Παρά το γεγονός πως ο διαφαινόμενος θρίαμβος κόντρα στην Άστον Βίλα μετατράπηκε σε αγχώδη νίκη, η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη μετά από 4 αγωνιστικές (3-2).
Ήταν, αν κάποιος αρέσκεται στις νοητές εικόνες, με το ένα πόδι εκτός «Άνφιλντ» και με το άλλο να μένει πεισματικά κολλημένο εντός αυτού: ο Μπρένταν Ρότζερς, μετά τις...επικές, εσχάτως, εμφανίσεις της Λίβερπουλ περίμενε κάτω από την ποδοσφαιρική λαιμητόμο μέχρι κάποιος να του «πάρει το κεφάλι».

Ο Μίλνερ στο 2΄ ανάγκασε τους πάντες να παραμιλάνε («Μίλα μου για Μίλνερ»), πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο φετινό γκολ στην Premier League (1:06). Στο 59΄ ο Στάριτζ έσπασε την «κατάρα», σκοράροντας μετά από 271 μέρες για το 2-0 και κάπου εκεί άπαντες άρχισαν να κάνουν όνειρα περί περιπάτου.

Ο Ρούντι Ζεστέντ, όμως, μείωσε σε 2-1 στο 66΄ αναγκάζοντας τους γηπεδούχους ν' αρχίσουν να νιώθουν άβολα, όμως και πάλι ο Στάριτζ έκανε το 3-1, επιβεβαιώνοντας πως η Βίλα είναι η αγαπημένη του...πελάτισσα (γκολ σε κάθε ένα από τα τελευταία 4 ματς κόντρα στους «Χωριάτες»).

Ο επίμονος Ζεστέντ, όμως, μείωσε εκ νέου σε 3-2 στο 71΄, όμως- ευτυχώς για την ορθή λειτουργία της καρδιάς του Ρότζερς- το σκορ έμεινε σ' αυτά τα επίπεδα.

Ένα έμφραγμα (3-3) της τελευταίας στιγμής, θα 'χε μάλλον αποβεί μοιραίο για τον Βορειοιρλανδό προπονητή.

Η Σάντερλαντ αποδείχθηκε ο ιδανικός σάκος του μποξ (3-0), ώστε να πετύχει το πρώτο του γκολ στην Premier League ο Μέμφις Ντεπάι και να σκοράρει μετά από 1000 λεπτά ανομβρίας ο Γουέιν Ρούνεϊ, που έπιασε τον Ντένις Λο στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα.

Αυτή τη στιγμή είναι ο αντίπαλος που θέλουν να παίξουν όλοι στην Premier League. Η Σάντερλαντ δεν έχει βαθμό, δεν έχει άμυνα, βασικά δεν έχει… ομάδα! Οι «μαύρες γάτες» μόνο γκαντεμιά δεν έφεραν στον Μέμφις Ντεπάι και τον Γουέιν Ρούνεϊ που είδαν να σπάει η επιθετικής τους ανομβρία στο εύκολο 3-0 για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το μεγαλύτερο παράδοξο σε αυτό το ματς ήταν πως η Σάντερλαντ κράτησε το 0-0 για 45 ολόκληρα λεπτά. Με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα και μερικά ερασιτεχνικά λάθη η ομάδα του Ντικ Άντοβοκαατ λύγισε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Ντάνι Μπλιντ μετέτρεψε μία χαμένη μπαλιά σε… ασίστ κι έδωσε την ευκαιρία στον Μέμφις Ντεπάι να πετύχει το πρώτο του γκολ στην Premier League μετά από 508 αγωνιστικά λεπτά με την κόκκινη φανέλα.

Ακριβώς με ένα παρόμοιο… φύσημα της μπάλας στην κενή εστία, έσπασε την ανομβρία του ο Γουέιν Ρούνεϊ, σε ένα πολύ πιο σημαντικό γκολ. Όχι γιατί έκανε το 2-0 (46’), μα γιατί ο Άγγλος φορ σκόραρε μετά από 1000 λεπτά χωρίς γκολ στην Premier League, αλλά κι επειδή ήταν το 171ο του με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτάθλημα, πιάνοντας στην πρώτη θέση των σκόρερ των «κόκκινων διαβόλων» τον μεγάλο Ντένις Λο.

Σε ένα ματς μονόλογο των γηπεδούχων, ο Μαρσιάλ μπορεί να μην σκόραρε ξανά, αλλά έδειξε και πάλι πτυχές από το σπάνιο ταλέντο του, που τον έχουν κάνει αγαπημένο στο «Θέατρο των Ονείρων». Το σκορ (3-0) έκλεισε ο πιο ουσιαστικός παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τελευταία διετία, με τον Χουάν Μάτα να σκοράρει στις καθυστερήσεις και να εδραιώνει την νίκη της ομάδας του Λουίς Φαν Χάαλ, που αναπνέει πια στον σβέρκο της συμπολίτισσας Σίτι. 

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 4-1 (45' Ντιρ, 50' Αλντερβάιρελντ, 61' Κέιν, 79' Λαμέλα / 25' Ντε Μπράινε)

Λέστερ - Άρσεναλ 2-5 (13' και 89' Βέιρντι / 18' Γουόλκοτ, 33', 57' και 81' Αλέξις Σάντσες, 93' Ζιρού)

Λίβερπουλ - Άστον Βίλα 3-2 (2' Μίλνερ, 59' και 67' Στάριτζ / 66' και 71' Ζεστέντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάντερλαντ 3-0 (45'+4 Ντεπάι, 46' Ρούνεϊ, 90' Μάτα)

Σαουθάμπτον - Σουόνσι 3-1 (11' Φαν Ντάικ, 54' Τάντιτς, 61' Μανέ / 83' πέν. Σίγκουρντσον)

Στόουκ - Μπόρνμουθ 2-1 (32' Γουόλτερς, 83' Ντιούφ / 76' Γκόσλινγκ)

Γουέστ Χαμ - Νόριτς 2-2 (33' Ντιαφρά Σακό, 90' Κουγιατέ / 9' Μπρέιντι, 83' Ρέντμοντ)

Νιούκαστλ - Τσέλσι (19:30)

Κυριακή

Γουότφορντ - Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Δευτέρα

Γουέστ Μπρομ - Έβερτον (22:00)