Ο ΠΑΟΚ ψήφισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προεδρία της Super League και αν κάποιος θέλει να ξεμπερδέψει με αυτό θα μπορούσε να πει πως κάθε ομάδα ορίζει την πολιτική της. Αλλωστε το έχετε διαβάσει αρκετές φορές από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως η ασπρόμαυρη ΠΑΕ στήριξε την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το διαβάσατε κυρίως από εκείνους που δεν θέλουν να σπάσουν αυγά, δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν τη διοίκηση και την ιδιοκτησία και δεν ξέρω πόσο θεμιτό είναι αυτό αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι η πρώτη φορά αλλά ούτε και η τελευταία που θα το ζήσουμε.

Το σίγουρο είναι πως μπορεί με αυτή την ψήφο η ασπρόμαυρη ΠΑΕ να θεωρεί πως προασπίζει τα συμφέροντα της αλλά επειδή κοντή μνήμη δεν έχουμε, πρέπει να θυμίσουμε κάποια πράγματα. Απλά μια μικρή παρένθεση (φίλοι του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ μην βιαστείτε να πανηγυρίσετε διαβάζοντας αυτές τις πρώτες γραμμές γιατί θα σας κακοκαρδίσω…)

Πριν από μερικές εβδομάδες διαβάζαμε για το «έπεσε η Χούντα του Μαρινάκη» για το «και ο ΠΑΟΚ συναινώντας στην πρόταση μομφής τον έριξε από την προεδρία» και άλλα διθυραμβικά από τους ίδιους που τώρα απλά σφυρίζουν αδιάφορα.

Το ζητούμενο είναι αν τα συμφέροντα μιας ομάδας σου επιτρέπουν να κάνεις συμβιβασμούς και να ανακαλύπτεις κοντή μνήμη.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν αποφάσισε να στηρίξει τον άνθρωπο που είχε χαρακτηρίσει απαξιωτικά Ρώσο τον Σαββίδη. Τον άνθρωπο που έχει ως συνεργάτη αυτόν που σε μια μανούρα έξω από την Τούμπα είχε πει μπροστά στις κάμερες «εμείς φταίμε που δεν τους γα…με».

Αλλά αυτά για μένα είναι ψιλά γράμματα. Θα πάω στα πιο σημαντικά. Τον Δεκέμβριο του 2022 ήμουν ο ΜΟΝΟΣ δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ έξω από τα γραφεία της ΕΕΑ. Τότε που ο Ολυμπιακός είχε δημιουργήσει το θέμα της πολυιδιοκτησίας. Εκεί λοιπόν με τον συγχωρεμένο και εξαίρετο νομικό Λάμπρο Μπίρδα και τον Αχιλλέα Μαυρομάτη. Ο Ολυμπιακός είχε τους  δικούς του νομικούς με τον Αλέξη Κούγια στην πρώτη γραμμή, είχε μαζί του τον τότε διευθυντή επικοινωνίας. Επικοινωνιακά έκαναν πάρτι εκείνη τη μέρα και θυμάμαι συναδέλφους να έρχονται να με ρωτούν ποια είναι η θέση του ΠΑΟΚ… Εγώ δηλαδή έπρεπε να τους το πω. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Προφανώς λοιπόν και ο Ολυμπιακός έφαγε τα μούτρα του, προφανώς και ο Ολυμπιακός δεν τόλμησε να πάει στο CAS και ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε πανηγυρικά. Αλλά τη ζημιά ήδη την είχαν κάνει οι ερυθρόλευκοι. Που και τότε πρόεδρο τον Μαρινάκη είχαν. Αυτόν που ψήφισε δηλαδή ο ΠΑΟΚ.

Ημουν επίσης παρών όταν στο Γ. Καραϊσκάκης παρέλυσε η πόρτα και διαπιστευμένοι τραμπούκισαν την αποστολή του ΠΑΟΚ που έπρεπε να κατέβει  από το λεωφορείο και να περπατήσει 100 μέτρα για να βρεθεί στα αποδυτήρια. Και  τότε πρόεδρος ο Μαρινάκης ήταν.

Για να μην ξεχάσω τον Οσκαρ Γκαρθία και άλλα πολλά. Και τότε πρόεδρος ο Μαρινάκης ήταν.

Θυμάμαι πάντως πως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι ασπρόμαυρες ιστοσελίδες χτυπούσαν ρεκόρ στα κλικ και λογικό είναι αφού τις πρακτικές του Μαρινάκη καταδίκαζαν. Απλά τώρα… σιωπή. Στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί μπορεί κάποιοι να ήθελαν να φτάσουν και στο άλλο  άκρο, δηλαδή να δώσουν και συγχαρητήρια στην ΠΑΕ για την ψήφο της αλλά από την άλλη καταλαβαίνουν πως εκεί δεν κρατούσαν τα όποια προσχήματα έχουν απομείνει.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν επέλεξε να στηρίξει την προεδρία του Βαγγέλη Μαρινάκη και προφανώς κάθε απόφαση έχει και συνέπειες. Θετικές ή μη θα φανεί στο μέλλον.

Ο ΠΑΟΚτσής λοιπόν έχει κάθε δίκιο να είναι εκνευρισμένος, έχει κάθε δίκιο να θεωρεί ντροπή αυτή την ψήφο. Ο ΠΑΟΚτσής. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ.

