Αυτό το παιχνίδι, πάντως, έστειλε ένα πολύ καλό μήνυμα, σε όλους, όσοι βιάζονται. “Λίγο υπομονή παιδιά”.

Πέρα από τα όσα έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες κι έχουν “μπριζώσει” ή απογοητεύσει πολύ κόσμο, είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να ζει σαν ομάδα κι αν εξασφαλίσει ένα περιβάλλον ηρεμίας, μπορεί να εξελιχτεί περισσότερο.

Ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει σαν ομάδα, ούτε επειδή έφυγαν ο Βιτόλο κι ο Κουτσιανικούλης, στο παρελθόν έφυγαν πολύ πιο σημαντικοί παίκτες και την επόμενη σεζόν πήγε καλύτερα, ούτε επειδή έμεινε ο… Τσιρίλο, με τα λεφτά, που μπορούσε να του δώσει ο ΠΑΟΚ, ούτε επειδή π.χ. έμεινε ο Ίβιτς, τον οποίο πολλοί (λένε ότι) δεν θέλουν να τον βλέπουν, αλλά τον λατρεύουν όλοι οι προπονητές, επειδή μπορεί να βλέπουν κάτι που δεν βλέπουν οι άλλοι, ούτε επειδή δεν έχει πάρει 10 παίκτες μέχρι τώρα.

Το σημαντικότερο μήνυμα από το παιχνίδι του Όσλο, είναι ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φέτος πολύ καλά στα… βασικά. Έχει καλό προπονητή. Είναι νωρίς να πει κανείς αν είναι αυθεντία ή όχι, είναι νωρίς να προβλέψει κανείς αν θα πετύχει ή όχι, γιατί αυτή είναι μια δουλειά, που εξαρτάται από πόδια άλλων και πολλές φορές κι από διάφορους απρόβλεπτους παράγοντες, ωστόσο το feeling, που σου δίνει, είναι καλό.
Δεν είναι καλό, να πηγαίνεις στο πρώτο σου παιχνίδι για να παίξεις με το μαχαίρι στο λαιμό, αλλά καλώς ή κακώς, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Και τα περισσότερα από τα μεγάλα καράβια.

Ο ΠΑΟΚ πήγε να παίξει ένα σημαντικό παιχνίδι, όντας ανέτοιμος, κι αυτό που έδειξε στο γήπεδο, ήταν πως ήξερε με ποιον έχει να κάνει και πως θα πάρει αυτό, που θέλει. Και το πήρε με ένα στυλ παιχνιδιού, που νομίζω πως δεν αρέσει στον Μπολόνι κι αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς από τις δηλώσεις του!

Ο τρόπος, που μιλάει κανείς, είναι συχνά ο καθρέπτης της σκέψης του, κι αυτή ενδεικτική της ικανότητάς του. Και πραγματικά μου άρεσαν πολύ αυτά, που είπε. Αν μη τι άλλο, είναι ένας άνθρωπος πολύ έξυπνος και πνευματώδης και νομίζω ότι αξίζει να εμπιστευτεί κανείς τη δουλειά του.

Αν απομονώσει κανείς το παιχνίδι σαν παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν μου άρεσε, αλλά είναι γεγονός ότι έτσι έπρεπε να παίξει για να πάρει το αποτέλεσμα, στην ουσία αυτό είπε κι ο Μπόλονι. Προσωπικά, αυτή την εικόνα θα περίμενα στο πρώτο φιλικό με το Ντίσελντορφ, όχι σήμερα.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αυτό που είδαμε στο Όσλο, δεν είναι ούτε το 30% από τον ΠΑΟΚ που θα δούμε μέσα στη χρονιά. Θα πάρει κι άλλους παίκτες, θα δέσει περισσότερο, θα βρει τη νέα του ταυτότητα, θα γίνει λίγο πιο άγριος μέσα στο γήπεδο. Και είμαι επίσης σχεδόν βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι ακόμη περισσότερο ανταγωνιστικός, σε σχέση με πέρσι.

Για να φτάσει σ΄ αυτό το επίπεδο, ο ΠΑΟΚ θέλει το χρόνο του. Νομίζω ότι αξίζει να του τον δώσουμε. Μέχρι τότε, ας περιοριστούμε όλοι μας στο ρόλο μας, γιατί όπως θα έχουμε διαπιστώσει, όταν οι ρόλοι μπερδεύονται, αρχίζουν τα μεγάλα μπερδέματα.

Πηγή: paok24.com