Facebook Pixel Ατάκα-φωτιά: "Χαραλαμπόπουλος όπως Σπανούλης"- "Τον πήρε ο Σφαιρόπουλος λόγω του Παναθηναϊκού"!
| 2017-07-25 16:15:00

Ατάκα-φωτιά: "Χαραλαμπόπουλος όπως Σπανούλης"- "Τον πήρε ο Σφαιρόπουλος λόγω του Παναθηναϊκού"!

Ατάκα-φωτιά: "Χαραλαμπόπουλος όπως Σπανούλης"-  "Τον πήρε ο Σφαιρόπουλος λόγω του Παναθηναϊκού"!

Γιατί ο νεαρός άσος δεν κάνει το «μπαμ» στο Τριφύλλι και τι σχέση έχουν ο «V-Span» και ο Διαμαντίδης με την περίπτωσή του; Ο Τόλης Κοτζιάς έχει τις απαντήσεις στο sportdog.gr...

Μονόδρομο χαρακτήρισε για τον Παναθηναϊκό και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο την επιλογή της "πράσινης" ΚΑΕ να δοθεί δανεικός ο νεαρός άσος, σε συνέντευξη του στο sportdog.gr ο Τόλης Κοτζιάς.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην επιτυχία της Εθνικής Νέων, σχολίασε τα τελευταία μεταγραφικά νέα των δύο "αιωνίων", αλλά και τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουρούση που συζητήθηκαν. 

"Η επιτυχία της Εθνικής ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς, ούτε οι προπονητές ούτε και οι παίκτες, όπως σχολιάζουν άλλωστε και οι ίδιοι σε δηλώσεις τους, γιατί πάνω από όλα έλειπε το... πυρηνικό όπλο Παπαγιάννης. Αλλά και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος τραυματίστηκε παραμονές του τουρνουά. Αν έπαιζε ο Παπαγιάννης, θα ήμασταν το μεγάλο φαβορί για την κούπα. Από τη στιγμή που δεν έπαιζε, ήμασταν ένα απλό αουτσάιντερ. Στο παρκέ όμως κάναμε τρομερή υπέρβαση και τρελάναμε όλο τον κόσμο ανατρέποντας τα προγνωστικά", ήταν το αρχικό σχόλιο του Τ. Κοτζιά στο sportdog.gr.

"Έτσι έγινε και με τους παικταράδες μας"

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έκανε εξαιρετικά παιχνίδια, αναδείχθηκε MVP, αλλά ο Παναθηναϊκός θα τον παραχωρήσει δανεικό.

"Είναι μονόδρομος να τον δώσει δανεικό, για να αλλάξει περιβάλλον μετά από 5 χρόνια και να πάει σε ομάδα που θα έχει μεγαλύτερο ρόλο. Κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη. Αυτή η ιστορία με τον δανεισμό έχει πιάσει κατά το παρελθόν, το είδαμε με τον Σλούκα στον Άρη, το είδαμε με τον Πρίντεζη στην Ολύμπια Λάρισας και θα λειτουργήσει και με τον Χαραλαμπόπουλο. Όλοι οι παικταράδες μας, άλλωστε, ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς, άρχισαν να παίρνουν μπρος μετά από τα 22-23 χρόνια τους. Οπότε ο Χαραλαμπόπουλος που είναι 20, έχει όλον τον δρόμο μπροστά του".

Γιατί ενώ αποδεδειγμένα έχει ταλέντο, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον Παναθηναϊκό;

"Είναι άλλο πράγμα η Εθνική ομάδα, που παίζει εναντίον παικτών της δικής του ηλικίας, κι άλλο πράγμα να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Όπως είπα και πριν, όλοι οι μεγάλοι Έλληνες παίκτες αργούν να πάρουν μπρος και ο Χαραλαμπόπουλος είναι μόλις 20 ετών και έχει μπροστά του ψωμιά για να φάει. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του".

"Νοικοκύρης ο Λεκαβίτσιους"

Να πούμε δύο λόγια για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού;

"Ο Βουγιούκας είναι ένας έμπειρος σέντερ, που γνωρίζει τόσο την ελληνική πραγματικότητα όσο και την πραγματικότητα του Παναθηναϊκού. Προέρχεται από γεμάτες χρονιές και περιμένω να βοηθήσει. Δεν είναι αντι-Μπουρούσης, γιατί πλέον ο Παναθηναϊκός πηγαίνει σε άλλο μοτίβο και ο Βουγιούκας θα έχει μαζί του και τον Όγκαστ, που αν καταφέρει να κατανοήσει γρήγορα θέματα τακτικής, θα βοηθήσει και αυτός τον Παναθηναϊκό.

