Λάθος είχε «διαβάσει» τον αγώνα ο Στέφενς. Η μη συμμετοχή του Σαλπιγγίδη άφηνε για μια ώρα τον ΠΑΟΚ με αποκομμένους τους μεσοεπιθετικούς του (Λούκας, Νίνη, Στοχ) από τον Κλάους. Χωρίς να πατάει απειλητικά περιοχή και με ατελείωτες γιόμες του Κίτσιου και του Τζαβέλλα.

Σαν να μην έφτανε αυτή η ανορθογραφία, ήρθε και το επιπόλαιο πέναλτι του Κατσουράνη στην άδεια Τούμπα να «θολώσει» κι άλλο την πανσέληνο και να επιτρέπει στους Καζάκους όνειρα που κανονικά (θα έπρεπε να) ήταν θερινής νύχτας.

Οι διορθώσεις ξεκίνησαν, τουλάχιστον, στο 60' με τον «Σάλπι», συνεχίστηκαν λίγο αργότερα με την είσοδο του Λίνο (ακόμα μεγαλύτερη πίεση από τα αριστερά), ήρθε η ισοφάριση, φορτώθηκε κι άλλο η περιοχή με τον Βούκιτς, έγειρε το γήπεδο, η πίεση έφερε και αποβολή αντιπάλου, το νικητήριο γκολ ψηνόταν και στις καθυστερήσεις (έστω) αποκαταστάθηκε η τάξη.

Από την ώρα, λοιπόν, που ο «δικέφαλος» δεν πλήρωσε τελικά τις αστοχίες στη σύνθεση και στην τακτική (όπως π.χ. εκείνες τις μεγαλύτερες που είχε κάνει ο Στέφενς στο Αγρίνιο) και με δεδομένο ότι ο προπονητής του νομίζω ότι είναι από εκείνους που μαθαίνουν όταν παθαίνουν, δεν έγινε ιδιαίτερη ζημιά! Τελείωσε και η τιμωρία της Τούμπας, επιστρέφουν σιγά σιγά οι τραυματίες, είναι πια και το κλίμα πέριξ της ΠΑΕ καλό αν κρίνει κάποιος από τη συμμετοχή και τη στήριξη νωρίτερα, το απόγευμα, στις εξαγγελίες του Σαββίδη.

Εχει ωδίνες και ανηφόρα η εξέλιξη, αλλά συνεχίζεται με αργά και σταθερά βήματα.

Πηγή: Goal