Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε ο αμυντικός των "κόκκινων", Μαμαντού Σακό, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός, "Radio Monte Carlo".

Ο Γάλλος έκανε χρήση ενός φαρμάκου για καύση λίπους, το οποίο, όμως, περιείχε μια ουσία που είναι μέσα στην λίστα με τις απαγορευμένες.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Σακό δεν ήξερε την σύνθεση του σκευάσματος που κατανάλωσε και ήρθε σε συμφωνία με την Λίβερπουλ, να τεθεί προσωρινά εκτός ομάδας, μέχρι να υποβληθεί σε συμπληρωματικές εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σακό είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες των "κόκκινων", με σημαντικά γκολ απέναντι σε Ντόρτμουντ και Έβερτον και ενδεχόμενη απουσία του (ειδικά από τα ματς για το Europa League με Βιγιαρεάλ), θα είναι κομβική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίβερπουλ:

«Χθες, την Παρασκευή 22 Απριλίου του 2016, λάβαμε επίσημη ενημέρωση από την UEFA, σύμφωνα με την οποία διερευνά πιθανή χρήση απαγορευμένων ουσιών από τον Μαμαντού Σακό. Ο παίκτης θα απαντήσει στην UEFA πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Αυτή τη στιγμή ο παίκτης δεν έχει δεχθεί κάποια τιμωρία. Ωστόσο, ο σύλλογος βρίσκεται σε συζητήσεις μαζί του και αποφάσισε πως κατά τη διάρκεια των ερευνών ο παίκτης δεν θα είναι σε θέση να συμμετέχει στα παιχνίδια.

Θα υπάρξει σύντομα νέα ενημέρωση».