Με χρηματοδότες τον Βασίλη Φλωρίδη και τον Γιώργο Σαχπατζίδη θα αρχίσουν να τακτοποιούνται οι άμεσες και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που είναι πολλές. Τα ασθμαίνον ταμείο της ΠΑΕ θα ανακουφιστεί. Ο ΠΑΟΚ, εκτός από καλή ομάδα, αποκτά και χρηματοδότες. Ήταν αυτό που του έλειπε για να κάνει το… κλικ παραπάνω, που θέλει ο κόσμος του.

Πρώτα απ’ όλα, όπως δήλωσε και ο Σαχπατζίδης, θα πληρωθούν οι παίκτες. Έτσι θα απελευθερωθούν, θα έχουν το μυαλό τους μόνο στο ποδόσφαιρο και θα φύγει το άγχος μιας νέας απεργίας τους ανά πάσα στιγμή. Αλλά θα γίνουν και οι απαραίτητες μεταγραφές. Είναι ολοφάνερο ότι ο ΠΑΟΚ του σοβαρού και έμπειρου Λάζλο Μπόλονι χρειάζεται δυο παίκτες που θα κάνουν την διαφορά και θα εκτοξεύσουν την απόδοση της ομάδας στα ύψη. Αυτοί έχει προσδιοριστεί ότι θα είναι ένας γκολτζής και ένας χαφ υψηλής ποιότητας που θα οργανώνει το παιχνίδι.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης με τον Ζήση Βρύζα, οι οποίοι είναι τεράστια κεφάλαια για τον ΠΑΟΚ και έχουν την τεχνογνωσία, θα επικεντρωθούν στο αντικείμενό τους. Δηλαδή, την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, που θα πρωταγωνιστεί. Έχουν το κύρος και την αναγνωρισιμότητα για να εκπροσωπούν επάξια τον ΠΑΟΚ εντός και εκτός συνόρων.

Αυτή είναι η τεχνοκρατική αντίληψη για κάθε σοβαρή ευρωπαϊκή ομάδα. Δηλαδή, η ύπαρξη χρηματοδοτών που είναι υπεύθυνοι για τα οικονομικά και ποδοσφαιρανθρώπων σε καίρια πόστα, που είναι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ με την έλευση των Φλωρίδη και Σαχπατζίδη, συν την παρουσία των Ζαγοράκη και Βρύζα, θα διαθέτει αυτό τον συνδυασμό.

Δεν χρειάζονται, βέβαια, θριαμβολογίες, ούτε όνειρα θερινής νυκτός. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, με πολλά εμπόδια, αλλά είναι δεδομένο πως πλέον ο ΠΑΟΚ κάνει ένα βήμα παραπάνω με την έλευση των επενδυτών στην οικονομική του ανεξαρτησία. Διότι στο σύγχρονο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο χωρίς χρήματα δεν μπορεί να σταθεί μια ομάδα. Γι’ αυτό και ο Ζαγοράκης, παρά την πολύ καλή δουλειά που έκανε μαζί με τον Βρύζα αυτά τα τέσσερα χρόνια, είχε ανάγκη επειγόντως από οικονομική στήριξη. Και, όπως όλα δείχνουν, την βρήκε, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Έχει αποδειχτεί και είναι πολλά τα παραδείγματα στην Ευρώπη, που δείχνουν ότι δεν χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας. Είναι, μεν, σημαντικός παράγοντας το χρήμα, αλλά, όχι ο μοναδικός. Εξίσου καθοριστικό ρόλο παίζει και η γνώση στο αντικείμενο, κάτι το οποίο στον ΠΑΟΚ εξασφαλίζει η παρουσία των Ζαγοράκη και Βρύζα, τους οποίους ορθότατα εμπιστεύονται οι νέοι επενδυτές για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας.

Οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα μας δώσουν την ευκαιρία να πούμε περισσότερα πάνω στο θέμα, καθώς θα προχωρούν οι διαδικασίες και θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την νέα εποχή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι η εξεύρεση χρηματοδοτών συνιστά αυτονόητα θετικό βήμα

Κλείνοντας, για την πρόκριση επί της Βαλερένγκα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Το συνολικό σκορ 5-0 των δυο αγώνων… μιλάει από μόνο του. Η διαφορά των δυο ομάδων ήταν αισθητή και την παραδέχτηκε ιπποτικά και ο προπονητής των Νορβηγών Μάρτιν Άντρεσεν. Απλά θυμίζω ότι μια πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα φέρει ακόμα περισσότερα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ. Και όλοι στον ΠΑΟΚ έχουν βάσιμους λόγους να ελπίζουν για μια δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αφού η ομάδα πείθει με την παρουσία της. Και η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…

Πηγή: Contra.gr