Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Αυτοκτονία αν δεν περάσει ο Ολυμπιακός - Αυτός είναι το αστέρι - Λίγα πράγματα στις μεταγραφές"
Ποδόσφαιρο
| 2021-06-16 14:00:00

"Αυτοκτονία αν δεν περάσει ο Ολυμπιακός - Αυτός είναι το αστέρι - Λίγα πράγματα στις μεταγραφές"

του Γιώργου Κτενά
"Αυτοκτονία αν δεν περάσει ο Ολυμπιακός - Αυτός είναι το αστέρι - Λίγα πράγματα στις μεταγραφές"

Ποια "θέλουν" στο Λιμάνι από Ντιναμό Τιφλίδας και Νέφτσι Μπακού; Το Sportdog.gr αναλύει τους δύο πιθανούς αντιπάλους των Πειραιωτών και εξηγεί γιατί θα είναι τεράστια αποτυχία, εάν δεν συνεχίσει στην Ευρώπη.

Ολυμπιακός: Τις Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) και Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν ) έφερε η κληρωτίδα στον δρόμο των Ερυθρόλευκων, στους αγώνες τής δεύτερης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι προγραμματισμένοι για τις 20/21 και 27/28 Ιουλίου 2021.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον αρχισυντάκτη τής Match Money, Ανέστη Ζαχαράκη, που είναι βαθύς γνώστης τού διεθνούς ποδοσφαίρου, και μάθαμε τα πάντα γύρω από τις δύο ομάδες, μία από τις οποίες θα βρεθεί τελικά στον δρόμο των Ερυθρόλευκων.


"Πρώτο επίσημο ματς με Ντιναμό - Αυτός είναι το αστέρι της - Λίγα πράγματα στις μεταγραφές"


"Εννιά φορές πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν η Νέφτσι. Επανήλθε στην κορυφή πέρυσι για πρώτη φορά μετά το 2013. Το πρωτάθλημά της τελείωσε τον περασμένο Μάιο. Τα ματς με την Ντινάμο θα είναι τα πρώτα της επίσημα για τη φετινή σεζόν. Κορυφαία της ευρωπαϊκή επιτυχία η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2012/13. Εκτοτε μένει εκτός σταθερά στα προκριματικά. Εφτασε ως τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ το 2014/15, από εκεί και μετά σταματάει είτε στον πρώτο προκριματικό, είτε στο δεύτερο, με εξαίρεση το 2019/20 που έφτασε ως τον τρίτο. Πέρυσι την απέκλεισε η Γαλατά στον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Εχει να παίξει σε προκριματικά τσάμπιονς Λιγκ από το 2013/14 όταν αποκλείστηκε από την αλβανική Σκεντέρμπεου στο β’ προκριματικό", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog.gr ο Α. Ζαχαράκης.

Πες μου δύο πράγματα για το ρόστερ της

"Λίγα πράγματα μεταγραφικά μέχρι στιγμής, έχει πάρει δύο μεσοεπιθετικούς, ο ένας από την Εστορίλ (Χαραμίζ). Έχει τέσσερις εν ενεργεία διεθνείς στην εθνική του Αζερμπαϊτζάν και άλλους τόσους στην U21. Αστέρι της ο διεθνής Αζέρος μεσοεπιθετικός Ναμίκ Αλασγκάροφ. Πέρυσι είχε και τον γνωστό σε όλους Κεϊσούκε Χόντα, αλλά τον άφησε ελεύθερο το καλοκαίρι".


"Ισορροπημένο ζευγάρι - Αυτοκτονία αν μείνει εκτός ο Ολυμπιακός"


Πες μου δύο λόγια για τον Ντιναμό Τιφλίδας;

"Η Ντιναμό Τιφλίδας είναι η πιο ιστορική ομάδα της Γεωργίας και πολυνίκης με 18 πρωταθλήματα. Το περσινό ήταν το δεύτερο διαδοχικό. Το φετινό πρωτάθλημα είναι ήδη σε εξέλιξη άρα υπερέχει σε αγωνιστική ετοιμότητα της Νέφτσι. Αυτήν τη στιγμή ισοβαθμεί με την Ντιναμό Μπατούμι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας πάντως ήδη τέσσερις ήττες σε 17 αγωνιστικές. Μέχρι τα ματς με τη Νέφτσι θα δώσει άλλα τέσσερα παιχνίδια για το πρωτάθλημα της Γεωργίας. Πιο έμπειρη ομάδα από τη Νέφτσι, από το 1972/73 στα ευρωπαϊκά κύπελλα, εσχάτως πάντως δεν έχει κάποια σοβαρή επιτυχία. Εχει να μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο από το 2004/05 όταν είχε παίξει στο Κύπελλο UEFA και κόντρα στον Πανιώνιο. Την τελευταία δεκαετία έφτασε τέσσερις φορές ως τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά απέτυχε να περάσει σε όμιλο. Το 2011/12 μάλιστα την είχε αποκλείσει στα πλέι οφ η ΑΕΚ. Στις τελευταίες τέσσερις συμμετοχές της στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείστηκε το 2013/14 στον 3ο προκριματικό από τη Στεάουα, το 2014/15 στον 2ο προκριματικό από την Ακτόμπε (Καζακστάν) το 2016/17 στον 3ο προκριματικό από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πέρυσι στον πρώτο προκριματικό από τα Τίρανα. Από το ρόστερ ξεχωρίζει ο διεθνής με τη Γεωργία στόπερ Κομπούρι (23 ετών) και ο Σέρβος φορ Ζόραν Μάρουσιτς που έχει φέτος 8 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος της σκόρερ. Το ρεκόρ της Ντινάμο κόντρα σε ελληνικές ομάδες είναι 1-3-5 με γκολ 5-15. Μόνο την Καστοριά το 1980 είχε αποκλείσει στο κύπελλο Κυπελλούχων. Εκτοτε έχασε από τον Πανιώνιο στους ομίλους του UEFA και αποκλείστηκε το 2008 από τον Παναθηναϊκό στο 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, από την ΑΕΚ το 2011 στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και το 2016 από τον ΠΑΟΚ επίσης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ"
Θεωρείς ότι κάποια από τις δύο ομάδες είναι φαβορί;


"Ισορροπημένο το μεταξύ τους ζευγάρι. Πιο έμπειροι οι Γεωργιανοί, αλλά ποιοτικά είναι στο ίδιο στάτους"


Υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός για την πρόκριση;

"Αν μείνει εκτός ο Ολυμπιακός με όποια από τις δύο θα είναι αυτοκτονία".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φέρνει" 11αδατο στο Λιμάνι ο Τικίνιο - Μάχη με top ομάδα για τον εξτρέμ - Τα "σκάει" στην Τότεναμ

 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags