Η ΑΕΚ έριξε τη δεύτερη βόμβα των μεταγραφών, από την αγορά των ελεύθερων που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε όμως πηγές αναφέρουν, ότι μπορεί να γίνει μία ακόμα κίνηση σε θέση, στην οποία την είχε ξεκόψει ο Αλμέιδα, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Ποιά είναι αυτή η κίνηση, ποιά είναι τα δύο ηχηρά ονόματα που ακούγονται και πόσα χρήματα έχει ξοδέψει για μεταγραφές φέτος η Ένωση. Το MythBuster εμβαθύνει στις τελευταίες «κιτρινόμαυρες» εξελίξεις.

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΡΣΙΑΛ ΘΕΛΕΙ Η ΑΕΚ

Τον υποδέχτηκε 2500 με 3000 λαός Ενωσιτών στο αεροδρόμιο, εικόνες με πρωταγωνιστή τον Αντονί Μαρσιάλ που θα τις βλέπουν στην Αγγλία και θα απορούν. Στο Νησί τον θυμούνται 29χρονο Γάλλο ποδοσφαιριστή ως κάποιον που ήρθε με μεγάλες περγαμηνές και δεν έπιασε. Ήταν και λιγάκι τσουχτερή η τιμή του, όταν ο Λουίς Φαν Γκαλ τον έφερε το 2015 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έβγαλε από τα ταμεία της 60 εκατ.Ευρώ. Η μεταγραφή δεν έπιασε. Οι οπαδοί των «Κόκκινων Διάβολων» τον θυμούνται να παίζει μπάλα μόνο σε δύο σεζόν, την πρώτη του στην Αγγλία (2015-2016), όπου σημείωσε 18 γκολ με 10 ασίστ σε 56 συμμετοχές και την πρώτη σεζόν στον πάγκο με Σόλσκιερ (2019-2020) που είχε 23 γκολ με 11 ασίστ σε 48 συμμετοχές. Τότε είχε κάνει αχτύπητο δίδυμο με τον Μάρκους Ράσφορντ που και εκείνος έκανε τρομερά νούμερα μαζί με τον Γάλλο εκείνη τη χρονιά (22 γκολ, 10 ασίστ σε 44 συμμετοχές).

Ποιά είναι τα προβλήματα που περίπλεξαν την κατάσταση στη Γιουνάιτεντ; Είχε πολλούς τραυματισμούς. Το ιατρικό ιστορικό του, από τη σεζόν 2013-2014 μέχρι σήμερα είναι γεμάτο από προβλήματα (κυρίως στο γόνατο, αλλά και μυϊκά), ενώ την περασμένη σεζόν είχε και χειρουργείο για κήλη. Το δεύτερο μεγάλο ερωτηματικό είναι ο χαρακτήρας του. Πολλές φορές υπήρξαν αναφορές για αδιαφορία στις προπονήσεις. Σας περιγράψαμε διάφορα ζητήματα που υπήρχαν στη Γιουνάιτεντ σε σχετικό θέμα. Αυτό δημιουργεί προβληματισμό, από τη στιγμή που ο παίκτης έρχεται στην ΑΕΚ που δεν παίζει Ευρώπη με ένα συμβόλαιο ρεκόρ, οπότε το να μην έχει κίνητρο είναι ένα θέμα. Γιατί δεν μεγάλωσε με τις αφίσες του Μαύρου, του Ντέμη και του Τσιάρτα ή του Παπαϊωάννου και του Νεστορίδη.

Η Γιουνάιτεντ ήθελε να τον πουλήσει τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά δεν έβρισκαν αγοραστή, λόγω των οικονομικών απαιτήσεων του Μαρσιάλ. Ο δανεισμός του στη Σεβίλλη ήταν μεγάλη αποτυχία (μόνο 9 συμμετοχές έκανε με 1 ασίστ). Γενικά στο Μάντσεστερ τον λογαριάζουν ως απογοήτευση. Γιατί κόστισε πολλά λεφτά όχι μόνο για τη μεταγραφή αλλά και σε μισθούς, αφού φέρεται να έβαζε περίπου 12 εκατ.Ευρώ στον λογαριασμό του κάθε χρόνο. Και πάμε στο διακύβευμα. Αν η ΑΕΚ πάρει τον Μαρσιάλ της Μονακό και των δύο χρονιών που έκανε καλές σεζόν, έχει καλώς. Τότε θα δούμε τρομερά πράγματα. Αν πάρουν τον Μαρσιάλ που θυμούνται όλοι στην Αγγλία τότε θα υπάρξουν θέματα.

