ΠΑΟΚ: Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ είναι μια περίπτωση παίκτη που εξετάζεται από τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά την αναζήτηση μιας λύσης στον άξονα. Ο 30χρονος Ρώσος χαφ μπορεί να παίξει τόσο ως «οκτάρι», τόσο ως επιτελικός μέσος και προέρχεται από μια σημαντική καριέρα στο ρωσικό πρωτάθλημα και είναι στο στυλ του χαφ που θέλει να βάλει στο ρόστερ του ο Δικέφαλος.

Μπορεί τις καλύτερες του χρονιές και το όνομα του ο Οζντόεφ να το «έχτισε» στην Ρωσία όπως είναι λογικό, αλλά στην πρώτη του σεζόν μακριά από την πατρίδα του την περσινή σεζόν έκανε μια χρονιά δυνατή. Φορώντας την φανέλα της Καραγκιουμρούκ (συμπαίκτης με τον Εμπαγιέ Ντιάν που απασχολεί τον ΠΑΟΚ για την θέση του σέντερ φορ), ο Οζντόεφ έπαιξε σε συνολικά 34 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις (έχασε μόλις τρία ματς στο πρωτάθλημα και αυτό λόγω καρτών) με συνολικά απολογισμό πέντε γκολ και έξι ασίστ, βοηθώντας την ομάδα του όχι απλά να παραμείνει στην κατηγορία αλλά και να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέχρι το φινάλε.

Ο Οζντόεφ άρχισε να χτίζει ένα καλό αγωνιστικό προφίλ ως παίκτης της Ρούμπιν Καζάν, κυρίως ως αμυντικός μέσος και μέσα από τις εμφανίσεις του στο Καζάν προσέλκυσε το ενδιαφέρον της «μεγάλης» Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Το καλοκαίρι του 2018 πήρε την μεταγραφή για την Ζενίτ όπου μαζί της κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Ρωσίας, ένα Κύπελλο και δυο Σούπερ Καπ αντί του ποσού των 4.000.000 ευρώ. Όταν τελείωσε το συμβόλαιο του με την Ζενίτ ο Οζντόεφ, αποφάσισε αν και είχε προτάσεις να μείνει εντός Ρωσίας να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό, μετακομίζοντας στην Τουρκία.

Στα 30 του ο Ρώσος χαφ έχει περάσει και από την Λοκομοτίβ Μόσχας που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο υψηλό επιπεδο πριν το Καζάν και την Ρούμπιν. Ο ίδιος έχει πει σε συνεντεύξεις του ότι η τετραετία του στην Ρούμπιν τον έκαναν έναν άλλο παίκτη και τον βελτίωσε πολυ για να είναι πλέον ένας πιο δημιουργικός μέσος και στην Ζενίτ, ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια του συμβολαίου του ήταν ο παίκτης που απο αυτόν άρχιζε η ενδεκάδα παρά το γεγονός ότι η ρωσική ομάδα έδινε τα πολλά λεφτά για τους παίκτες από την Λατινική Αμερική.

Πλέον μετά και από την παρουσία του στην Τουρκία με την φανέλα της Καραγκιουμρούκ, είναι περισσότερο εξοικειωμένος σε άλλα περιβάλλοντα, έχοντας αποδείξει ότι μπορεί να παίξει πολυ καλά και εκτός των ρωσικών συνόρων. Δείχνει να βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του ο Οζντόεφ, που είναι μια περίπτωση που δείχνει να ταιριάζει στα «θέλω» του ΠΑΟΚ για την απόκτηση ενός παίκτη για την μεσαία γραμμή που θα δώσει λύσεις και ισορροπία. Εχει συμβόλαιο μέχρι το 2024 και μένει να φανεί τι μπορεί να προκύψει από το «ψαχτήρι» του ΠΑΟΚ στην υπόθεσή του…

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο "μπαμ" Αγγελόπουλων, τα... έσκασαν για Μιλουτίνοφ - Τρομερή κίνηση του Σέρβου πριν τις υπογραφές!