Facebook Pixel ΑΕΚ - Δημήτρης Μελισσανίδης: "Σκούπα" Μελισσανίδη σε όλα τα πόστα - Κίνηση με συμβολισμό και νέος Δημητριάδης - Επιστροφές έκπληξη
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-01 21:34:00

"Σκούπα" Μελισσανίδη σε όλα τα πόστα - Η κίνηση με συμβολισμό, ο νέος Δημητριάδης και... επιστροφές!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Σκούπα" Μελισσανίδη σε όλα τα πόστα - Η κίνηση με συμβολισμό, ο νέος Δημητριάδης και... επιστροφές!

Αέρας σαρωτικών αλλαγών! Αλμέιδα, Κουχάρσκι και όχι μόνο. Διαφοροποιήσεις σε όλα τα επίπεδα στο οργανόγραμμα της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Τα ηχηρά ονόματα που ακούστηκαν και τι αναμένεται στη συνέχεια.

Η ΑΕΚ μετά την καταστροφική σεζόν 2021-2022, στην οποία απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα, αφού έμεινε εκτός κούρσας για την κατάκτηση του τίτλου, δεν διεκδίκησε το Κύπελλο και έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, υπέστη σαρωτικές αλλαγές σε οργανωτικό επίπεδο σε όλα τα επίπεδα. Αυτό αποδεικνύουν οι προσθαφαιρέσεις στελεχών που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες.

Για να μην γελιόμαστε όμως! Οι αλλαγές είχαν ξεκινήσει μήνες πιο πριν, κάτι που αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του Δημήτρη Μελισσανίδη να ταρακουνήσει τα νερά για πνεύσει νέος αέρας στην ομάδα του Δικέφαλου. Εξάλλου κανείς δεν περίμενε στις αρχές Μαρτίου, ότι ο «Τίγρης» θα «ξήλωνε» τον Βασίλη Δημητριάδη, ο οποίος ήταν στην ουσία ο πρώτος που έσυρε τον χορό των αποχωρήσεων.

Η πρώτη κίνηση Τίγρη με συμβολισμό

Η κίνηση του ηγέτη της Ένωσης τότε ίσως και να είχε μεγάλο συμβολισμό, καθότι ο πρώην γενικός αρχηγός και παλαίμαχος επιθετικός των κιτρινόμαυρων ήταν επί χρόνια έμπιστος συνεργάτης του. Μάλιστα είχε σωθεί στην... κρίση του φθινοπώρου του 2019. Ήταν σαν έμμεσο μήνυμα, ότι αφού δεν είχε τους συναισθηματικούς ενδοιασμούς να διώξει τον «Μπίλαρο» δεν θα... κώλωνε να πράξει το ίδιο για οποιονδήποτε. Λίγες ημέρες, πριν ο Αργύρης Γιαννίκης, είχε πληρώσει το μάρμαρο της ήττας με 3-0 από τον Παναθηναϊκό.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ανέλαβε μία αποστολή... αυτοκτονίας, να οδηγήσει την ομάδα μέχρι το τέλος. Η εγχείρηση... πέτυχε, ο ασθενής πέθανε, αφού ο υπηρεσιακός τεχνικός ήταν μία λύση ανάγκης και κανείς δεν περίμενε, ότι θα μπορούσε να θεραπεύσει την αρρώστεια της ομάδας. Με τη σοβαρότητά του όμως και τα όσα είδε και μετέφερε «κέρδισε» την παρουσία του στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 επιστρέφοντας στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ Β', ενώ αναβαθμίστηκε κατά την επιστροφή τους στις Ακαδημίες ο Ηλίας Κυριακίδης.

Ο Αλμέιδα έφερε αέρα αλλαγής

Η πρόσληψη του Ματίας Αλμέιδα και του νέου τεχνικού τιμ στις 20 Μαΐου ήταν το σημείο έναρξης των επόμενων εκκαθαρίσεων. Ο Αργεντινός έφερε αέρα σαρωτικών αλλαγών. 

 Μία εβδομάδα αργότερα είχαμε την επόμενη αποχώρηση. Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ένωσης, Γιάννης Παπαδημητρίου. Ο τελευταίος είχε αναλάβει τον Μάρτιο του 2021 αρχικά με πόστο στις Ακαδημίες, με ρόλο στο τμήμα σκάουτινγκ τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των υποδομών της ΑΕΚ.

