Το england365.gr σας θυμίζει ορισμένα free… super deals του παρελθόντος!

Ό,τι καλύτερο μπορεί να φανταστεί μια ομάδα με ιστορία, επιτυχίες που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να σταθεί στα πόδια της και να πρωταγωνιστήσει ξανά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η «ανοικοδόμηση» της Ίντερ ξεκίνησε με τον καλύτερο και το πιο... φθηνό τρόπο, αφού όχι μόνο «έκλεισε» έναν στόπερ εγνωσμένης αξίας και top ποδοσφαιρικών παραστάσεων- τον Νεμάνια Βίντιτς- αλλά κατόρθωσε να εξασφαλίσει εντελώς δωρεάν τα δικαιώματά του, δίχως να καταβάλλει ούτε... λίρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Γιατί καλά τα «τίναξε την μπάνκα», «άδειασε τα ταμεία της», «πλήρωσε 100εκατ. ευρώ για τον Μπέιλ και τον κάθε... Μπέιλ», αλλά φανταστείτε πόσο σπουδαιότερο «deal» είναι να «καπαρώνεις» τον οποιονδήποτε σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις όλα τα παραπάνω...

Σαφώς και ο Βίντιτς δεν αποτελεί μία κατηγορία μόνος του. Χρόνια τώρα «ο νόμος Μποσμάν» έχει συμβάλλει σε ανάλογες μεταγραφικές βόμβες... for free, με πρωταγωνιστές εξίσου ή και σημαντικότερα ονόματα του χώρου.

Πιο πρόσφατη περίπτωση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ενώ παλιότερα του Ντέιβιντ Μπέκαμ και του Ρουντ Γκούλιτ.

Το england365.gr θυμάται και σας παρουσιάζει ορισμένες από τις σημαντικότερες free agent μετακινήσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου:

-Ρόμπερτ Λεβαντόσφκι: Ξεκινάμε από τα «φρέσκα»... deal. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Πολωνός επιθετικός αποφάσισε να μην αποδεχτεί την πρόταση ανανέωσης της Ντόρτμουντ, για χάρη της Μπάγερν Μονάχου. Φάνηκε εξ’ αρχής ότι οι Βαυαροί ήταν η πρώτη του επιλογή, καθώς δεν θέλησε να περιμένει μέχρι το τέλος της χρονιάς για να συζητήσει και με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους. Θυμίζουμε ότι στην «ουρά» περίμεναν και η Τσέλσι με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

- Μίκαελ Μπάλακ: Ο Ζοσέ Μουρίνιο τον ήθελε σαν τρελός και τελικά κατάφερε να τον πάρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ», χωρίς να δώσει ούτε... λίρα στην Μπάγερν Μονάχου. Ο εμβληματικός αρχηγός των Βαυαρών αποδέχτηκε το 2006 την προσφορά των «μπλε» και μετακόμισε στο Λονδίνο, προσθέτοντας το όνομά του στη λίστα με τις σπουδαιότερες μεταγραφικές κινήσεις της νεότερης ιστορίας της Τσέλσι.

-Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ένας από τους μεγαλύτερους σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου αποφάσισε να δώσει αποχωρήσει το 2007 από τους «γκαλάκτικος» της Ρεάλ Μαδρίτης, αποδεχόμενος την πρόταση- μαμούθ των Λος Άντζελες Γκάλαξι! Η «Βασίλισσα» άργησε, όπως παραδέχτηκε αργότερα ο τότε προπονητής της Φάμπιο Καπέλο, και ο Άγγλος μέσος μετακόμισε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με όραμα τη διάδοση του αθλήματος στο κοινό της Αμερικής.

- Στιβ ΜακΜάναμαν: Το 1999 ο Άγγλος μεσοεπιθετικός προκάλεσε αίσθηση με την επιλογή του να αποχωριστεί την αγαπημένη του Λίβερπουλ, για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης των Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος και Ραούλ. Ένα μόλις χρόνο αργότερα έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, κατακτώντας το Τσάμπιονς Λιγκ και σκοράροντας στον τελικό ενάντια στη Βαλένθια (3-0).

