Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε λίγο μετά το πρώτο 20λεπτο, όταν ο Έρικ Ντάιερ άφησε την μπάλα στον Κρίστιαν Έρικσεν και εκείνος είδε τον Αντριάν να απομακρύνει το μακρινό σουτ του.

Το 1-0 δεν άργησε να έρθει μετά την προαναφερθείσα φάση, καθώς στο 23' ο Χάρι Κέιν έγινε αποδέκτης της πάσας του Άλι και αφού έκανε ωραία reverse κίνηση μέσα στην περιοχή νίκησε τον Ισπανό κίπερ με δυνατό σουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό σημειώθηκε η φάση που οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, όταν από γέμισμα του Νομπλ ο Σικού Κουγιατέ έπιασε το ψαλιδάκι αλλά είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Εννέα λεπτά αργότερα έγινε και το 2-0, με τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ να προλαβαίνει στο πρώτο δοκάρι τον Άντι Κάρολ και από το κόρνερ του Έρικσεν να δίνει προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του. Το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να χάνουν δύο μοναδικές ευκαιρίες για το 3-0, με τον Άλι να στέλνει κεφαλιά στο δοκάρι και τον Κέιν να κάνει ένα εντελώς άτσαλο σουτ από τα όρια της περιοχής και ενώ ήταν τετ-α-τετ με τον Αντριάν.

Ο Άγγλος στράικερ όμως πήρε το αίμα του πίσω πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν από ασυνεννοησία στην άμυνα της Γουέστ Χαμ ο Έρικσεν τον τροφοδότησε και εκείνος με σουτ περίπου από το ίδιο σημείο που αστόχησε νωρίτερα «καθάρισε» το παιχνίδι.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 84ο λεπτό, με τον Κάιλ Γουόκερ (250 εμφανίσεις σε επίπεδο συλλόγων) να πραγματοποιεί το πιο όμορφο τελείωμα στο ματς και να κάνει το 4-0. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 87' με τον Μανουέλ Λανσίνι να πετυχαίνει το τέρμα της τιμής για το σύνολο του Σλάβεν Μπίλιτς.