ΟΚ, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, αλλά ο αποψινός θρίαμβος του Ολυμπιακού είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή των Ρομπέρτο και Μήτρογλου! Ο πρώτος απέκρουσε το πέναλτι του Μίτροβιτς στο 0-1 και έπιασε τα... πάντα και ο 25χρονος φορ έκανε ένα ανεπανάληπτο χατ-τρικ δημιουργώντας το τελικό 0-3! ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ φορ! Τι σημασία έχει που η Άντελεχτ κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος; Πού ο Μπονγκ με τον Μανιάτη έβλεπαν συνέχεια... πλάτες; Το ταμπλό έγραψε 0-3, σε μια αξέχαστη ολυμπιακή βραδιά! Επόμενος αγώνας με την Μπενφίκα (που διασύρθηκε από την Παρί με 3-0) στο "Ντα Λουζ" στις 23/10!

Δεν ήταν καλός, νικούσε όμως!

Kαλύτερα μπήκαν οι Βέλγοι, έχοντας και μια υποψία ευκαιρίας με τον Μίτροβιτς στο 4`, με τον Ολυμπιακό να μη δείχνει διάθεση να πρεσάρει. Πραγματική ευκαιρία ήταν αυτή με τον Πραέ στο 11`, με τον μικρό να πλασάρει άουτ. Η Άντερλεχτ κατέβαινε κατά... κύματα λοιπόν, έχοντας κυριαρχήσει στο κέντρο, ασύνδετοι και χωρίς να κρατάνε μπάλα οι ερυθρόλευκοι και στο 15` ο Νούιτινκ από καλή θέση σούταρε μόλις άουτ!

Κόντρα στη ροή του ματς, στο 17`, ο Μήτρογλου πήρε την έξοχη πάσα από τον Σαβιόλα και άνοιξε το σκορ, στην πρώτη ευκαιρία των ερυθρολεύκων!! Μια, δυο, ο Σάμαρης πάντως μάρκαρε τον Κλιεστάν στο κόρνερ, την τρίτη του έκανε πέναλτι και το έδωσε ο Νορβηγός στο 25`. Όμως ο Ρομπέρτο έπιασε το πέναλτι του Μίτροβιτς, κρατώντας το 0-1!!

Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στα άκρα, από Μπρούνο και Ενσακαλά, δεν κρατούσε πολύ μπάλα, δεχόταν συνεχώς φάσεις (29` Πραέ, 34` πρόλαβε ο Σιόβας τον Μίτροβιτς), είχε φορτωθεί κίτρινες (Σάμαρης, Μανωλάς, Μανιάτης), αλλά το ταμπλό στο πρώτο ημίχρονο έγραφε Άντερλεχτ-Ολυμπιακός 0-1!! Οι τελικές στο πρώτο ματς ήταν 9-3.

Ευκαιρίες εσείς, γκολ(άρες) εμείς!

Βάις και Ολαϊτάν μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, ο Ζιλέ βγήκε μόνος του, αλλά ευτυχώς έκανε πάσα αντί πλασέ και η ευκαιρία χάθηκε στο 47`, όπως και στο 52` με τον Σουάρεζ να αστοχεί από πλάγια θέση αριστερά στο 52`! Ο Ρομπέρτο έκανε κι αυτός τη δουλειά του, αποκρούωντας φανταστικά το τετ-α-τετ του Μπρούνο! Ο Ολυμπιακός παρέπαιε αμυντικά, από αριστερά, από παντού, αλλά το 0 παρέμενε!

Να γράψουμε τον άγραφο νόμο; Να το γράψουμε! Η Άντερλεχτ έχανε ευκαιρίες με το... τσουβάλι, αλλά στο 56` ο ξεχασμένος στην πλάτη της άμυνας Μήτρογλου έκανε με φοβερό σουτ το 0-2! Εκπληκτικό! Στο μεταξύ, ο Φουστέρ πέρασε αντί του Ολαϊτάν, για να κρατήσει λίγο μπάλα ο Ολυμπιακός. Πλέον, οι ερυθρόλευκοι απλά περίμεναν τους Βέλγους, με τον Τσόρι να περνάει αντί του Σαβιόλα στο 66`.

Η Άντερλεχτ είχε την κατοχή, αλλά τα είχε και χαμένα και σε μια κόντρα στο 72` ο Κώστας Μήτρογλου ολοκλήρωσε μια ονειρική βρααδιά βάζοντας μια γκολάρα με σουτ από τα 25μ, κάνοντας το 0-3 και σφραγίζοντας τη μεγάλη νίκη! Ο Τσόρι αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και έγινε αλλαγή στην αλλαγή, με τους ερυθρόλευκους να περιμένουν απλά τη λήξη για να πανηγυρίσουν μια τεράστια νίκη! Πάντα τέτοια!

ΣΚΟΡΕΡ: 17', 56', 72' Μήτρογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάγκεν (Νορβηγία)

ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 25' Μίτροβιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45' Ν' Σακαλά, 50' Μπρούνο – 24' Σάμαρης, 28' Μανιάτης, 35' Μανωλάς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Καμίνσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νάιτινκ, Ν' Σακαλά, Τιέλεμανς, Κλίεσταν, Πραέτ (74' Ατσεαμπόνγκ), Μπρούνο, Σουάρεζ, Μίτροβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μανωλάς, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Σαβιόλα (65' Ντομίνγκεζ, 78' λ.τ. Χολέμπας), Ολαϊτάν (57' Φουστέρ), Βάις, Μήτρογλου