Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της Τσέλσι:

«Η Τσέλσι επιβεβαιώνει την πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ ως υπηρεσιακού προπονητή της πρώτης ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο ιδιοκτήτης και το ΔΣ του συλλόγου πιστεύουν ότι με την πρόσληψή του η ομάδα έχει έναν προπονητή με μεγάλη εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, ο οποίος μπορεί αμέσως να οδηγήσει την ομάδα στην επίτευξη των στόχων της.

Ο 52χρονος Ισπανός θα συναντηθεί με τους παίκτες στο προπονητικό κέντρο την Πέμπτη. Ο δύο φορές προπονητής της χρονιάς για την UEFA έρχεται με εξαιρετικές περγαμηνές. Άρχισε την προπονητική του καριέρα στην πατρίδα του, όπου ξεχώρισε με τη Βαλένθια κι έχτισε τη φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους προπονητές κατακτώντας δύο φορές το πρωτάθλημα και μία το Κύπελλο UEFA. Εργάστηκε έξι χρόνια στη Λίβερπουλ και την οδήγησε στο πέμπτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία της, όπως και σε ένα Κύπελλο Αγγλίας».

Ο 52χρονος προπονητής επιστρέφει στην Αγγλία δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ, στην οποία εργαζόταν από το 2004 μέχρι το 2010. Ο διάδοχος του Ρομπέρτο Ντι Ματέο δεν έχει δουλέψει μετά τις 23 Δεκεμβρίου του 2010, όταν απολύθηκε από την Ίντερ.

Ο νέος τεχνικός των Λονδρέζων αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».