Στο 40' και κόντρα στη ροή του αγώνα, τα «σπιρούνια» είδαν τη Σάντερλαντ τον ελάχιστων ευκαιριών να παίρνει κεφάλι στο σκορ με το τέρμα του Φαν Άανχολτ. Αυτό ήταν… Οι γηπεδούχοι ξύπνησαν για τα καλά και στο αμέσως επόμενο λεπτό κατάφεραν να φέρουν ξανά το ματς στα ίσα, χάρη στο τέρμα του Κρίστιαν Έρικσεν!

Μέχρι εκείνο το σημείο η Τότεναμ είχε μεν τον έλεγχο, την κυκλοφορία της μπάλας (70-30%), όχι όμως και ουσία. Έβγαλε τελικές, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν τύχη με εξαίρεση ένα σουτ που απομάκρυνε ο νεαρός τερματοφύλακας, Πίκφορντ, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «μαυρογατών».

Σαφώς πιο βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο… πρόσθεσε και την ουσία στο παιχνίδι της. Συνέχιζε να απειλεί την αντίπαλη εστία και εν τέλει επιβραβεύθηκε στο 59' όταν ο Ντεμπελέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ο κίνδυνος, ωστόσο, δεν είχε εξαλειφθεί. Το σκορ ήταν ακόμη… ρευστό και έτσι οι Λονδρέζοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Το πρέσινγκ δεν μειώθηκε στο ελάχιστο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τις ολιγωρίες των αμυντικών της Σάντερλαντ. Σε μια από αυτές, μάλιστα, ο Κρίστιαν Έρικσεν είχε την ευκαιρία για το 3-1 και δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη (67')!

 Game over, εν ολίγοις, πριν την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Απαλλαγμένη από το άγχος, η Τότεναμ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους που άφηνε η αποπροσανατολισμένη Σάντερλαντ. Η επίδειξη δύναμης συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, με τον Χάρι Κέιν στο 79' να ολοκληρώνει- από το σημείο του πέναλτι- το θρίαμβο της ομάδας του.

Πηγή: england365.gr