Το ματς της πρεμιέρας στην Σλοβενία κόντρα στη Μάριμπορ είναι το πιο...βατό σε αυτή τη φάση και συνάμα το πιο κρίσιμο για την ομάδα του Φερέιρα, αφού στην συνέχεια ακολουθούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις κόντρα στα φαβορί Τότεναμ και Λάτσιο.

Με νίκη στο "Λιούντσκι" απέναντι στην -θεωρητικά- πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, οι Πράσινοι θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Πιθανό στραβοπάτημα στο Μάριμπορ, θα δυσκολέψει την προσπάθεια του Τριφυλλιού με το ...καλημέρα στην διοργάνωση.

Το πρώτο βήμα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ίσως να αποδειχθεί και το πιο σημαντικό σε αυτό το ευρωπαϊκό μονοπάτι που θα ακολουθήσουν οι Πράσινοι. Όμως την ίδια στιγμή η αναμέτρηση του Μάριμπορ μοιάζει και σαν ένα τεστ χαρακτήρα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Μετά το άσχημο ξεκίνημα στην Σούπερλιγκ, τις μέτριες εμφανίσεις και την φτωχή βαθμολογική συγκομιδή, το ζητούμενο είναι η... αντίδραση των παικτών του Παναθηναϊκού. Με τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό πληγωμένο, οφείλουν να ... ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να δείξουν το πείσμα τους στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας μια καινούργια αρχή...

Η Μάριμπορ είναι το αουτσάιντερ του ομίλου, με μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία, χωρίς το μεγάλο αστέρι, αλλά με "όπλο" την ομαδικότητα,  τον ενθουσιασμό και την "δίψα" για διάκριση. Προέρχεται από το αδύναμο σλοβένικο πρωτάθλημα, όπου κυριαρχούν...μόνιμα δύο σύλλογοι (Ολύμπια και Μάριμπορ) και σε καμία περίπτωση δεν είναι ομάδα που θα προκαλέσει...τρόμο στον Παναθηναϊκό. Όμως είναι ένας αντίπαλος υπολογίσιμος και ο μεγάλος κίνδυνος για τον Ζεσουάλντο Φερέιρα και τους ποδοσφαιριστές του, θα είναι να υποτιμήσουν την ομάδα του Μίλανιτς.

Ο καλός, σοβαρός και προσεκτικός Παναθηναϊκός, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην Σλοβενία... Προσοχή χρειάζεται, αυτοσυγκέντρωση και ...γκολ, που λείπει τελευταία από το Τριφύλλι...

Πηγή: novasports.gr