Ο Ζοσέ Μουρίνιο είδε αρχικά την Λίβερπουλ να διασύρει την Άρσεναλ και να της κόβει βαθμούς, τον Εντέν Αζάρ να σκοράρει τρις και να χαρίζει εύκολη νίκη επί της Νιούκαστλ (3-0), αλλά και τη Νόριτς να κρατάει γερά κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι και να μην της επιτρέπει να πανηγυρίσει τρίποντο στο «Κάροου Ρόουντ».

Αποτέλεσμα; Οι «μπλε» βρίσκονται μόνοι πρώτοι στην κατάταξη της Πρέμιερ Λιγκ!

Το 1-0 ήρθε στο 27` με τον Αζάρ να παίζει το ένα-δύο με τον Ιβάνοβιτς και με ωραίο πλασέ να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 33’ ο Σισοκό έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά άνοιξε το κοντρόλ στο ανοιχτό γήπεδο και ο Τσεχ πρόλαβε να πέσει στα πόδια του για να διώξει σε κόρνερ. Κι αφού δεν έγινε το 1-1, ήρθε το 2-0. ΜΑΓΙΚΗ συνεργασία από τους Αζάρ και Ετό, με τον πρώτο να διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του.

Με την έναρξη του δευτέρου μισού ο Όσκαρ βρέθηκε κοντά στο 3-0, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα πριν καταλήξει άουτ, σε μία φάση που ο Κρουλ βγήκε από την εστία του, γύρισε τον αριστερό του αστράγαλο, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά και συνέχισε στο ματς. Μάλιστα ήταν αυτός που λίγα λεπτά αργότερα από την προαναφερθείσα φάση, σταμάτησε κοντινό σουτ του Ετό και δεν επέτρεψε περαιτέρω διεύρυνση του σκορ. Ο Ολλανδός πορτέρο είπε και πάλι όχι, αυτή την φορά στον Λάμπαρντ, που θέλησε να τον αιφνιδιάσει με απευθείας φάουλ από πλάγια στο 61ο λεπτό, αποκρούοντας σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, οι «μπλε» κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Εμπιβά στον Ετό και ο Αζάρ πέτυχε το χατ-τρικ από την άσπρη βούλα. Στο 78’ ο Αμεόμπι μπήκε στην περιοχή του Τσεχ έπειτα από πάσα του Ντε Γιονγκ, αλλά σούταρε ψηλά και άστοχα. Στο 87' υπήρξαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Κρουλ να στερεί το πρώτο γκολ στον Σαλάχ και στη συνέχεια τον Μαρβό να αστοχεί για λίγο και το γκολ της... τιμής.

Στο Νόριτς η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε επηρεασμένη από την ήττα από την Τσέλσι την προηγούμενη αγωνιστική. Δυσκολεύτηκαν να βρουν ρυθμό και να κάνουν φάσεις και σε όσες έκαναν, βρήκαν τον γκολκίπερ της Νόριτς, Ράντι σε ετοιμότητα.

Με το 0-0 έμειναν στην τρίτη θέση του πίνακα και είδαν την Τσέλσι να περνά στην κορυφή, αφήνοντας δεύτερη την Άρσεναλ.

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό από νωρίς καθώς και οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να παίξουν επιθετικά με τη Νόριτς να έχει τον Ρέντμοντ ιδιαίτερα δραστήριο… Μετά το πρώτο μισάωρο η Σίτι άρχισε να βγαίνει πιο οργανωμένα στην επίθεση και να φτιάχνει φάσεις. Στο 35΄η κεφαλιά του Νεγρέδο σταμάτησε στο δοκάρι του Ράντι ενώ τέσσερα λεπτά μετά, σουτ του ίδιου παίκτη, βρήκε ξανά στο δοκάρι… Ακόμα και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Νόριτς αναδιοργανώθηκε στην άμυνα και άρχισε να δυσκολεύει ξανά την Σίτι. Οι «πολίτες» είχαν δύο καλές στιγμές στο 56΄και στο 58΄αλλά η αυτοθυσία των παικτών της Νόριτς, κράτησε το μηδέν. Ο Πελεγκρίνι έριξε στο ματς και τον Τζέκο αλλά η ώρα περνούσε και η Σίτι δεν κατάφερνε να σκοράρει.