Intime
​​​​​

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΜΒΑ

Πριν τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, η ΑΕΚ πήγαινε σύμφωνα πάντα με όσα μετέφεραν τα ρεπόρταζ, για δύο μεταγραφές: Επιθετικός και αριστερό μπακ. Μετά την οδυνηρή εμπειρία με την αρμενική Νόα, ο Ματίας Αλμέιδα επικεντρώθηκε στην απόκτηση φορ με τα χαρακτηριστικά του Λιβάι Γκαρσία. Ο Ηλιόπουλος του πήρε τον Φραντζί Πιερό που σκόραρε στο ντεμπούτο του με τον Βόλο, λόγω της θλάσης που έχει υποστεί ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο, και έριξε τη μεγάλη βόμβα με την απόκτηση του Μαρσιάλ. Υπάρχει περιθώριο και για μία ακόμα ηχηρή κίνηση, ίσως μεγαλύτερη του Γάλλου επιθετικού.

Το κεφάλαιο αριστερό μπακ δεν έχει κλείσει ακόμα στην Ένωση! Εξάλλου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουμε ακόμα πολλές μέρες και οι ευκαιρίες περισσεύουν αυτήν την περίοδο. Τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα η περίπτωση του Σίμον Κιάερ, ο οποίος ψάχνει ομάδα μετά από μια τετραετία στη Μίλαν. Στα 35 του, ο διεθνής Δανός αμυντικός, με 132 συμμετοχές με 5 γκολ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του και με παραστάσεις από Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία, Ισπανία, αποτελεί μια πολύ καλή περίπτωση. Κάποιους θα τους ξινίσει η ηλικία του. Είναι όμως επαγγελματίας και μπορεί να ανταποκριθεί πολύ καλά στη Super League, ίσως και να αποτελεί πολυτέλεια.

Κάποιες πηγές όμως υποστηρίζουν ότι η ΑΕΚ πάει για πιο ηχηρή μεταγραφή στα αριστερά. Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Σέρχιο Ράμος, ο οποίος μετά από μια χρονιά με 37 συμμετοχές, 7 γκολ και 1 ασίστ στη Σεβίλη, έχει μείνει ελεύθερος και ψάχνεται στα 38 του για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Θα ήθελαν ελληνικές ομάδες να πάρουν τέτοιους παίκτες σε νεώτερη ηλικία, η αλήθεια είναι, ότι ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο να τους φέρνουμε στο πικ της καριέρας του. Ο Ράμος των τεσσάρων Champions League με τη Ρεάλ και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης δύο φορές (2008, 2012) και κόσμου (2010) με την Ισπανία θα είναι πολύ μεγαλύτερη βόμβα από τον Μαρσιάλ.

ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Με τον Μαρσιάλ η ΑΕΚ συμπληρώνει 9 μεταγραφές. Απέκτησε αχτύπητο δίδυμο τερματοφυλάκων (Μπρινιόλι-Στρακόσια), παρά τα όσα ακούστηκαν λόγω των λαθών που υπήρξαν στο πρώτο παιχνίδι με τη Νόα, οι Περέιρα-Λαμέλα αποτελούν προσωπική επιλογή και πρώην συμπαίκτες του Ματίας Αλμέιδα. Ενισχύθηκε το δεξί άκρο της άμυνας με τον Οντουμπάτζο, ενώ επιθετικά η Ένωση έκανε τρεις ακόμα κινήσεις και αναφερόμαστε στους Τσιλούλη, Κοϊτά, Πιερό. Για όλους αυτούς, συν τον Κάλενς που εξαγόρασε από τη Τζιρόνα, η Ένωση ξόδεψε 8,4 εκατ.Ευρώ. Οπότε, μόνο παράπονα δεν μπορεί να έχει ο προπονητής από τη διοίκηση, η οποία έχει κάνει υπερβάσεις σε σχέση με την προηγούμενη τάξη πραγμάτων που ήταν περισσότερο φειδωλή και προσεκτική στις κινήσεις της. Να τον δούμε και λίγο να χαμογελάει, γιατί στις συνεντεύξεις Τύπου, είτε τις παρακολουθούμε δια ζώσης είτε τηλεοπτικά και σε όποιες φωτογραφίες τον βλέπουμε, εμφανίζεται σκυθρωπός και πιεσμένος. Ο Ηλιόπουλος με τέτοιες κινήσεις έχει σώσει επικοινωνιακά το πράγμα από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Τώρα πλέον πρέπει και η ομάδα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, να είναι ανταγωνιστική μέχρι τέλους και να επανέλθει στα μονοπάτια των τίτλων.

Intime