Η Σαουθάμπτον ήταν καταπληκτική σε όλη τη διάρκεια του 45λεπτου και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Σάντιο Μανέ, «καθάρισε» το τρίποντο άκοπα και απέβαλλε άμεσα το όποιο άγχος. Αρχικά να αναφέρουμε ότι στα πρώτα λεπτά ο Πελέ βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ κακώς δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο εξτρέμ των «Αγίων», ο οποίος σε διάστημα τριών λεπτών (13’, 14 και 16’) κατατρόπωσε την Άστον Βίλα, σημειώνοντας το γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της Πρέμιερ (σε 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα).

Λογικό, λοιπόν, οι «χωριάτες» να τα χάσουν… Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την «παγωμάρα» των αντιπάλων και με δράστη αυτή τη φορά τον Λονγκ στο 26’ και στο 38’ έφτασαν στο εντυπωσιακό 5-0. Που κουράγιο η Βίλα να αντιδράσει; Πάλι καλά που σε ακόμη ένα ματς ο Κριστιάν Μπεντεκέ εμφανίστηκε συνεπής στο σκοράρισμα και μείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «χωριάτες» προσπάθησαν να μαζέψουν το σκορ, αλλά μάταια. Η ψυχολογία τους ήταν στο χείριστο σημείο και δεν τους επέτρεπε να τρέξουν με προσοχή στις αντεπιθέσεις. Ο Τιμ Σέργουντ παραδόθηκε από τον πάγκο, ενώ στις τελευταίες καλές στιγμές του αγώνα οι «Άγιοι» βρήκαν την ευκαιρία να σημειώσουν και άλλο γκολ αυτή τη φορά με τον Πελέ στο 81’.

Η Σαουθάμπτον έκλεισε, λοιπόν, την κακή παρένθεση των τεσσάρων αγωνιστικών χωρίς νίκη, ενώ η Άστον Βίλα επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα και περιμένει τα άλλα ματς για να διαπιστώσει ποια θα είναι η επιδίωξή της στο τελευταίο ματς της σεζόν, όσον αφορά την παραμονή.

Πηγή: england365.gr