Στο 16` ο Σουάρες βρήκε δίχτυα για το 0-1. Ο Ουρουγουανός εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας έξω από την περιοχή του Μπόρους, τον οποίο πλάσαρε εύστοχα. Η απάντηση της γηπεδούχου ομάδας ήρθε στο 26ο λεπτό όταν ο Σο έβγαλε την ασίστ για τον Λαμπέρτ, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο άουτ.Στο 32΄οι «Αγιοι» έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ έπειτα από προσπάθεια των Λάμπερτ και Λαλάνα ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν ο Ροντρίγκεζ αυτός που δεν κατάφερε να νικήσει τον Μινιολέ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία πάντως χάθηκε δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου όταν ο Μινιολέ απομάκρυνε με το ένα χέρι σουτ του Ροντρίγκεζ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Η Σαουθάμπτον με την είσοδο του Γκαστόν Ραμίρεζ έγινε ακόμη πιο επιθετική και αυτό φάνηκε από το πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης. Ο Μπρένταν Ρότζερς αποφάσισε στο 56ο λεπτό να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τον Στέρλινγκ αντί του Κουτίνιο και δύο λεπτά αργότερα δικαιώθηκε. Ο Σουάρες αυτή τη φορά ήταν ο δημιουργός και αφού άδειασε τον Λόβρεν γύρισε για τον πιτσιρικά, ο οποίος νίκησε τον Μπόρους δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στη Λίβερπουλ. Η Σαουθάμπτον όμως δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε να πιέζει με τον ίδιο ρυθμό ωστόσο οι «κόκκινοι» ήταν αυτοί που έχασαν μια ακόμη καλή ευκαιρία με τον Στάριτζ στο 69ο λεπτό.Τρία λεπτά μάλιστα ο Σουάρες αντί να τελειώσει τη φάση μόνος του, προτίμησε να δώσει πάσα στον Στάριτζ με την μπάλα να φτάνει τελικά στον Χέντερσον το σουτ του οποίου όμως ήταν άστοχο.

Η Σαουθάμπτον έδειχνε να έχει μείνει από δυνάμεις με τη Λίβερπουλ να ψάχνει και ένα τρίτο τέρμα αλλά κυρίως να μην αφήνει τους γηπεδούχους να πλησιάσουν τα καρέ της. Το τελευταίο τέταρτο δεν έκρυβε κάποια μεγάλη ανατροπή από πλευράς Σαουθάμπτον, όμως στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε ένα ακόμη γκολ για τη Λίβερπουλ. Ο Σουάρες ανατράπηκε στην περιοχή και ο Τζέραρντ από τα 11 βήματα έστελε την μπάλα στον ουρανό της εστίας του Μπόρουτς, υπογράφοντας το τελικό 3-0 υπέρ των «κόκκινων»!

Πηγή: england365.gr