Ο Κρίστιαν Μπεντέκε σκόραρε για πρώτη φορά από τις 31 Οκτωβρίου, η Λίβερπουλ κράτησε την Λέστερ για πρώτη φορά φέτος στο μηδέν και η πρώτη Boxing Day στο νησί θα μείνει αξέχαστη στον Γιούργκεν Κλοπ.

Στο πρώτο παιχνίδι με τον Γκους Χίντινκ στον πάγκο της η Τσέλσι ήρθε ισόπαλη (2-2) με την Γουότφορντ, με τον Ντιέγκο Κόστα να σκοράρει δύο φορές και τον Όσκαρ ν' αποτυγχάνει να δώσει τη νίκη στους «Μπλε», αστοχώντας σε πέναλτι στο 80'.

Λίγες μέρες μετά την ήττα της από την Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στις νίκες με πανηγυρικό τρόπο καθώς διέλυσε με 4-1 την Σάντερλαντ και πλέον βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λέστερ.

Ο… δράκος στο ποδοσφαιρικό «παραμύθι» της Λέστερ έγινε χριστουγεννιάτικα η Λίβερπουλ!

Στριμώχνοντας άσχημα την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, οι «κόκκινοι» τελείωσαν το αήττητο σερί 10 αγώνων που έτρεχε μέχρι σήμερα και έβαλαν φωτιά στην κορυφή της Premier League.

Ένα γκολ του Μπεντέκε αποδείχθηκε αρκετό για τους παίκτες του Κλοπ, που υποχρέωσαν τις «αλεπούδες» στην πρώτη τους εκτός έδρας ήττα, η οποία ενδέχεται να τους γκρεμίσει από την κορυφή (αν νικήσει η Άρσεναλ στο Σαουθάμπτον).

Απίστευτη ευκαιρία του σκόρερ στο τέλος (όταν είχε προωθηθεί και ο γκολκίπερ Σμάιχελ) με το 1-0 ωστόσο να επαρκεί το ίδιο στη Λίβερπουλ, ώστε να επανέλθει στις νίκες και να πλησιάσει την πρώτη πεντάδα.

Εκτός του «Άνφιλντ», ωστόσο, η συγκεκριμένη νίκη πανηγυρίστηκε και στο Μάντσεστερ. Ίσως και περισσότερο απ’ αυτή της Σίτι επί της Σάντερλαντ! Με… μισό ημίχρονο να τους είναι αρκετό για να καθαρίσουν την εκ των ουραγών αντίπαλό τους και σκόρερ όλα τα επιθετικά τους όπλα (Στέρλινγκ, Τουρέ, Μπονί, Ντε Μπρόινε), οι «πολίτες» επικράτησαν 4-1 και πλησίασαν στους τρεις πόντους την κορυφή. 

Αντίθετα, στον… λαιμό έκατσε η γαλοπούλα στους φίλους της Τσέλσι. Βλέποντας την εκπληκτική Γουότφορντ ν’ ανατρέπει το προβάδισμα του Κόστα (χάρη στον Ντίνι και τον εκπληκτικό Ιγκάλο, που σκόραρε σε πέμπτο σερί ματς), πίστεψαν ότι θα αποφευχθεί η νέα γκέλα όταν ο Ισπανός ισοφάρισε γρήγορα. Η μεγάλη ανατροπή που επιχείρησε η ομάδα τους, όμως, έμεινε στη μέση, καθώς ο Όσκαρ αστόχησε σε πέναλτι στο 80’, με το τελικό 2-2 να κρατά τους Λονδρέζους κοντά στην… επικίνδυνη ζώνη.  

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο (26/12)

Στόουκ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (19' Μπόγιαν, 26' Αρναούτοβιτς)

Λίβερπουλ - Λέστερ 1-0 (63' Μπεντεκέ)

Μπόρνμουθ - Κρίσταλ Πάλας 0-0

Τότεναμ - Νόριτς 3-0 (27' πέν. και 42' Κέιν, 80' Τομ Κάρολ)

Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 4-1 (13' Στέρλινγκ, 17' Γιαγιά Τουρέ, 22' Μπονί, 54' Ντε Μπράινε / 59' Μπορίνι)

Τσέλσι - Γουότφορντ 2-2 (33' και 65' Ντιέγκο Κόστα / 42' πέν. Ντίνι, 56' Ιγκάλο)

Σουόνσι - Γουέστ Μπρομ 1-0 (10' Κι Σουνγκ-Γιονγκ)

Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ 1-1 (62' πέν. Τζόρνταν Αγιού / 45'+2 Κρέσγουελ)

Νιούκαστλ - Έβερτον (19:30)

Σαουθάμπτον - Άρσεναλ (21:45)