-Ντένις Λο: Έντεκα χρόνια μετά την πετυχημένη παρουσία του με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1962-1973, 237 γκολ σε 404 ματς), ο Ντένις Λο αποφασίζει- έχοντας πάρει την άδεια από τον τότε προπονητή της ομάδας, Τιμ Ντόχερτι- να αποχωρήσει. Επόμενος σταθμός του; Η αιώνια αντίπαλος Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία μάλιστα είχε αγωνιστεί ξανά τη σεζόν 1960-61! Από την τελευταία θητεία του με τη φανέλα των «πολιτών» όλοι θυμούνται το γκολ που σημείωσε κόντρα στην πρώην ομάδα του, Γιουνάιτεντ (1-0), το οποίο δεν πανηγύρισε επειδή νόμιζε ότι έφερε τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία!

 -Σολ Κάμπελ: Μία από τις μεγαλύτερες... προδοσίες, όπως την χαρακτηρίζουν οι φίλοι της Τότεναμ, στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ! Το 2001 ο Άγγλος αμυντικός δεν δέχτηκε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τα «σπιρούνια», μια και ήθελε να φορέσει τη φανέλα της αιωνίας αντιπάλου, Άρσεναλ! Όπως είναι λογικό, οι οπαδοί της Τότεναμ δεν του το συγχώρεσαν ποτέ, ενώ ποτέ, μέχρι το τέλος της καριέρας του δεν κατάφερε να βγάλει από πάνω του τη «ρετσινιά» του προδότη!

-Κλοντ Μακελελέ: Το 2008 ήταν η σειρά της Τσέλσι να χάσει, χωρίς να λάβει αμοιβή, έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της. Ο Γάλλος μέσος είχε μεγαλώσει, δεν υπολογιζόταν στα αρχικά πλάνα του προπονητή του, με αποτέλεσμα η ανερχόμενη ακόμα δύναμη, Παρί Σεν Ζερμέν, να εξασφαλίσει τα δικαιώματά του. Ήταν από τις πρώτες μεγάλες μεταγραφές των Παριζιάνων και ο... κράχτης για να τραβήξει και άλλα σπουδαία ονόματα του ποδοσφαίρου.

-Ρουντ Γκούλιτ: Σε ηλικία 33 ετών ο σπουδαίος Ολλανδός μέσος «προσγειώνεται», ως ελεύθερη μεταγραφή, στο Λονδίνο! Η Τσέλσι κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματά του το 1995, κρατώντας τον στο ρόστερ για τρία χρόνια! Ο Γκούλιτ με ένδοξη καριέρα στις PSV, Μίλαν και Σαμπντόρια αγωνίστηκε, με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία, στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μέχρι το 1998, όταν και εγκατέλειψε τους αγωνιστικούς χώρους.

-Μίροσλαβ Κλόζε: Το «κανόνι» της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γερμανίας αποχαιρετά το κοινό των Βαυραρών και συστήνεται το 2011 στους οπαδούς της Λάτσιο! Μέχρι σήμερα, το «Ολίμπικο» είναι το ποδοσφαιρικό του σπίτι, όμως δεν θυμίζει σε τίποτα τον «Kille» του παρελθόντος.

-Αντρέα Πίρλο: Στη Μίλαν ακόμα χτυπούν το κεφάλι τους για την απώλεια του Ιταλού μέσου, εν αντιθέσει με τη Γιουβέντους που σκέφτεται ήδη να του προσφέρει νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Ένα από τα μεγαλύτερα... foul των «ροσονέρι», οι οποίοι από τη μέρα που τον άφησαν να φύγει ως ελεύθερος (2011), βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο.



Πηγή: england365.gr