Μετά το γρήγορο 2-0 άπαντες σκέφτονταν ότι το νέο Τορίνο ήταν προ των πυλών, παρόλα αυτά οι Πειραιώτες κέρδισαν τις εντυπώσεις με την απόδοσή τους, φανερώνοντας όμως για μια ακόμα φορά τις αδυναμίες τους στο τέρμα και στα αμυντικά τους άκρα.

Πάλι οι πλάγιοι των αντιπάλων έγιναν ήρωες, όπως συνέβη προ ημερών με Ρομάνο, Μαρσελίνιο, Μορέλ. Σάντος, Τσάμπερλεν έκαναν το βίο αβίωτο σε Τοροσίδη, Χολέμπας, ενώ ευτυχώς για τον πρώτο ο Αρσάβιν δεν πήρε πολλές πάσες στο πρώτο μέρος, όταν ο Έλληνας μπακ δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν.

Ανεξαρτήτως πλάκας, μας έκανε μεγάλη εντύπωση ο τρόπος που αντιμετώπισε τον αγώνα ο Βαλβέρδε ο οποίος πήρε εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις, κλεψίματα και κατοχή μπάλας από τους κεντρικούς του μέσους, χωρίς να έχει ούτε ένα κλασικό εξάρι στο χορτάρι.

Ιμπαγάσα (το παιχνίδι της ζωής του έκανε απόψε), Φέισα, Ορμπάιθ κράτησαν τις θέσεις τους, έβγαλαν την ομάδα τους μπροστά και παρά τα χρονάκια των Λατίνων, οι τελευταίοι είχαν δυνάμεις μέχρι το τέλος ν' ακολουθούν τους εφήβους του Βενγκέρ κάνοντάς τους δύσκολη τη ζωή.

Παραδόξως όσοι έτρεξαν λιγότερο, τα "έφτυσαν" πρώτοι από θέμα δυνάμεων, με πρώτους και καλύτερους τους Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ οι οποίοι έκαναν καλό πρώτο ημίχρονο και μετά ήταν οι κορυφαίοι των "κανονιών".

Από τον Ολυμπιακό μ' εξαίρεση τον νεωτερισμό του προπονητή του και το μεγάλο ρίσκο που πήρε, δεν είδαμε κάτι που δεν γνωρίζαμε. Η ποιότητά του μπροστά είναι γνωστή το ίδιο κι η κλάση των "γερόντων" του, που τυγχάνουν παιδιά με "γαλόνια" στα ευρωπαϊκά γήπεδα (Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα).

Αυτό που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού είναι πως έτσι και βρεθούν απέναντί τους ομάδες με διεμβολιστές, ταχείς εξτρέμ (όπως οι Λέτο, Κουίνσι ας πούμε) θα τους θέσουν μεγάλους προβληματισμούς.

Ο Βαλβέρδε παρότι πέρασε το τεστ μ' επιτυχία απόψε (κάθε μη συντριβή αποτελεί αιτία πανηγυρισμού γι αυτούς), έχει μπροστά του ολόκληρο βουνό να διαβεί. Αμφιβάλλετε ότι θα φουντώσει η γκρίνια για τον τερματοφύλακα ή το "θάψιμο" του Αβραάμ για λογιαριασμό του αγαπημένου του Μαρκάνο (τραγικός).

Ή μήπως δεν βγάζουν μάτια τα νευράκια του Μιραλάς που έφυγε "καρφί" στα αποδυτήρια με το που έγινε αλλαγή;

Ή δεν γίνεται ήδη ντόρος για την "αχρήστευση" του Μακούν που ήρθε για να κάνει τη διαφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ; Όσον αφορά το τελευταίο, μας τελείωσε για φέτος, η ευρωπαϊκή πρόκληση ποδοπατήθηκε από τα δεύτερα των Μασσαλών και τα...τρίτα των Λονδρέζων οι οποίοι ακόμα μαθαίνουν να παίζουν χωρίς τον κομβικό Σεσκ Φάμπρεγας, χρησιμοποιώντας απόψε πειραματική τριάδα στον άξονα!

'Ανετα παρόλα αυτά θα μπορούσαν να βάλουν πέντε γκολ!

Πηγή: leoforos.gr