Στις γκέλες επέστρεψε η ΑΕΚ, σκοντάφτοντας στο εμπόδιο της Καλλιθέας στη Λεωφόρο, για να επιστρέψει και ο προβληματισμός για τους «κιτρινόμαυρους».

Mέτρια ήταν σε γενικές γραμμές η Ένωση, το πάλεψε βέβαια μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για τη νίκη, όμως ενάντια στους νεοφώτιστους -που πραγματικά εντυπωσιάζουν με το πόσο δουλεμένη ομάδα έχει φτιάξει ο Ιταλός Μάσιμο Ντονάτι και με τελείως διαφορετικό ρόστερ σε σχέση με αυτό με το οποίο είχε οδηγηθεί η αθηναϊκή ομάδα στην άνοδο στη Super League- έβγαλε ξανά αδυναμίες και ανασταλτικά και επιθετικά.

Ουσιαστικά, σε όλο το παιχνίδι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προσπαθούσε μόνο από δεξιά να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, με τον Ελίασον στα 76 λεπτά που αγωνίστηκε να είναι μακράν ο κορυφαίος για τον «Δικέφαλο».

Ο Αλμέιδα τον αντικατέστησε με τον Φερνάντες, η αλήθεια είναι ότι και ο πρώην άσος του Βόλου παίζοντας από δεξιά ήταν επίσης πολύ καλός, αλλά έπρεπε να διατηρηθεί στο παιχνίδι και ο Ελίασον.

Ο Αργεντινός τεχνικός, έχοντας και τις απουσίες σημαντικών παικτών που κινούνται στα άκρα της επίθεσης όπως αυτές του Άμραμπατ και του Γκατσίνοβιτς, θέλησε να δώσει και νέα ευκαιρία στον Τσιλούλη σκεπτόμενος προφανώς ότι πρέπει να είναι δίκαιος με όλους τους ποδοσφαιριστές του, όμως ο τελευταίος δεν είχε να δώσει κάτι ερχόμενος από τον πάγκο.

Από αριστερά η ΑΕΚ είχε σε κακή μέρα τόσο τον Κοϊτά μπροστά όσο και τον Πήλιο, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τους γηπεδούχους στα αμυντικά του καθήκοντα (από δική του γκάφα σπατάλησε τεράστια ευκαιρία ο Μουτίνιο), ενώ και στο επιθετικό κομμάτι δεν βοήθησε καθόλου.

Την ίδια στιγμή, οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν λύσεις και από τον άξονα, αφού μόνο ο Μάνταλος προσπαθούσε να παίξει κάθετα, αλλά δίχως επιτυχία, ο Περέιρα πιο πολύ ανασταλτικά έδειχνε χρήσιμος παρά στην επίθεση, ο Πινέδα παίζοντας δεξί μπακ ελλείψει Ρότα και Οντουμπάτζο δεν μπορούσε να συνεισφέρει δημιουργικά, ενώ ελάχιστα έδωσε και ο Τσούμπερ, ερχόμενος με τη σειρά του από τον πάγκο.

Έτσι, όλο το βάρος έπεσε στον Ελίασον και ο Αλμέιδα -εφόσον ο Σουηδός εξτρέμ δεν είχε κάποιο πρόβλημα- λανθασμένα τον τράβηξε στον πάγκο, καθώς θα μπορούσε είτε να μετακινηθεί στο αριστερό άκρο είτε να πάει αριστερά ο Φερνάντες.

Στα μετόπισθεν προέκυψε ο τραυματισμός του Μουκουντί, ένας ακόμη τραυματισμός το τελευταίο χρονικό διάστημα κι ενώ επίκειται το ντέρμπι της Οpap Arena με τον Παναθηναϊκό, με Βίντα και Κάλενς να ζορίζονται από τους δραστήριους Τζιάνι και Ντεμέτριους, την ίδια στιγμή που ο Πιερό ήταν κινητικός, δεν τροφοδοτήθηκε πολύ όμως και ήταν άστοχος στις λίγες καλές ευκαιρίες που είχε.

Γενικά, η ΑΕΚ έδειξε αρκετά αργή και η προσπάθεια του Αλμέιδα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσους περισσότερους παίκτες γίνεται, καθώς το ρόστερ είναι μεγάλο κυρίως από τη μέση και μπροστά, φαίνεται να τον μπερδεύει ή ίσως και να τον αγχώνει.

Η Ένωση χρειάζεται σταθερό κορμό και προφανώς ο 50χρονος κόουτς θα πρέπει να αποφασίσει ότι ορισμένοι παίκτες απλά δεν χωρούν στα σχέδιά του.

Μια ΑΕΚ που έχει ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη ποιότητα, ωστόσο αν δεν προκύψει μια συγκεκριμένη βάση στην οποία θα στηριχθεί ο προπονητής, αυτή την ποιότητα δεν θα μπορέσει να τη βγάλει στο γήπεδο.

Αν σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι ο σπουδαίος Λαμέλα ακόμη δεν έχει μπει ουσιαστικά στην εξίσωση και έρχεται, βέβαια, και ο Μαρσιάλ να προστεθεί στο οπλοστάσιο του Λατινοαμερικανού τεχνικού, γίνεται αντιληπτό ότι η διαχείριση ισορροπιών και η προσπάθεια για ροτέισον θα πρέπει να πάει πίσω. Να είναι όλοι ικανοποιημένοι δεν μπορεί να συμβεί με την Ένωση να μην έχει κιόλας και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και σταδιακά ο Αλμέιδα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Για την ώρα το ταμείο λέει ανέλπιστες γκέλες με Λαμία και Καλλιθέα, η ΑΕΚ είναι στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, δεν παίζει καλά με βάση την ποιότητα του ρόστερ και την επόμενη Κυριακή (29/9) έρχεται ο Παναθηναϊκός στο πρώτο φετινό ντέρμπι για τους «κιτρινόμαυρους», όπου μια ενδεχόμενη ήττα σίγουρα θα βαρύνει την ατμόσφαιρα στη Νέα Φιλαδέλφεια.