Facebook Pixel Άρης - Ολυμπιακός: «Για Champions League! Απ’το πάνω ράφι ο Καρυπίδης - Δεν είναι Μήτρογλου ο Ζερβινιό ούτε άρεσε ο Ολυμπιακός»
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-12 14:31:00

"Άρης για CL! Απ’το πάνω ράφι ο Καρυπίδης - Δεν είναι Μήτρογλου ο Ζερβινιό ούτε άρεσε ο Ολυμπιακός"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Άρης για CL! Απ’το πάνω ράφι ο Καρυπίδης - Δεν είναι Μήτρογλου ο Ζερβινιό ούτε άρεσε ο Ολυμπιακός"

Οι παίκτες που ήδη ξεχωρίζουν στη Θεσσαλονίκη και οι αλλαγές Μαρτίνς! Άποψη από τη Θεσσαλονίκη για τη μεταγραφή του Ιβοριανού! Γιατί η προσθήκη του δείχνει, ότι η ομάδα έχει ωριμάσει. Ποιοί ξεχωρίζουν;

Ο Άρης έχει εντυπωσιάσει στις μεταγραφές του καλοκαιριού και την Τρίτη (12/7) ο κόσμος της ομάδας ενημερώθηκε για μία ακόμα προσθήκη, η οποία απ' ότι φαίνεται θα είναι η ηχηρότερη αυτής της χρονιάς. Εκτός και αν ο Θοδωρής Καρυπίδης επιφυλάσσει περισσότερες εκπλήξεις. Ο λόγος για τον Ζερβινιό την περίπτωση του οποίου δούλευε παράλληλα με αυτήν του Σάντι Μίνα της Θέλτα, ο οποίος δεν δέχτηκε να μετακομίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όλα δείχνουν, ότι έχει δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος, ώστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να ξεπεράσει τον εαυτό της και να κάνει μία ακόμα καλύτερη σεζόν σε σχέση με πέρσι. «Είναι πρόκληση το να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση ώστε να είναι στα προκριματικά του Champions League και να είναι παρών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας», αναφέρει ο Βασίλης Μάστορας (φώτο κάτω).

Ο αρθρογράφος της «Metrosport» μίλησε στο Sportdog για τη μεταγραφή του Ιβοριανού εξτρέμ, για τον οποίο θεωρεί, ότι οι «κίτρινοι» έκαναν σωστό σκάουτινγκ. «Δεν είναι Μήτρογλου», ανέφερε με νόημα ο σχολιαστής, ο οποίος αναγνώρισε, ότι η διοίκηση έχει ωριμάσει στις επιλογές της. Παράλληλα σημείωσε τις φετινές μεταγραφές που έχει ξεχωρίσει και θεωρεί, πως θα δώσουν πράγματα. Στο τέλος κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα του Ολυμπιακού στο φιλικό της Δευτέρας (11/7). «Περίμενα περισσότερα πράγματα από τον Ολυμπιακό. Δεν μου άρεσε», ανέφερε για τον πειραϊκό σύλλογο, στον οποίο απέδωσε ορισμένα ελαφρυντικά και εξέφρασε την άποψη, ότι θα είναι διαφορετικός στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποιά εντύπωση σας προκάλεσε η μεταγραφή του Ζερβινιό στον Άρη;

«Γενικά ο Καρυπίδης φέτος ψωνίζει από το πάνω ράφι. Και επειδή καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί αν πάρει τον Λεβαντόφσκι, για παράδειγμα, πιστεύω, ότι θα πρέπει να επιχειρεί να αλιεύσει από ομάδες όπου κάποιοι ποδοσφαιριστές με βαρύ βιογραφικό ίσως βρίσκονται στην τελευταία πράξη της ποδοσφαιρικής τους καριέρας αλλά είναι ικανοί στο ελληνικό μέτριο πρωτάθλημα, όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να κάνουν και τη διαφορά. Ο μοναδικός προβληματισμός στην περίπτωση του Ζερβινιό, είναι σε ποιά αγωνιστική ετοιμότητα είναι μετά την εγχείρηση που έκανε. Είναι η δεύτερη φορά που έκανε τη συγκεκριμένη επέμβαση. Κατάφερε να ανταπεξέλθει και να πάει στην Πάρμα, μετά στην Τουρκία και να κάνει καλές χρονιές. Είναι μεταγραφή που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. Εμένα δεν με τρομάζει ούτε η ηλικία ούτε η εγχείρηση που έκανε».

Πληροφορηθήκαμε, ότι η ομάδα πήρε τη γνώμη του Μανώλη Σιώπη πριν τον πάρει. Οπότε για να τον πήρε, λογικά έλαβε θετικές συστάσεις από τον πρωταθλητή Τουρκίας με την Τράμπζονσπορ συμπατριώτη μας...

«Ψάχτηκε. Η ομάδα έχει ωριμάσει διοικητικά. Τα προηγούμενα χρόνια ίσως ο παρορμητισμός να οδηγούσε τη διοίκηση στο να κάνει κάποια λάθη. Τώρα έχει ωριμάσει από την άποψη, ότι διερεύνησε το θέμα πριν κάνει αυτήν την κίνηση. Δεν είναι κίνηση τύπου Μήτρογλου που τον πήρε μόνο για να κάνει θόρυβο. Νομίζω, ότι έχει ψάξει και έχει μάθει, ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Γι'αυτό και τον απέκτησε».

