Η πρώτη της διάσταση μετράται ψυχολογικά με την ανατροπή του 0-1 των Καζάκων. Η δεύτερη σημειολογικά. Με τον εξορκισμό του εφιάλτη της στοιχειωμένης Τούμπας. Κι η τρίτη ... προοπτικά! Η νίκη του ΠΑΟΚ συμπίπτει με τις εκρηκτικές εξαγγελίες του Ιβάν Σαββίδη για την εκτόξευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε άλλα στερεώματα!

Ως αποτέλεσμα λοιπόν, το 2-1 είναι πολυτιμότατο. Ίσως δε, ανεκτίμητης αξίας επί του παρόντος. Η αξία αυτής της νίκης θα εκτιμηθεί στο μέλλον...

Αγωνιστικά πάντως, ο ΠΑΟΚ δεν ενθουσίασε. Θα πείτε: Το αποτέλεσμα μετρά. Ναι, δεν διαφωνούμε αλλά... Εάν ο ΠΑΟΚ ήταν αγωνιστικά καλύτερος, δε θα του έβγαινε η ψυχή για το αποτέλεσμα. Χαλάλι βέβαια, το βγάλσιμο της ψυχής αλλά ... Παντού και πάντοτε υπάρχει ένα αλλά ... Ο ΠΑΟΚ δεν άσκησε πίεση στην Σαχτιέρ. Κακώς, κάκιστα δεν την άσκησε. Το γεγονός αυτό πρέπει να προβληματίσει τον Χουουμπ Στέφενς επειδή στην Τούμπα η πίεση και μόνον προκαλεί ζάλη.

Η επιλογή του Ολλανδού προπονητή με τον Λάζαρ στα χαφ και τον Σαλπιγγίδη στον πάγκο απέφερε οφέλη για τον ΠΑΟΚ. Τα οφέλη όμως, δεν αξιοποιήθηκαν ανάλογα. Η αλλαγή με τον Σαλπιγγίδη ως φορ και το Λάζαρ στον πάγκο (58ο λεπτό ...) έδωσε στον ΠΑΟΚ «βάρος» στην επίθεση. Δίχως όμως, να δίνουν πάσες τα χαφ το «βάρος» δεν έπεφτε στην άμυνα της Σαχτιέρ. Έτσι βγήκε η ψυχή για την ανατροπή.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς πάντως στην προκειμένη περίπτωση η νίκη του ΠΑΟΚ είναι νίκη αφετηρία στο Γιουρόπα Λιγκ. Καθώς δε, έρχεται και την βραδιά κατά την οποία ο Ιβάν Σαββίδη εκτόξευσε τις προσδοκίες των φίλων του «δικέφαλου» σε άλλους ουρανούς ... Η νίκη αυτή εκτοξεύει μαζί με τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους!

Πηγή: pamesports.gr