφαιριστές γυρίζουν την μπάλα προς τα πίσω ή παίζουν παράλληλα. «Προτιμώ μία μεγάλη μπαλιά και ας καταλήξει σε αντίπαλο. Θα πιέσουμε αμέσως ψηλά και θα την ξαναπάρουμε» ζητεί ο Γερμανός από τους ποδοσφαιριστές του.

6. «Μάθετε τον συμπαίκτη σας, διαβάστε τις ικανότητές του, μελετήστε τα μειονεκτήματά του. Μόνο έτσι θα έχετε καλή συνεργασία» είναι η συνήθης συμβουλή στους πιτσιρικάδες της ομάδας οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις κάνουν λάθη που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει αν δεν έβαζαν τον (εκάστοτε) συμπαίκτη του στη δύσκολη θέση να κάνει κάτι που δεν μπορεί.

7. «Ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός του ποδοσφαιριστή. Χειρότερος και από την αλαζονεία». Μία ακόμα συνήθης ατάκα του κ. Λίνεν, κυρίως πριν από αγώνες ντέρμπι, πριν από ματς που διαπιστώνει ότι οι ποδοσφαιριστές του αυθυποβάλλονται στην ηττοπάθεια και σε λανθασμένα ποδοσφαιρικά πρότυπα.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags