Περισσότερο από τη νίκη-πρόκριση της Τσέλσι, περισσότερο και από αυτή της Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό που πέτυχε η Αρσεναλ εκτός από το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελεί και ένα έξτρα όπλο από εδώ και πέρα για τη διεκδικήση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Αρσέν Βενγκέρ το έλεγε απόλυτα βέβαιος, πως η ομάδα του θα πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αγγιζε ίσως τα όρια της αλλαζονείας όμως τελικά ο Αλσατός είχε πλάνο και πίστη στην ομάδα του. Η νίκη με σκορ 3-0 επί του Ολυμπιακού μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης» ήταν όπως πολύ σωστά είπε ο Βενγκέρ, μια από τις σημαντικότερες νίκες της ομάδας του.

Οχι μόνο επειδή έδωσε στους «κανονιέρηδες» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά επειδή δημιούργησε τις ψυχολογικές προϋποθέσεις για να αντεπιτεθεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί όπου παρά το γεγονός πως έχασε κάποιους σημαντικούς βαθμούς, οι απώλειες των άλλων διεκδικητών του τίτλου δεν την έχουν απομακρύνει σε βαθμό απογοήτευσης από την κορυφή.

Με τον Ζιρού να πετυχαίνει χατ-τρικ και να αποδεικνύει πως με σωστό πλάνο παραμένει ένας εξαιρετικός εκτελεστής μέσα από την περιοχή, με τον Εζίλ να πιστοποιεί πως στο ρόλο της «τροφοδοσίας» είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις αυτή την στιγμή στο Νησί, με τον Ράμσι να αγωνίζεται πλέον στη φυσική του θέση και τον Τσεχ να δικαιολογεί στα περισσότερα «μεγάλα» ματς το λόγο για τον οποίο ο Βενγκέρ δαπάνησε τόσα εκατομμύρια για να τον αποκτήσει, η Αρσεναλ ίσως μετατρέπεται αυτή την στιγμή και σε φαβορί για τον τίτλο. Αν αναλογιστεί κανείς με πόσα προβλήματα ήρθε αυτή η σπουδαία νίκη-πρόκριση σε μια έδρα όπου ελάχιστες ομάδες έχουν περάσει αλώβητες, θα συνειδητοποιήσει το καλό μέταλλο που διαθέτουν οι «κανονιέρηδες».

Με την ψυχολογία στα ύψη δεν θα είναι καθόλου παράξενο αν η Αρσεναλ πατήσει γκάζι τις επόμενες εβδομάδες στο δρόμο για την κορυφή

Πηγή: england365.gr