Ημέρα των ντέρμπι, αλλά και των διαιτητικών λαθών σήμερα στην Αγγλία. Πρώτα είχαμε το 2-2 της Έβερτον με την Λίβερπουλ, όπου στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Σουάρες και μετά το 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Τσέλσι στο Λονδίνο. Οι «μπλε» όμως έχουν δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία, αφού ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, με τον Τόρες να βλέπει λανθασμένα την κόκκινη στο 69', ενώ το τρίτο γκολ των «κόκκινων διαβόλων» που έκρινε το παιχνίδι, ήταν καθαρά από θέση οφσάιντ.

«Καυτός» ο Φαν Πέρσι, γκολάρα του Μάτα!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 4' ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Ρούνεϊ πάσαρε σωστά στον Φαν Πέρσι, αυτός σημάδεψε το δοκάρι, ωστόσο στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στον Λουίζ και κατέληξε στα δίχτυα της Τσέλσι για το 0-1. Πριν προλάβουν όμως καλά – καλά οι Λονδρέζοι να καταλάβουν τι γίνεται, οι «κόκκινοι διάβολοι» πέτυχαν και δεύτερο γκολ! Στο 12' μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Βαλέντσια στο κέντρο της άμυνας, ο Φαν Πέρσι πετάχτηκε σωστά και έκανε άνετα το 0-2.

Το γκολ αυτό «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι μετά το 20' ανέβασαν ρυθμούς. Μάλιστα, στο 24' ο Λουίζ λίγο έλειψε να... διορθώσει το αυτογκόλ που πέτυχε, όταν το Ντε Χέα έδιωξε πολύ δύσκολα με τα ποδιά του εκπληκτικό του φάουλ. Ο Ισπανός ήταν πρωταγωνιστής και στο 35', όταν η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του μετά από σέντρα του Μίκελ, ενώ στην συνέχεια απέκρουσε ξανά με τα πόδια την κεφαλιά του Κέιχιλ! Η Τσέλσι συνέχισε να πιέζει στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και τελικά στο 44' ισοφάρισε με ένα εκπληκτικό απευθείας φάουλ του Μάτα, που έκανε το 1-2.

Κόκκινες η Τσέλσι, οφσάιντ γκολ η Γιουνάιτεντ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ενώ όλοι περιμέναμε να δούμε ένα πραγματικό ντέρμπι, είδαμε τον διαιτητή να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Η Τσέλσι ισοφάρισε στο 54' με κεφαλιά του Ραμίρες, ωστόσο στην συνέχεια η διαιτησία της... έκοψε τα πόδια. Αρχικά αποβλήθηκε ο Ιβάνοβιτς στο 63', ως τελευταίος παίκτης για μαρκάρισμα στον Γιανγκ, ενώ έξι λεπτά αργότερα αποβλήθηκε ο Τόρες με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο. Η απόφαση ήταν πέρα για πέρα άδικη, αφού ο Ισπανός έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Έβανς. Στα επόμενα λεπτά η Γιουνάιτεντ παίζοντας με παίκτη παραπάνω πίεσε και τελικά έφτασε στο γκολ στο 75'. Και εδώ όμως είχαμε λάθος του διαιτητή. Ο Φαν Πέρσι σημάδεψε αρχικά το δοκάρι και στην συνέχεια ο Τσιτσαρίτο από θέση οφσάιντ έκανε το 2-3. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με το οποίο η Γιουνάιτεντ μείωσε στο -1 από την κορυφή.

Ματσάρα με... αδικία στο Λίβερπουλ

Νωρίτερα είχε γίνει και άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου Έβερτον και Λίβερπουλ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2 και τους «κόκκινους» να φωνάζουν για κανονικό γκολ του Σουάρες πυο ακυρώθηκε στις καθυστερήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε σε αυτό το ματς και δείτε παρακάτω το βίντεο με τα χάιλαιτς.

 



szólj hozzá: Chelsea 0-1 Manchester Luiz (OG)

szólj hozzá: Chelsea 0-2 Manchester Persie

szólj hozzá: Chelsea 1-2 Man. United.

szólj hozzá: Chelsea 2-2 Man. United

szólj hozzá: Chelsea 2-3 Man. United

ΟΛΕΣ οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα σε ένα βίντεο:
 



 

 

Έβερτον – Λίβερπουλ: 2-2