Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου καταγράφηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Παντίλιμον- ο κορυφαίος ίσως του γηπέδου- απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Όσμαν μέσα από την περιοχή, ενώ είχε προηγηθεί η έγκαιρη επέμβασή του στον Λουκάκου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, τα «ζαχαρωτά» μπήκαν δυνατά και πολιόρκησαν την αντίπαλη περιοχή με συνεχόμενα κόρνερ. Σε μια ανύποπτη φάση, όμως, οι ισορροπίες άλλαξαν και η μέχρι πρότινος ακίνδυνη Σάντερλαντ πήρε το προβάδισμα. Στο 53’ και έπειτα από σουτ του Γκόμες, η μπάλα κόντραρε στον Γκρέιαμ, άλλαξε πορεία και πέρασε πάνω από τον Χάουαρντ, γράφοντας το 0-1!

Απολύτως φυσιολογικά, λοιπόν, οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν μαζικά στα εναπομείναντα λεπτά και πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους για να κρατήσουν το θετικό αποτέλεσμα. Η Έβερτον από τη μεριά της έγινε πιο επιθετική με την είσοδο του Μιραλάς αντί του Μπάρι και πίεσε ασφυκτικά για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 73’, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της, το σουτ του ΜακΚάρθι χτύπησε στο δοκάρι του Παντίλιμον και κράτησε την καρδιά των φιλοξενούμενων στη θέση της. Η απέλπιδα προσπάθεια για την ισοπαλία συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, αλλά… τζίφος! Αντ’ αυτού μάλιστα, η Σάντερλαντ βρήκε τρόπο να κλειδώσει το ζωτικής σημασίας τρίποντο, όταν ξανά με δόση τύχης, η μπάλα χτύπησε στον Ντεφό (86’) ΄έπειτα από το κακό σουτ του Τζόνσον και κατέληξε στα δίχτυα της Έβερτον.

Πηγή: england365.gr