Γιατί το να κουνάει το χέρι οπαδός άλλης ομάδας, είναι σαν να με κράζει εμένα που πέρασα με πορτοκαλί ένα φανάρι και αυτός να έχει βγει πρόσφατα από τη φυλακή επειδή είχε περάσει με κόκκινο και είχε παρασύρει πεζούς. Συγνώμη για την υπερβολή αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

Πρώτα απ’ όλα εύχομαι να βρείτε κάποιον ή κάποια που θα σας αγαπά όπως πλέον ο ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού αυτόν της ΑΕΚ ή το αντίστροφο. Γιατί απ’ αυτά που διαβάζω, έχω την εντύπωση πως μόνο συγχώνευση των δυο ομάδων δεν έχουμε δει ακόμη.

Διαβάζω δηλαδή για τον ενωτικό Αλαφούζο που είναι κρίμα που δεν βγήκε πρόεδρος της Λίγκας. Και φυσικά ΟΛΟΙ στέκονται στον ΠΑΟΚ και στην ψήφο του υπέρ του Μαρινάκη. Ο ΠΑΟΚ τους έδωσε αυτό το δικαίωμα αλλά και την ευκαιρία για τον αποπροσανατολισμό. Αν δηλαδή χρειάζεσαι να μοιράσεις σανό, τώρα είναι η κατάλληλη ώρα.

Να θυμίσω λοιπόν πως και με την ανοχή του Ολυμπιακού πριν από μερικά χρόνια ο Παναθηναϊκός έμεινε στην κατηγορία. Εκεί ήμουν, στο Μαρούσι, έξω από τα γραφεία της Λίγκας όταν έπρεπε να συνεδριάσει η Λίγκα και από την στιγμή που δεν είχε αλλάξει ο κανονισμός ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πέσει.  Τότε, παρκάρει το αυτοκίνητο του, ένα SMART ο Βασίλης Κωνσταντίνου και δεν βγαίνει από το αυτοκίνητο. Κάνει όπισθεν και αποχωρεί. Γιατί προφανώς είχε αντιληφθεί πως έπρεπε να μην υπάρξει απαρτία, να αναβληθεί η συνεδρίαση για να αλλάξει ο κανονισμός και η ομάδα του να παραμείνει. Όπως και έγινε. Με τις ευλογίες ΚΑΙ του Ολυμπιακού.

Να θυμίσω επίσης πως ο ίδιος, ο Αλαφούζος δηλαδή πριν από μερικά χρόνια είχε πάει με την εφημερίδα ΓΑΥΡΟΣ, παραμάσχαλα στο CAS για να πετύχει την τιμωρία του ΠΑΟΚ και να μην βγει στο CHL.

Eπομένως αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαρρέει συνεχώς τα περί… συμμαχίας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, αφενός προσβάλλει την νοημοσύνη μας και αφετέρου πετά αλλού τη μπάλα αφού είναι πρόσφατο το συλλαλητήριο των οπαδών του Παναθηναϊκού κατά του Γιάννη Αλαφούζου. Εκτός αν ήταν ΠΑΟΚτσήδες αυτοί που μαζεύτηκαν εκεί.

Πάμε τώρα και στους φίλους ρεπόρτερ και μη της ΑΕΚ. Πριν από ένα χρόνο όταν η ΑΕΚ πανάξια πήρε το Πρωτάθλημα, ο Λουτσέσκου είχε κάνει λόγο για την πολύ καλή ομάδα της ΑΕΚ και για τον εξαιρετικό προπονητή της.  Φέτος ο ΠΑΟΚ πήρε ένα μάγκικο Πρωτάθλημα και δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτούς που είτε το παίζουν βλάκες ή είναι. Δηλαδή να διαβάζω την μπούρδα πως ο Ολυμπιακός έδωσε τον τίτλο στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κατά σειρά την ενδιαφερόμενη ΑΕΚ, τον ενδιαφερόμενο Ολυμπιακό (αν κέρδιζε στην Τούμπα με άλλες δυο νίκες έπαιρνε τον τίτλο), τον ενδιαφερόμενο Παναθηναϊκό και φυσικά τον ενδιαφερόμενο Αρη.

Επομένως καλό είναι να ασχοληθείτε ΠΩΣ χάσατε τον τίτλο και όχι το ποιος το πήρε. Ο ΠΑΟΚ το πήρε και δίκαια. 

Στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ θα είμαι απόλυτος: αυτή τη στιγμή η ομάδα εξαργυρώνει την παραμονή του Κωνσταντέλια. Ή μάλλον η διοίκηση και η ιδιοκτησία. Για αυτό και υπάρχει ήπια… γκρίνια για το ότι φτάσαμε τρεις μέρες πριν η ομάδα πετάξει για την Ολλανδία και δεν έχει αποκτήσει ακόμη χαφ και φορ. Μπορεί να το κάνει αλλά αυτή τη στιγμή ΔΕΝ το έχει κάνει.

Για το θέμα του Τζίμα τοποθετήθηκα πριν από μερικές μέρες. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να με πείσει πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος πέρα από τον δανεισμό του στην Νυρεμβέργη. Οσο έχει για πρώτο φορ τον Σαμάτα. Και όταν ο Κλόζε δηλώνει εκστασιασμένος, ο παίκτης παίρνει τη φανέλα με το «9», ο Ρέμπε δηλώνει «κανείς δεν πίστευε πως μπορούμε να φέρουμε έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα μας» και την ίδια στιγμή διαβάζω στο δελτίο Τύπου της ΠΑΕ «αποφασίστηκε να πάει εκεί για να πάρει συμμετοχές και εμπειρίες» τόσο περισσότερο σκέφτομαι: «σοβαρά τώρα;»