Τζέκο και Νάβας έχασαν δύο ακόμα σημαντικές ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και στο 88΄ο Πίλκινγκτον θα μπορούσε ακόμα και να είχε δώσει την νίκη στη Νόριτς αλλά αστόχησε… Το 0-0 έτσι έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Τα υπόλοιπα ματς:

Στο Σάντερλαντ-Χαλ, τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας του Στιβ Μπρους βρήκαν δίχτυα, με τον Σέιν Λονγκ να ανοίγει το σκορ στο 16ο λεπτό και το Νικιτσα Γέλαβιτς να κάνει το 2-0 στο 62’.

Ο πρώτος μάλιστα ήταν αυτός που κέρδισε την κόκκινη κάρτα του Μπράουν, με τον αμυντικό των γηπεδούχων να αποβάλλεται για τρίτη φορά στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ!

Με αυτήν τη νίκη η Χαλ έφτασε τους 27 βαθμούς, επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι αγωνιστικές και πήρε βαθιά ανάσα ενόψει της συνέχειας, ενώ η Σάντερλαντ γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τέσσερα ματς και έμεινε στους 24 και οριακά πάνω απο τη γραμμή του υποβιβασμού.

Στο "Βίλα Παρκ", μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, η Γουέστ Χαμ... καθάρισε την «μπουγάδα» κόντρα στη Γουέστ Χαμ! Η καλύτερα, ο Νόλαν το έκανε για λογαριασμό της!

Λίγες μέρες μετά τα δύο γκολ που είχε πετύχει απέναντι στη Σουόνσι, ο αρχηγός του συλλόγου έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα απέναντι στην Άστον Βίλα και χάρισε τη νίκη με σκορ 2-0 (46’, 48’) στα «σφυριά»!

Έτσι, οι μεγάλοι νικητές δείχνουν «αναγεννημένοι» τις τελευταίες εβδομάδες και βγήκαν μετά από καιρό από την τριάδα που πέφτει, έχοντας πλέον 25 βαθμούς. Απ’ την άλλη, οι «χωριάτες» -που είχαν δύο δοκάρια στην επανάληψη- έμειναν στους 27 και δίχως να εκμεταλλευτούν την έδρα τους δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.

Στο Σάουθάμπτον-Στόουκ Σίτι, οι «Άγιοι»… χάλασαν την κακή εικόνα που είχαν φτιάξει μετά τα ματς με Άρσεναλ (2-2) και Φούλαμ (3-0 εκτός έδρας) και είδαν τις ελπίδες τους για την κατάληψη της 5ης θέσης, που είναι και ο στόχος του, να μειώνονται ακόμη περισσότερο, μετά το 6ο στραβό αποτέλεσμα στα τελευταία επτά ματς στο «Σεντ Μέρις».

Το τελικό αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι πήραν δύο φορές το προβάδισμα με τα τέρματα των Λάμπερτ και Ντέιβις, όμως η Στόουκ είχε απάντησε σε όλα με τους Οντεμβίγκι και Κράουτς.

Τέλος, ο Τομ Ινς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση της Πάλας με την Γουέστ Μπρομ στο Λονδίνο, όντας αυτός που σκόραρε το πρώτο γκολ και δημιούργησε το δεύτερο για την ομάδα του (14’ και 27’) και αυτός που έδειξε τον δρόμο για μια άνετη επικράτηση, στο πρώτο του παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο 8/2

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 5-1 (1΄, 10΄Σκρτέλ, 16΄, 52' Στέρλινγκ, 20΄Στάριτζ - 69΄Αρτέτα)

Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ 17:00

Τσέλσι - Νιούκαστλ

Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Μπρομ

Νόριτς - Μάντσεστερ Σίτι

Σαουθάμπτον - Στόουκ

Σάντερλαντ - Χαλ

Σουόνσι - Κάρντιφ 19:30

Κυριακή 9/2

Τότεναμ - Έβερτον 15:30

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ 18:00