Στο 19` ο Μπόρουτς έκανε το βολέ, ο Νόουτον έχασε την φάση και ο Τζέι Ροντρίγκες πήρε την μπάλα και πλάσαρε τον Γιορίς για το 0-1!

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα ολοκληρωτικά και είχαν αρκετές καλές στιγμές που θα μπορούσαν να πετύχουν και το δεύτερο γκολ τους. Αυτό τελικά ήρθε στο 28΄από τον Λαλάνα και ξεκίνησε από ένα ακόμα λάθος του Νόουτον που έδωσε την μπάλα στον Λάμπερτ και εκείνος την ασίστ στον σκόρερ. Το θετικό για την Τότεναμ ήταν ότι στο 31΄κόντρα στην ροή του αγώνα, μείωσε σε 2-1 με τον Έρικσεν να εκμεταλλεύεται λάθος του Κλιν στην άμυνα των «αγίων». Στο 42΄ο Γιόρις έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Λαλάνα και κράτησε στο ματς την Τότεναμ.

Στα 44΄΄ από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Τότεναμ ευτύχησε να σκοράρει και να κάνει το 2-2. Το λάθος του Λόβρεν έδωσε την ευκαιρία στον Σολδάδο να δώσει έτοιμο γκολ στον Έρικσεν που με το δεύτερο προσωπικό του, ισοφάρισε. Η εικόνα της ομάδας του Σέργουντ άλλαξε εντελώς, προς το καλύτερο. Πήρε κατοχή, είχε καλή κυκλοφορία και γινόταν πιο απειλητική. Από την άλλη, η Σαουθάμπτον, έδειχνε να έχει σαστίσει από την γρήγορη ισοφάριση και το παιχνίδι της είχε εγκλωβιστεί, κάτι που την έκανε να σκέφτεται ότι και η ισοπαλία δεν θα ήταν… άσχημη. Αυτό πλήρωσε όμως με τον Σίγκουρντσον να σκοράρει στο 90+2΄και να δίνει νίκη 3-2 στην Τότεναμ.