Η περίπτωση Καμαρά ήταν μία κίνηση παρορμητική από τη στιγμή που τον πήραν για γκολτζή αλλά δεν ήταν;

«Σε αυτήν την περίπτωση ο Καρυπίδης λειτούργησε περισσότερο με το θυμικό παρά με τη λογική. Το ισοζύγιο αμοιβή-προσφορά έβγαζε αρνητικό πρόσωπο, αλλά το γεγονός, ότι ο Καμαρά ήταν στο ρόστερ και στην ομαδα, νομίζω, ότι έδωσε μία υπεραξία στην ομάδα του Άρη. Μπορεί να μην πρόσφερε τόσα όσα περίμενε ο κόσμος. Δεν νομίζω, όμως ότι ο Καμαρά συνολικά δεν είχε προσφορά. Μπορεί να μην έκανε τη δουλειά.... γκολ. Έκανε όμως πολλά άλλα πράγματα, τα οποία ήταν χρήσιμα για την ομάδα».

Πριν τον Ζερβινιό έγιναν εννέα κινήσεις! Ποιες προσθήκες έχετε σημειώσει στο μπλοκάκι σας και θεωρείται, ότι θα «βγούνε» φέτος;

«Έχει πάρει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αθλητικά είναι πολύ καλοί. Δηλαδή, αν βρούνε τον ρυθμό τους, ο Άρης θα είναι μία αθλητική ομάδα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν προέρχονται από καλές χρονιές οι περισσότεροι. Είναι αθλητικοί. Νομίζω ότι παντρεύονται ταλέντο, ποιότητα και αθλητικό κομάτι. Προσωπικά θεωρώ, ότι ο Γκρέι ξεχωρίζει και θα δώσει πράγματα. Ο Καμάτσο – το είδαμε όλοι στο φιλικό με Ολυμπιακό - είναι ένας ποδοδφαιριστής απ'τον οποίον μπορεί να περιμένει πολλά η ομάδα. Όλοι σε σχέση με το βιογραφικό τους βαθμολογούνται σίγουρα με βαθμό πάνω από τη βάση. Επίσης Ντιόπ και Μαζικού είναι δοκιμασνένες λύσεις. Γενικά δεν υπάρχουν δεύτερης διαλογής μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι. Είναι όλοι πρώτης διαλογής τηρουμένων των αναλογιών. Είναι παίκτες που όταν θα φτάσουν στο επιθυμητο σημείο απόδοσης, η ομάδα θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο απ'ότι πέρσι».

Ποιους στόχους θεωρείτε, ότι μπορεί να πιάσει η ομάδα τη φετινή αγωνιστική χρονιά;

«Για τον Άρη είναι πρόκληση το να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση ώστε να είναι στα προκριματικά του Champions League και να είναι παρών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν αποτυχία. Τουλάχιστον σε έναν από τους δύο στόχους πρέπει να είναι μέσα».

Τέλος να σταθούμε στο φιλικό με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (2-1). Πώς είδατε τους «Ερυθρόλευκους»; Είναι έτοιμοι για το ματς με την Μακάμπι για τα προκριματικά του Champions League; Γιατί είδαμε ακόμα και τον Μαρτίνς «σκασμένο» από την εικόνα της ομάδας του...

«Περίμενα περισσότερα πράγματα από τον Ολυμπιακό. Σε σχέση με τους τέσσερις περσινούς αγώνες κόντρα στον Άρη αυτός ο αγώνας ήταν ο χειρότερος. Βέβαια είχε ελαφρυντικό ότι δεν ήταν κομπλέ και υπήρχε κούραση. Δεν θα έλεγα, ότι έπαιξε με ενδεκάδα ανάγκης. Ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ που από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ποδοσφαιριστή έχει παίκτες ενδεκάδας, ανεξάρτητα αν παίζουν ή όχι. Πιστεύω όμως ότι στο πρώτο ευρωπαϊκό θα είναι εντελώς διαφορετικός σχέση με το παιχνίδι απέναντι στον Άρη. Ο Μαρτίνς θα αλλάξει πράγματα. Δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα πάει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι με τους 11 που είδαμε χθες. Δεν ήταν κακός, αλλά είχε κάποια χρονικά σημεία, κάποια δεκάλεπτα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Άρης και έκανε γκολ. Αλλά δεν ήταν ο Ολυμπιακός που πίεσε και έκανε ευκαιρίες. Σε προηγούμενους αγώνες, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος. Αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης. Σε αυτήν την χρονική περίοδο, τον Ολυμπιακό με πολύ συμπάθεια θα τον δει κάποιος και θα πει, ότι ήταν καλός. Δεν μου άρεσε».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα "μπαμ" που έκαναν την Ευρώπη να ασχοληθεί με την Ελλάδα - Καρεμπέ, Σισέ ή... Μπερμπάτοφ; (ΦΩΤΟ)

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags