Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ 2-2

Παρά το γεγονός πως το γκολ του Ορίγκι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων τη γλίτωσε από τα χειρότερα, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να κερδίσει την Γουέστ Μπρομ (2-2) στο «Άνφιλντ» και κατρακύλησε στην 9η θέση της βαθμολογίας, σ' ένα ματς που ο σοκαριστικός τραυματισμός του Λοβρέν ήταν το σημαντικότερο γεγονός.

Το σημερινό παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους των οιωνών για τη Λίβερπουλ: πρώτα ο Κοουτίνιο στο 14΄ έφτασε πάρα πολύ κοντά στο 1-0 αλλά σπατάλησε την ευκαιρία, όμως 7 λεπτά αργότερα ο Χέντερσον άνοιξε το σκορ με σουτ μετά από πάσα του Λαλάνα.

Η χαρά των γηπεδούχων, όμως, δεν κράτησε για πολύ: ο Μινιολέ στο 30΄ έκανε μια... ποικιλία περιωπής στην έξοδό του μετά την εκτέλεση κόρνερ και ο Ντόσον που πήρε το ριμπάουντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ισοφαρίσει για την Γουέστ Μπρομ σε 1-1.

Ο Μπεντέκε απέτυχε να δώσει εκ νέου προβάδισμα στη Λίβερπουλ στο 38΄, ενώ ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ το 1-2 των φιλοξενούμενων, καθώς στην κεφαλιά του Όλσον στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν ακάλυπτος μέχρι και ο... φροντιστής της ομάδας.

Στο 73΄, όμως, είχε φτάσει η στιγμή για να πάρει ο Όλσον το αίμα του πίσω: κεφαλιά μετά από κόρνερ, 1-2 και ολική παγωμάρα στο «Άνφιλντ», η οποία επιτάθηκε στο 78΄ με τον σοβαρό τραυματισμό του Λοβρέν.

Τα χειρότερα για την ομάδα του Κλοπ αποφεύχθηκαν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ορίγκι- που είχε περάσει στη θέση του άτυχου Λοβρέν- σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα της Γουέστ Μπρομ για το τελικό 2-2. 

Τότεναμ-Νιούκαστλ 1-2

Για 75 λεπτά το ματς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ήταν σαν αυτό της γάτας με το ποντίκι. Η Τότεναμ ήταν εμφανώς η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και με μία καλή κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ, άνοιξε το σκορ πριν βγει το ημίχρονο (39’) με κεφαλιά του Ντάιερ. Με πρωταγωνιστές στις χαμένες ευκαιρίες τους Έρικσεν και Κέιν, οι Λονδρέζοι συνέχισαν να σπαταλούν φάσεις και το πλήρωσαν.

Η έμπνευση του Στιβ Μακλάρεν να περάσει στο παιχνίδι τον Αλεξάνταρ Μίτροβιτς στο 73ο λεπτό έφερε καρπούς άμεσα, αφού τρία λεπτά αργότερα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Σέρβος φορ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, μα δεν έμεινε εκεί. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ η Τότεναμ είχε βγει μπροστά για το γκολ της νίκης, ο Σέρβος έφτιαξε το γκολ για τον Αγιόθε Πέρεθ, ο οποίος ψύχραιμα «έγραψε» το τελικό 1-2, που έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των «σπιρουνιών», που παραμένουν εκτός τετράδας.