Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Μια ιστορία από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2022/23 (Δεκέμβρης-Γενάρης) θυμήθηκε το sportdog, από εκείνες τις ρετρό που αρέσουν στους αναγνώστες. Κι όταν την ξεσκονίσαμε βγάλαμε λαβράκι!

Μια ιστορία που δείχνει ότι μπορεί οι δύο ομάδες να έχουν κοινούς μεταγραφικούς στόχους, είτε τελικά προχωρούν σε ενίσχυση είτε όχι, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ένας ποδοσφαιριστής προτείνεται σε παραπάνω από μία ομάδα σε κάποιο πρωτάθλημα. Ειδικά όταν αυτό το πρωτάθλημα είναι κοντινό σε επίπεδο ανταγωνισμού, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το κυπριακό.

Αναφερόμαστε στον εξτρέμ Γουίλi Σεμέδο που έπαιζε στην Πάφο, στη συνέχεια πήγε στην Αλ Φαϊσαλί, και τώρα βρίσκεται ξανά στην Κύπρο για λογαριασμό της Ομόνοιας. Ο 29χρονος άσος είχε μεγάλη θητεία σε βελγικό και γαλλικό ποδόσφαιρο πριν πάει στην Κύπρο, πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στο πρώτο μισό τής αγωνιστικής περιόδου με τη φανέλα της Πάφου, με 4 γκολ και 8 ασίστ σε 18 εμφανίσεις.

Με αποτέλεσμα την περίοδο που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έψαχναν για εξτρέμ (τον Γενάρη του 2023), να προταθεί και στους δύο και, μάλιστα, να υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Γιατί το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2023 και, λογικά, η Πάφος δεν είχε τρελές απαιτήσεις για την παραχώρησή του.

Παρόλα αυτά η Αλ Φαϊσαλί πρόλαβε την όποια κινητικότητα μπορεί να υπήρξε από την Ελλάδα και υπέγραψε συμβόλαιο μαζί του. Μάλιστα, σε σχέση με τους Ζούμερ Μπουτούσι ή τον Λάζλο Κλάιχαϊσλερ, που είχαν αποκτήσει για τα άκρα τους το ίδιο διάστημα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αντίστοιχα, ο Σεμέδο ήταν πολύ καλύτερη λύση.

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθον; Ναι. Μπορεί να έχουν και μέλλον; Ξανά, ναι! Γιατί η πληροφορία που έχει το sportdog από την Κύπρο είναι ότι τόσο οι Ερυθρόλευκοι όσο και οι Πράσινοι δεν έχουν ξεχάσει την περίπτωσή του, καθώς το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ομόνοιας (στην Αλ Φαϊσαλί έμεινε για 6 μήνες).

Μάλιστα, διανύει εξαιρετική σεζόν, με 6 γκολ και 2 ασίστ σε 15 ματς σε Κύπρο και Ευρώπη και είναι πολύ επιδραστικός στο παιχνίδι τής ομάδας του. Τόσο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ψάχνει στη θέση τού Βέρμπιτς για έναν εξτρέμ που θα έχει γκολ, όσο και για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ που θέλει μια αξιόπιστη ακόμα λύση στα εξτρέμ.

Ο Σεμέδο παίζει τόσο δεξια όσο και αριστερά στα "φτερά" αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει και 10άρι - Η θέση του, κυρίως, είναι στα αριστερά της επίθεσης. Το market value στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο είναι στις 700.000 ευρώ, αλλά έχει ισχυρό συμβόλαιο μέχρι την Άνοιξη του 2026. Πόσο θα μπορούσε να τον πουλήσει η Ομονοια, αν και εφόσον υπήρχε επίσημο ενδιαφέρον; Η πληροφορία τού sportdog από την Κύπρο κάνει λόγο για ποσό άνω του 1 εκατ. ευρώ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάμε για το θαύμα: Έτσι θα στείλει η Ελλάδα ομάδα απευθείας στους ομίλους του Champions League! (ΦΩΤΟ)