Αυτό φυσικά δεν συνέβη ξαφνικά και μόνο από τη νίκη επί των «κανονιέρηδων». Είχε αρχίσει να φαίνεται από τα Χριστούγεννα, πως η Τσέλσι γίνεται ξανά μια ομάδα του Μουρίνιο, με πίεση παντού στον αγωνιστικό χώρο, με διαφορετικές εναλλαγές των χαφ και ποδόσφαιρο, το οποίο είναι κάποιες στιγμές ασφυκτικό για τον αντίπαλο.

Διέλυσε την Άρσεναλ, τη μέρα που ο Αρσέν Βενγκέρ συμπλήρωνε 1000 παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας, υπενθυμίζοντας στον Αλσατό, τον τρόπο με τον οποίο κερδίζονται οι τίτλοι. Κάποτε είχε πει ο Βενγκέρ πως ο Μουρίνιο φτιάχνει ομάδες που νικούν αλλά αποδίδουν βαρετό ποδόσφαιρο. Η νίκη με έξι γκολ ήταν η εκδίκηση του Πορτογάλου ως ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!

Η Αρσεναλ γνώρισε συντριβές από Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, ηττήθηκε στο «Ολντ Τράφορντ» από τη μετριότατη φέτος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποδείχθηκε και στην βαριά ήττα από την Τσέλσι ότι δεν δικαιούται να μιλά για τίτλο. Επέμενα γι’ αυτό από τον περασμένο Οκτώβριο - τότε που είχε ξεφύγει πέντε βαθμούς από τους αντιπάλους της – γράφοντας στο England365 ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα αλλά σε καμία περίπτωση να το κατακτήσει.

Η Τσέλσι ήταν για μένα το πρώτο φαβορί από τον Αύγουστο και πλέον παραμένει το ακλόνητο αν και η Σίτι έχει λιγότερα ματς αυτή την στιγμή στην κούρσα. Ήταν όμως σίγουρο ότι μετά την ήττα από την Άστον Βίλα, θα έβγαζε αντίδραση. Αυτή ήρθε αρχικά απέναντι στη Γαλατασαράι όπου εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να κινδυνεύσει και κυρίως απέναντι στην Άρσεναλ, στην παράσταση για ένα ρόλο που έδωσε κόντρα στους «κανονιέρηδες».

Ο Μουρίνιο από την πλευρά του πάντως συνεχίζει να κρατά χαμηλά την μπάλα και πολύ καλά κάνει. Πριν το παιχνίδι με τη Βίλα είχε πει ότι το προβάδισμα για τον τίτλο το είχε η Σίτι αφού είχε ματς λιγότερα. Πιθανότατα το ίδιο εξακολουθεί να ισχύει στο μυαλό του ωστόσο, πλέον μοιάζει υποχρεωμένος να κατακτήσει το πρωτάθλημα, στον πρώτο χρόνο επιστροφής του στο Νησί!

Πηγή: england365.gr