Ο Λεκαβίτσιους είναι ένας νοικοκύρης play maker που έλειπε πέρσι από τον Παναθηναϊκό και ο Ντένμον έχει πολύ καλά προσόντα και τεχνικά στοιχεία. Το θέμα με αυτού του τύπου τους παίκτες, όπως ο Ντένμον, είναι αν μπορούν να σηκώσουν τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τέλος, ο Αντετοκούνμπο είναι, αν μη τι άλλο, ένα παιδί που θα παίξει άμυνα σε 4 θέσεις".

Περιμένουμε άλλες κινήσεις από τον Παναθηναϊκό;

"Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει πάση θυσία έναν ακόμα περιφερειακό παίκτη, αν θέλει να κάνει την υπέρβαση στην επόμενη Ευρωλίγκα".

"Πήραν ΜακΛίν λόγω... Παναθηναϊκού"

Σχόλιο για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού;

"Ο Ρόμπερτς ήταν η δεύτερη καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός, μετά τον Γκρέιντζερ. Ένας παίκτης που όλο το επιθετικό κομμάτι το έχει στο πιάτο, αλλά έχει θέματα με την άμυνα. Μπορούν να καλυφθούν όμως με ομαδική δουλειά.

Ο Μπόγρης είναι στα καλύτερά του, καθώς πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ με την Τενερίφη, αλλά το βασικότερο είναι ότι δουλεύει σα σκύλος και από τότε που έφυγε από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχει βελτιωθεί τρομερά.

Ο Τίλι είναι 4άρι και παρότι λευκός, είναι πολύ αθλητικός. Μπορεί να παίξει και στη θέση 5 για ένα μικρό διάστημα, γιατί είναι γρήγορος και καλός στο τελείωμα του pick n roll.

Ο ΜακΛίν είναι κοντός για τη θέση 5, αλλά είναι πολύ δυνατός και αθλητικός και ο Σφαιρόπουλος τον πήρε για να ταιριάζει με τους ψηλούς του Παναθηναϊκού, που είναι ημίψηλοι. Γι' αυτό τον πήραν στον Ολυμπιακό.

Τέλος ο Στρέλνιεκς ξέρει πολύ καλά το μπάσκετ. Διαθέτει πολύ καλό σουτ, αυτό που μένει όμως (όπως και στην περίπτωση του Ντένμον) είναι να δούμε αν μπορεί να σηκώσει τη φανέλα του Ολυμπιακού".

Τι άλλο θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού;

"Η ανανέωση στο συμβόλαιο του Αγραβάνη, σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός σταματάει να ασχολείται με την περίπτωση του Μήτογλου. Γιατί ο Αγραβάνης είναι το τρίτο 4άρι τού Ολυμπιακού και δεν υπάρχει χώρος για τον Μήτογλου".

"Συμφωνώ με τον Μπουρούση"

Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Γιάννης Μπουρούσης, αναφέρθηκε στην ιστορία με το πούλμαν και τον Τσάβι Πασκουάλ. Πώς τις σχολιάζεις;

"Συμφωνώ με τον Μπουρούση, έχει δίκιο. Είναι ένα πολύπειρος παίκτης και ξέρει τα πώς και τα γιατί των αποδυτηρίων. Αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον Παναθηναϊκό που μετά την ιστορία με το πούλμαν η ομάδα στάθηκε στα πόδια της και πήρε δια περιπάτου το πρωτάθλημα".

Πώς θέλεις να κλείσουμε τη συνέντευξη;

"Θέλω να σημειώσω ότι είναι παραμύθια αυτά που υποστηρίζουν ορισμένοι ότι η Κίνα κλέβει παίκτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτά είναι σημεία των καιρών και της αγοράς. Όταν ο Ολυμπιακός έδινε 7 εκ. ευρώ τον χρόνο για τον Τσίλντρες και ο Παναθηναικός 1 δις δραχμές στον Ντομινίκ Ουίλκινς, ποιος έκλεβε ποιον; Το θέμα είναι ότι οι ελληνικές ομάδες δεν δίνουν τα χρήματα του παρελθόντος. Αν και ήδη δίνουν πάρα πολλά χρήματα, αν αναλογιστούμε την τεράστια κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags