Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης οι φίλοι του ΠΑΟΚ μιλούσαν, χωρίς δεύτερη κουβέντα, για το πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων ετών. Οι εξαγγελίες του Ζαγοράκη για σημαντική περικοπή του μπάτζετ της ομάδας και ο φόβος μίας πιθανής πώλησης πρωτοκλασάτου παίκτη που ενισχύθηκε και από την αποδέσμεσυη Βιτόλο, είχαν δημιουργήσει μία βαριά ατμόσφαιρα πάνω από την Τούμπα.

Από την άλλη υπήρχε και το σίριαλ με τους υποψήφιους επενδυτές το οποίο κρατά τον κόσμο στην πρίζα ακόμη και σήμερα. Με αυτά τα δεδομένα, η νίκη του "Δικεφάλου" στο Όσλο και κυρίως η συνολική εμφάνισή της ομάδας του Μπόλονι ηταν λογικό να αντιμετωπιστεί ως... χαλαρωτικό φάρμακο.

Αυτό, βέβαια, δεν συνέβη γιατί ο ΠΑΟΚ έπαιξε τη μπάλα της ζωής του, αλλά επειδή εμφάνισε στοιχεία τα οποία είχαν ξεχαστεί την περσινή σεζόν. Ήταν οργανωμένος και διαβασμένος ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια του αγώνα, ήξερε τι ζητά από το ματς και πώς να το πάρει και κυρίως γνώριζε ποια τακτική πρέπει να ακουθήσει για να βγάλει ό,τι καλύτερο έχει αυτή την εποχή. Όλα τα παραπάνω, σαφώς και απορρέουν από το γεγονός ότι στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ένας προπονητής υψηλού επιπέδου με όλη τη σημασία των λέξεων.

Ένας τεχνικός που διαθέτει και τις γνώσεις, αλλά και τις εμπειρίες που οφείλει να έχει όποιος αναλαμβάνει το τιμόνι του ΠΑΟΚ.

Οι μικρές αλλαγές που φτιάχνουν νέο παζλ

Τη διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν μπορούσε κανείς να την καταλάβει από μικρά πράγματα που όλα μαζί φτιάχνουν το παζλ του νέου ΠΑΟΚ. Είδαμε, επιτέλους, μετά από καιρό, κομπίνα σε στημένη φάση, βοήθειες από τους χαφ-και ειδικά τον Γκαρσία-στην άμυνα, συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης με τον Βιεϊρίνια να έχει ένα νέο ρόλο που παρέπεμπε περισσότερο σε κρυφό επιθετικό παρά σε εξτρέμ. Και φυσικά ένα νέο παίκτη, τον Κοστίν Λαζάρ, που πρόσθεσε στοιχεία που έλειπαν από τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Το κυριότερο; Η πιο γρήγορη μετάβαση του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και στη φάση του πρώτου γκολ. Η νίκη με 2-0 δεν είναι το μεγαλύτερο κέρδος από το ματς του Ούλεβαλ.

Αυτό που μετρά για τον Μπόλονι και τους παίκτες του είναι ότι κέρδισαν το πρώτο στοίχημα με τον κόσμο. Του δημιούργησαν την προσδοκία ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει φέτος, αφού γίνεται μεθοδική δουλειά και υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο που τόσο πολύ έλειψε πέρσι.

Τα υπόλοιπα κομμάτια

Αυτή, μάλιστα, η "καθαρή" εικόνα του ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο, το γεγονός δηλαδή ότι η ομάδα είχε αρχή και τέλος, ανέδειξε ξεκάθαρα και τις αδυναμίες που υπάρχουν και πρέπει να καλυφθούν μέσα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Το οικοδόμημα του Μπόλονι έχει ανάγκη από ένα στόπερ που να μπορεί να... παίξει ξύλο με τον αντίπαλο φορ και ένα επιθετικό περιοχής για να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ.

Με δεδομένη την επιθυμία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να ντύσουν στα "ασπρόμαυρα" τους δύο παίκτες, δεν είναι τυχαίο ότι από το βράδυ της Πέμπτης, στα ΠΑΟΚτσήδικα στέκια, ακούγονται έντονα τα ονόματα των Μποκανί και Ντουγκλάο. Φυσικά, δεν είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία ακόμη και αν αποκτηθούν οι δύο πάικτες, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα διαθέτει ένα ελκυστικό και άκρως ενδιαφέρον σύνολο.

Πηγή: Sport24.gr