Facebook Pixel "Ο Ολυμπιακός ερχόταν Λεωφόρο και κέρδιζε..."
Ποδόσφαιρο
| 2012-12-06 17:50:00

"Ο Ολυμπιακός ερχόταν Λεωφόρο και κέρδιζε..."

"Ο Ολυμπιακός ερχόταν Λεωφόρο και κέρδιζε..."

Έναν Παναθηναϊκό που μπορεί να γίνει ...Ολυμπιακός, περιμένει ο Σπύρος Λιβαθηνός στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. "Μόνο οι φανέλες να παίξουν, είναι ντέρμπι". Τι λέει για Τότεναμ, μεταγραφές, Ρότσα και στόχους...

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να προκριθεί επί της Τότεναμ και να νικήσει στο ντέρμπι της Κυριακής είναι ο Σπύρος Λιβαθηνός, σε δηλώσεις του στον sportdog.

Φυσικά αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχουν και τα δύο παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό, που όπως είπε χαρακτηριστικά "είναι ακόμα στην προσπάθεια". Αναφέρθηκε στις μεταγραφές που δεν θα γίνουν τον χειμώνα αλλά και στο γεγονός πως η διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα δεν επηρεάζει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά... "Μόνο οι φανέλες να παίξουν την Κυριακή, είναι ντέρμπι".

"Μην βγει από την αρχή μπροστά"

Τι μπορεί να καταφέρει σήμερα ο Παναθηναϊκός εναντίον της Τότεναμ;
"Είναι πολύ δύσκολο το σημερινό ματς. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα στην προσπάθεια και έχει το ντεζαβαντάζ να πηγαίνει μόνο για ένα αποτέλεσμα, σε μία δύσκολη έδρα, εναντίον μίας δυνατής ομάδας".

Το μοναδικό αποτέλεσμα είναι η νίκη σήμερα για τον Παναθηναϊκό. Πώς θα την πάρει;
"Αυτό είναι θέμα προπονητή, ό,τι και να πω εγώ. Πιστεύω πως ξέρει, όμως, πως δεν μπορεί να βγει από την αρχή μπροστά και να κυνηγήσει τη νίκη. Πρέπει να περιμένει να δει τι θα του βγάλει το ματς. Γιατί μετά ό,τι και να έχει προγραμματίσει... ".

"Πρώτος στόχος να ξαναβγεί Ευρώπη"

Βλέπετε αλλαγές στον Παναθηναϊκό του Ρότσα;
"Είναι νωρίς ακόμα για να αλλάξουν πολλά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι πίσω στη βαθμολογία, ο στόχος του πρωταθλήματος δεν υφίσταται, είναι πολύ πίσω στη βαθμολογία. Πρώτος στόχος είναι να καταφέρει να ξαναβγεί στην Ευρώπη φέτος. Και με δεδομένο πως δεν θα γίνουν μεταγραφές, όπως λένε από τη διοίκηση, λόγω οικονομικής ανεπάρκειας, δεν μπορούν να αλλάξουν και πολλά. Αλλά η ψυχολογία και άλλα δύο-τρία πραγματάκια, όλοι τα έχουμε δει να αλλάζουν".

Την Κυριακή υπάρχει και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό...
"Α, αυτό είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Είναι οι αιώνιοι αντίπαλοι, δεν έχουν σημασία οι θέσεις τους στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά η μέρα που βρίσκονται. Εντάξει, ο Ολυμπιακός είναι περισσότερο έτοιμος από την ομάδα μου. Ο Παναθηναϊκός όμως έχει το κίνητρο της νίκης και της προσπάθειας. Έλλες φορές, παλιότερα χρόνια, που ήμασταν πιο μπροστά στη βαθμολογία εμείς, ο Ολυμπιακός ερχόταν στη Λεωφόρο και μας κέρδιζε. Γιατί τώρα να μην γίνει το ανάποδο; Είναι ανοιχτό παιχνίδι και δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα του αποψινού παιχνιδιού. Μόνο οι φανέλες να παίξουν την Κυριακή, είναι ντέρμπι".

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν από τους "αιώνιους" πολλές δηλώσεις, ανακοινώσεις, σχόλια κ.λπ. Πώς σχολιάζετε το θέμα;
"Παραμονές ενός ντέρμπι δεν είναι καλό να γίνονται τέτοια πράγματα. Ακόμα και εδώ, ας μην συζητάμε για τέτοια θέματα. Το ζήτημα είναι να σταθούν όλοι στο ύψος τους την Κυριακή, διαιτητές και ποδοσφαιριστές. Κυρίως οι ποδοσφαιριστές που είναι και οι πρωταγωνιστές σε έναν αγώνα. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθούμε όλοι".

Συντάκτης: Γιώργος Κτενάς
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags