Ενα από τα ιστορικότερα ντέρμπι όλων των εποχών είδαμε το μεσημέρι την Κυριακής (23/10) στο οποίο η Σίτι υποχρέωσε την Γιουνάιτεντ σε μία από τις πιο βαριές ήττες της ever στο «Ολντ Τράφορντ». Πως όμως διαμορφώθηκε αυτό το εντυπωσιακό σκορ; Τι επιλογές έκαναν για το αρχικό σχήμα οι δύο προπονητές; Τι έκανε τη διαφορά για το 0-1 στο πρώτο μέρος; Ποιοι ήταν οι παίκτες κλειδιά; Τι έγινε μετά την αποβολή του Εβανς; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά η ανάλυση του περιοδικού, Zonal Marking, το οποίο ειδικεύεται σε συστήματα και τακτικές.

«Η Σίτι πήρε έξυπνα το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, με την Γιουνάιτεντ να παρουσιάζει εικόνα από ερείπια στο δεύτερο μέρος. Ο Αλεξ Φέργκιουσον πήγε με σχήμα τύπου 4-4-2, το οποίο έχει γίνει το αγαπημένο του φέτος (το άλλαξε μόνο κόντρα στην Λίβερπουλ). Στο βασικό σχήμα δεν υπήρχε Νεμάνια Βίντιτς, ούτε Φιλ Τζόουνς πίσω. Ο Ντάνι Γουέλμπεκ ήταν δίπλα στον Ρούνεϊ στην επίθεση. Από την άλλη, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι επέλεξε να αντικαταστήσει τον Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ με τον Γιάγια Τουρέ (αν και αυτό θα μπορούσε να έχει επηρεάσει αρνητικά το πόσο συμπαγής θα ήταν η ομάδα του) και χρησιμοποίησε τον Μάριο Μπαλοτέλι αντί του Εντιν Τζέκο στη θέση του επιθετικού.

Οι Πολίτες ήταν η καλύτερη ομάδα συνολικά στον αγώνα, ήταν πιο ουσιαστικοί με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες. Το 6-1 δείχνει θρίαμβο του Μαντσίνι σε βάρος του Φέργκιουσον, με τρία γκολ να έρχονται μετά το 90', πέντε μετά την αποβολή του Τζόνι Εβανς και μετά από μόλις επτά σουτ στην εστία! Αυτό δεν μειώνει τις επιλογές του Ιταλού, με την Σίτι να είναι μακράν καλύτερη από την ομάδα που είχε 19 σερί νίκες στην έδρα της στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε όλο το gazzetta.gr