Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από αγωγή του αυστριακού Sky Österreich και της δημόσιας αυστριακή τηλεόρασης ORF, και προηγείται αντίστοιχης απόφασης που θα ληφθεί αργότερα από τα αυστριακά δικαστήρια.

Οι συνδρομητικές πλατφόρμες είναι υποχρεωμένες να παραχωρούν στιγμιότυπα στους γενικής φύσεως ενημερωτικούς σταθμούς .Το τίμημα πρέπει να είναι χαμηλό, τα στιγμιότυπα όμως δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 90 δευτερόλεπτα (όπως γίνεται εν Ελλάδι), με υποχρεωτική αναγραφή της πηγής προέλευσης και να μεταδίδονται, μόνο, σε ειδησεογραφικά προγράμματα.

«Η επίμαχη ρύθμιση καθιερώνει μια ορθή ισορροπία μεταξύ των επίμαχων, εν προκειμένω, διαφόρων θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών», σημειώνεται στην παρουσίαση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, η οδηγία «Υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων» προβλέπει ότι οι σύντομες ανταποκρίσεις μπορούν να πραγματοποιούνται αποκλειστικά για τα γενικά ειδησεογραφικά προγράμματα και όχι, παραδείγματος χάρη, για ψυχαγωγικά προγράμματα.

Ένα άλλο Sky, το πασίγνωστο Sky Sports που ανήκει στο British Sky Broadcasting (BSkyB)επέκτεινε τα τηλεοπτικά του δικαιώματα για την Premier League. Η συμφωνία έχει να κάνει με τα δικαιώματα προβολής εκτεταμένων στιγμιότυπων και των 226 αγώνων της Premier League που δεν προβάλλονται ζωντανά στη τηλεόραση.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης τη προβολή όλων των γκολ και των βασικότερων στιγμιότυπων σε άλλα κανάλια, όπως είναι το Sky Sports News και τηλεοπτικά μαγκαζίνο όπως το «Goals on Sunday» και «Soccer Saturday».

Υπενθυμίζουμε πως το Sky Sports έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα προβολής 116 ζωντανών αγώνων της Premier League από τη σεζόν 2013-14.