Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Τα εκατομμύρια Μαρινάκη κάνουν τη διαφορά - Τεράστιο αβαντάζ Ολυμπιακού - Δεν... βλέπει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο
| 2022-03-17 18:08:00

Τα εκατομμύρια Μαρινάκη κάνουν τη διαφορά - Τεράστιο αβαντάζ Ολυμπιακού - Δεν... βλέπει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

του Παναγιώτη Νικολάου
Τα εκατομμύρια Μαρινάκη κάνουν τη διαφορά - Τεράστιο αβαντάζ Ολυμπιακού - Δεν... βλέπει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

Οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα και αποδεικνύουν το γιατί οι Ερυθρόλευκοι κάνουν... περίπατο στο φετινό Πρωτάθλημα. Η χαώδης διαφορά που έχουν από τους αντιπάλους τους και η μεγάλη πολυτέλεια του Πέδρο Μαρτίνς.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Με το Πρωτάθλημα να φτάνει στο φινάλε του σταδιακά, υπάρχουν ορισμένες παράμετροι που αξίζει τον κόπο να παρατηρήσουμε για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιατί ναι μεν υπάρχει η θρυλική ατάκα τού Καπετάνιου ότι οι ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται, αλλά από την άλλη πλευρά αν δεν αγοράσεις παίκτες δεν γίνεται να χτίσεις ομάδες. Κι εδώ είναι πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ, που ο Ολυμπιακός νίκησε τον Άρη και ο Πέδρο Μαρτίνς αξιοποίησε από τον πάγκο του έναν μικρό θησαυρό!

Τι εννοούμε; Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγές τους Τικίνιο, Βαλμπουενά, Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά αλλά και τον Βρουσάι, η χρηματιστηριακή αξία των οποίων ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Τι συνέβαινε την ίδια στιγμή σε ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ; Ολόκληρη η 11άδα των Θεσσαλονικέων στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ δεν ξεπερνούσε τα 22-23 εκατ. ευρώ, ενώ της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν κάτω από 20!

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι το transfermatk δεν είναι και η πλέον αξιόπιστη πηγή για να αντλήσεις οικονομικά δεδομένα. Σύμφωνοι. Μόνο που από εκεί αντλήσαμε τα στοιχεία και για τις τρεις ομάδες και όχι μόνο για τον Ολυμπιακό - Άρα δεν ευνοούμε ή αδικούμε κάποιον. 

Ο Μαρινάκης έχει αποδείξει τα χρόνια που βρίσκεται στο Λιμάνι ότι έχει μάθει να πουλάει πολύ ακριβά τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του, αλλά και να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φέρει άλλους και να συντηρήσει ρόστερ υψηλών απαιτήσεων.

Κι όταν μπαίνουν κάτω οι αριθμοί οι ομάδες, όντως, δεν αγοράζονται αλλά χτίζονται - Μόνο που χτίζονται αγοράζοντας παίκτες. Και είναι διαφορετικό να προσπαθείς να καθιερώσεις τώρα τα συμβόλαια εκατομμυρίου στο ρόστερ σου (όπως κάνει ο ΠΑΟΚ) και διαφορετικό να έχεις ήδη πολλά τέτοια και μεγαλύτερα (όπως κάνει ο Ολυμπιακός)...  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόλπο γκρόσο Μαρινάκη - "Χοντρό" παιχνίδι με Καμπελά - "Άκυρο" Ολυμπιακού σε... Κριχόβιακ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags