Eίχε πολύ ενδιαφέρον το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αναδεικνύοντας ορισμένα από τα πολύ θετικά στοιχεία της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά και σημαντικές αδυναμίες, που δεν είχαν καταγραφεί στα προηγούμενα τεστ της προετοιμασίας.

Οι κάτοχοι του Conference League παρουσιάστηκαν υπερβολικά ευάλωτοι στις στατικές φάσεις, δεχόμενοι τρία πολύ φθηνά γκολ, με τον Τζολάκη να κάνει την γκάφα του στο 1-2, ωστόσο η συνολική αντιμετώπιση της άμυνας στα φάουλ ή στα κόρνερ των Άγγλων ήταν κάκιστη.

Πιρόλα και Ρέτσος έπαιξαν για πρώτη φορά μαζί στο κέντρο της άμυνας κι έδειξαν εντελώς ασύνδετοι, κάτι φυσιολογικό θα μπορούσε να πει κανείς, πλην όμως το κενό που άφησε ο Ντάβιντ Κάρμο με την επιστροφή του στην Πόρτο κάνει… μπαμ. Και τούτο καθώς ο Ιταλός δεν έχει τη σωματοδομή και το ύψος του Ανγκολέζου στόπερ για να καθαρίζει άνετα τις φάσεις στον αέρα, δεν έχει ούτε τη μακρινή μπαλιά, δεν δείχνει γενικά να έχει την ηγετική στόφα που είναι απαραίτητη για να κάνει τη διαφορά.

Την ίδια στιγμή, ο Μάρκο Στάμενιτς στο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα ήταν πολύ βαρύς, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί ούτε ως 6άρι (σε ένα ρόλο αντί-Ιμπόρα) ούτε ως 8άρι αρκούμενος σε παράλληλες πάσες σε λίγα μέτρα, ενώ έχασε τελείως τους αντιπάλους του τόσο στο 0-1 όσο και στο 1-3.

Με το σκορ στο 1-4 ο Μεντιλίμπαρ κατάλαβε ότι υπήρχε ο κίνδυνος… φιλικής πανωλεθρίας και με την είσοδο των Βέλντε, Γιάρεμτσουκ, Ροντινέι και Ορτέγκα άλλαξε η εικόνα του αγώνα.

Έγιναν πολύ επιθετικοί οι Πειραιώτες, έπαιξαν πραγματικά πολύ ωραίο και γρήγορο ποδόσφαιρο μετά το 70’, με τον Μπακούλα -που είχε αντικαταστήσει στο 62’ τον Στάμενιτς- να συμβάλει με τη σειρά του στο να γίνει πιο… σφαιράτος σε τρεξίματα ο Ολυμπιακός.

Αναμφίβολα, ο καλύτερος σε διάρκεια παίκτης των «ερυθρόλευκων» και δις σκόρερ ήταν ο Ζέλσον Μαρτίνς, που ταλαιπώρησε όσο μπορούσε την άμυνα της Νότιγχαμ, ενώ ο Βέλντε πρόλαβε και πάλι να δείξει ότι μπορεί να δώσει πολλές λύσεις επιθετικά με το υπέροχο γκολ που σημείωσε, ενώ ήταν μέσα στη φάση του 2-4.

Ο Γιάρεμτσουκ έδειξε ότι υστερεί προς το παρόν σε ταχύτητα, είναι κλάση όμως, ενώ είναι προφανές ότι η επιστροφή του Ντάνιελ Ποντένσε -εφόσον αυτή ολοκληρωθεί- θα λύσει τα χέρια του Μεντιλίμπαρ. Με Μαρτίνς, Ποντένσε και Βέλντε ο Ολυμπιακός θα είναι αναβαθμισμένος στα άκρα της επίθεσης σε σχέση με την περσινή σεζόν κι ενώ βέβαια ακόμη δεν έχει παίξει ο τραυματίας Ελ Κααμπί.

Συμπερασματικά, οι κάτοχοι του Conference League χρειάζονται τον Ποντένσε, χρειάζονται έναν στόπερ που να κάνει τη διαφορά και ίσως θα πρέπει να κοιτάξουν για έναν ακόμη μεσοεπιθετικό, που να έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του, αυτό που έχει χαθεί δηλαδή μετά και την αποχώρηση του Κώστα Φορτούνη.