Δύο μήνες μετά ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον αναβάθμισε σε εκτελεστικό διευθυντή, μία θέση που δεν είχε καλυφθεί από κανέναν άλλον, μετά την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς τον Αύγουστο του 2018. Ένα χρόνο μετά τέτοια εποχή, ο Παπαδημητρίου αποτέλεσε παρελθόν, σώθηκε όμως ο τεχνικός διευθυντής Παναγιώτης Κονέ που παρέμεινε στην ομάδα (μένει να διευκρινιστεί η θέση που αναλαμβάνει), με τη θέση του παίρνει ο Πολωνός, Ράντοσλαβ Κουχάρσκι.

Λίγες ημέρες πριν (στις 27 Μαΐου) έκλεινε ο κύκλος του Νίκου Παναγιωτάρα, μετά από έξι χρόνια (με ένα «διάλειμμα» το 2017) στην ΑΕΚ. Παράλληλα, παρελθόν αποτέλεσε ο γυμναστής της πρώτης ομάδας, Παναγιώτης Βούλγαρης, που είχε επιστρέψει τον Οκτώβριο του 2021 όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Αργύρης Γιαννίκης. Αναμφισβήτητα, το ηχηρότερο αντίο ήταν αυτό με τον επί 30 συνεχόμενα έτη φροντιστή της ομάδας, Νίκο Κορομηλά, ο οποίος είχε εξελιχθεί στην ψυχή των αποδυτηρίων. Εκτός ΑΕΚ βρέθηκε και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Γιώργος Καλτσίδης.

Μεγάλη βόμβα αποτέλεσε εξίσου η λύση της συνεργασίας με τον μέχρι πρότινος διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέα Δημάτο, με τους Τάσο Τσατάλη και Γιάννη Καραλή να αποτελούν το δίδυμο που θα αναλάβει να χτίσει την επικοινωνιακή εικόνα της ομάδας.

Φυσικά υπήρξαν και προσθαφαιρέσεις και σε μικρότερες θέσεις που αφορούν του φυσιοθεραπευτές (Μπουρουτζίκας και Σπάθας αντικαταστάθηκαν από τους Χατζηγιάννη, Γαϊτάνο) και ιατρικό τιμ (Ο Κακαβάς αντικατέστησε τον Λάλο).

Μία ακόμα πολύ σημαντική αλλαγή πραγματοποιήθηκε στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΑΕΚ αφορούσε τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της εταιρείας, την οποία κατέχει πλέον ο Νίκος Λαδομένος που αντικατέστησε τον Ανδρέα Χριστοδούλου. Ο τελευταίος είχε αναλάβει αντί του Δημήτρη Πάτκα στις 30 Απριλίου του 2021 και πλέον ανέλαβε τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ».

Οι παλιές αγάπες πάνε στον... παράδεισο;

Υπάρχουν κάποιες θέσεις ακόμα που παραμένουν ανοικτές για την επόμενη μέρα. Ποιές είναι αυτές; Όπως αναφέραμε παραπάνω είναι η θέση του εκτελεστικού διευθυντή, του φροντιστή και του υπεύθυνου ασφαλείας. Όσον αφορά το πόστο του Παναγιώτη Κονέ, αποτελεί γρίφος. Θα είναι διευθυντής μεταγραφών ή με καθήκοντα πιο κοντά του γενικού αρχηγού; Ίδωμεν.

Ίσως να υπάρξουν περισσότερες εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες. Εξάλλου η ΑΕΚ μπαίνει φέτος στην OPAP ARENA – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, κάτι που σημαίνει, ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να ξεκινήσει και εκεί η στελέχωση σε όλα τα επίπεδα. Δεν αποκλείεται να δούμε κάποια από τα στελέχη που αποχώρησαν να συνεχίζουν από πόστο στο νέο γήπεδο, σε μία ιδανική επιβεβαίωση του τραγουδιού, για τις παλιές αγάπες που πάνε στον... παράδεισο (της Νέας Φιλαδέλφειας).

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρώτος που διώχνουν Αλμέιδα-Κουχάρσκι - Στον... αέρα η μεταγραφή Μπότο - Βόμβα στο πρωτάθλημα!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags