Ηταν ένα διπλό απόλυτης δικαίωσης της φιλοσοφίας με την οποία μπήκε στο «Ούλεβααλ». Καμία σχέση με καταστροφή που επιδίωκε το ευκταίο του... μηδέν παθητικού στην άμυνά του. Κάτι που ενδεχομένως να ήταν και λογικό.

Οχι, αυτός ο ΠΑΟΚ που είδαμε χθες στο πρώτο του επίσημο ματς για τη σεζόν είναι εντελώς διαφορετικός απ' ό,τι ξέραμε. Δεν ξέχασε βεβαίως τις αμυντικές αρετές του, όταν χρειάστηκε τις επικαλέστηκε για να αναχαιτίσει τους Νορβηγούς, όμως πάνω από όλα ήταν μια δημιουργική ομάδα που έψαχνε την ευκαιρία.

Του παρουσιάστηκαν αρκετές από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και ουσιαστικά έφτασε στο 72' με την κατεβασιά-ποίημα του Βιεϊρίνια και βάλει τις βάσεις της πρόκρισης. Οι οποίες βέβαια πολλαπλασιάστηκαν με το αριστουργηματικό φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία.

Κάμποσο τρέξιμο από τους παίκτες του «δικέφαλου», αρκετή πίεση στη μεσαία γραμμή που έκανε τους Νορβηγούς να πουλάνε μπάλες και συνεχόμενη προσπάθεια για αντεπίθεση σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο. Αυτά ήταν τα στοιχεία της τακτικής του Μπόλονι στο χθεσινό ματς που τον δικαίωσαν απόλυτα.

Ο Βιεϊρίνια ήταν και πάλι ο ηγέτης της ομάδας του και ειδικά στο β' ημίχρονο έκανε την άμυνα της Βαλερένγκα να χάνει το βηματισμό της κυνηγώντας τον. Εκπληξη όμως ήταν ο Λαζάρ, που αν και άγνωστος μεταξύ αγνώστων ακόμα προσπάθησε με κάθετες πάσες να ανοίξει το παιχνίδι για την ομάδα του. Από δική του πάσα άλλωστε ο Πορτογάλος σταρ του ΠΑΟΚ έκανε το 0-1. Ηταν ένα άνετο, ικανοποιητικότατο και προσοδοφόρο βράδυ για την ελληνική ομάδα στο μαρτυρικό Οσλο. Αυτομάτως ο επαναληπτικός στην Τούμπα αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Πηγή: Goal