Facebook Pixel ΑΕΚ - ΟΦΗ: 2-0
| 2020-07-08 23:26:00

Όσο νυχτώνει τεντώνει το σεντόνι! Ριμπάουντ από τη γκέλα ΠΑΟΚ η ΑΕΚ - Βλέπει αστέρια, 2-0 τον ΟΦΗ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Όσο νυχτώνει τεντώνει το σεντόνι! Ριμπάουντ από τη γκέλα ΠΑΟΚ η ΑΕΚ - Βλέπει αστέρια, 2-0 τον ΟΦΗ

ΑΕΚ - ΟΦΗ: 2-0

Η ΑΕΚ επικράτησε του ΟΦΗ και συνεχίζει ακάθεκτη τη μάχη της για την κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Η ΑΕΚ πήρε την κυριαρχία από πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Αντιμετώπισε όμως πολλές δυσκολίες στη διάσπαση της αμυντικής γραμμής του ΟΦΗ, ο οποίος έπαιζε με τρία στόπερ και με πολύ γεμάτο κέντρο, ένεκα του συστήματος που επέλεξε ο Γιώργος Σίμος. Η Ένωση όμως στάθηκε τυχερή καθώς προηγήθηκε στην πρώτη ευκαιρία που πραγματοποίησε.

Στο 19', ύστερα από βαθιά μπαλιά του Παουλίνιο, ο Ολιβέιρα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε εξαιρετικά τον Γουόλι για το 1-0. Χαρακτηριστικό όμως ήταν το στιγμιότυπο με την αφιέρωση του Πορτογάλου. Ο σκόρερ αφιέρωσε το γκολ στον νεαρό Γιάννη Σαρδέλη, ο οποίος τραυματίστηκε σε προπόνηση της ΑΕΚ.

Οι φιλοξενούμενοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ διατήρησαν συμπαγή την άμυνά τους με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι να συνεχίζουν να δυσκολεύονται.

Οι Κρητικοί διατήρησαν παθητικό ρόλο και με εξαίρεση μία κεφαλιά του Περδίκη στο 38' που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα δεν ήταν απειλητικοί. Στο τέλος του ημιχρόνου ο Σβάρνας έκανε το 2-0 μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια και κάπου εκεί, χωρίς να ιδρώσει ή να αγχωθεί η Ένωση καθάρισε την υπόθεση νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, έγιναν περισσότερες φάσεις και πιο χτυπητές. Στο 66' ο Αραούχο έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ απέναντι στον Γουάιλι, ο οποίος στη συνέχεια σταμάτησε δύο φορές τον Παουλίνιο (74', 77'). Στο 81' δε ο Σαμπανάτζοβιτς παραλίγο να χρηστεί σκόρερ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Έτσι παρέμεινε το 2-0 ως τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Ολιβέιρα ήταν αυτός που έβαλε μπροστά την ΑΕΚ και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη. Του ανήκει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Άρη παρέταξε την ΑΕΚ εναντίον του ΟΦΗ ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός άφησε εκτός αρχικού σχήματος τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι βάζοντας δίπλα στον Σβάρνα τον Οικονόμου και αντί του Βέρντε στη δεξιά πτέρυγα τοποθέτησε τον Αλμπάνη. Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με τον Γουάιλι στην εστία, αμυντική τετράδα τους Μπράουν, Βαφέα, Γιαννούλη, Περδίκη, Μπολάκη. Τη μεσαία γραμμή αποτέλεσαν οι Στάικος, Βίκτορ, Σακόρ, Ναμπί με τον Μάνο στην κορυφή της επίθεσης να ολοκληρώνει το 5-4-1 του τεχνικού των Κρητικών.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς (80' Τσιγκρίνσκι), Μάνταλος (80' Σαμπανάτζοβιτς), Λιβάγια (59' Σιμάνσκι), Αλμπάνης (27' Βέρντε), Ολιβέιρα (59' Αραούχο)

ΟΦΗ: Γουάιλι, Μπράουν, Βαφέας, Γιαννούλης, Περδίκης (46' Νάστος), Μπολάκης, Στάικος (46' Μεγιάδο), Βίκτορ, Σακόρ, Ναμπί (60' Βαζ), Μάνος (46' Φιγκεϊρέδο)

Η ΦΑΣΗ Το 1-0 από τον Ολιβέιρα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Στο 12' ακυρώθηκε γκολ του Λιβάγια ως οφσάιντ. Ο Σιδηρόπουλος δεν είχε κάποιο πρόβλημα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τη γκέλα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό (0-0) και με τη νίκη της επί του ΟΦΗ αύξησε τη διαφορά στους 4 πόντους. Έχει 65 έναντι 61 των Θεσσαλονικιών.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags