Facebook Pixel ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: "Άστραψε και βρόντηξε" ο Χιμένεθ - "Κοιμάμαι ήσυχος γιατί τα δίνω όλα - Δέχομαι αρνητική κριτική"
Ποδόσφαιρο
| 2021-05-09 22:00:00

"Άστραψε και βρόντηξε" ο Χιμένεθ - "Κοιμάμαι ήσυχος γιατί τα δίνω όλα - Δέχομαι αρνητική κριτική"

Sportdog Team
"Άστραψε και βρόντηξε" ο Χιμένεθ - "Κοιμάμαι ήσυχος γιατί τα δίνω όλα - Δέχομαι αρνητική κριτική"

Έξω από τα... δόντια μίλησε ο τεχνικός της Ένωσης μετά τη νίκη της ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου επί του Παναθηναϊκού αναφέροντας την κριτική που δέχεται τόσο καιρό που είναι στον πάγκο της ομάδας, ενώ παράλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον αρχηγό του Πέτρο Μάνταλο και την απόδοση που είχε στην αναμέτρηση της Κυριακής

ΑΕΚ - Μανόλο Χιμένεθ: Σαφώς ανακουφισμένος και εμφανίστηκε ο Ισπανός τεχνικός της Ένωσης στις δηλώσεις του μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται όλο αυτό τον καιρό, ζητώντας από όλους να καταλάβουν τα προβλήματα τραυματισμών που είχε το σύνολό  του, ενώ παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Πέτρου Μάνταλου.

"Πιστεύω ότι κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Ένα πέναλτι, που υπάρχουν αμφιβολίες και αν είναι, σε μια ατυχή στιγμή, θα μπορούσαμε να μας κοστίσει τη νίκη, αλλά εκείνο που ζήτησα από τους ποδοσφαιριστές μου στο ημίχρονο ήταν να παίξουν με πάθος και το έκαναν".

Νιώθει ανακούφιση για νίκη σε ντέρμπι μετά από δέκα μήνες;
"Δέχομαι την κριτική όταν υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα, αλλά παρακαλώ πολύ να μην ξεχνάμε τα προβλήματα που έχει αυτή η ομάδα. Από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο, η ομάδα αντέχει ουσιαστικά με 14 ποδοσφαιριστές. Σήμερα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τους 14 παίκτες, ο Μάνταλος, ο Τσιγκρίνσκι και ο Κρίστισιτς είχαν κι εκείνοι πρόβλημα. Τα παιχνίδια δεν τα κερδίζεις μόνο επειδή έχεις ιστορία και η ΑΕΚ έχει ιστορία.
Μας έλειψε ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής όπως ο Λιβάγια, ο Βασιλαντωνόπουλος μπορούσε και δεν μπορούσε να συμμετέχει, αλλά θέλω να εξάρω την παρουσία αυτών των ποδοσφαιριστών που άντεξαν. Κυρίως τους Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος. Αν δεν είχαν καρδιά, σήμερα δε θα είχαν παίξει. Ο Πέτρος με κέρδισε σήμερα. Ζήτησε να παίξει, παρότι ήξερε ότι δεν μπορούσε και σήμερα άξιζε να είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ
".

Σχετικά με το τακτικό κομμάτι του αγώνα και το ξέσπασμα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ισπανός τεχνικός είπε: 
"Χάσαμε κάποια παιχνίδια κυρίως επειδή δεν μπαίναμε καλά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Σήμερα αυτό που κάναμε ήταν να αλλάξουμε τα δεδομένα. Είχαμε παιχνίδι υπομονής στο πρώτο ημίχρονο και χτυπήσαμε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ελπίζω σύντομα να μπορούμε να μπούμε και να πιέσουμε για 90 λεπτά όπως κάναμε κάποτε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε". 

Είναι σήμερα το πρώτο βράδυ που θα κοιμηθεί ήσυχος;
"Κοιμάμαι ήρεμος γιατί τα δίνω όλα. Αλλά αυτό που δεν ξέρω πώς μπορώ να το εξηγήσω για να το καταλάβουν όσοι ζητούν περισσότερα, είναι ότι οι παίκτες τα δίνουν όλα. Δεν κάνουμε προπόνηση. Δουλεύω περισσότερο με το ιατρικό τιμ παρά με τους ποδοσφαιριστές", ανέφερε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags