Facebook Pixel Οι αριθμοί, πάντως, δικαιώνουν Ζαρντίμ...
| 2012-10-11 13:24:00

Οι αριθμοί, πάντως, δικαιώνουν Ζαρντίμ...

Οι αριθμοί, πάντως, δικαιώνουν Ζαρντίμ...

Μπορεί η εικόνα του Ολυμπιακού να μη δικαιώνει τον Πορτογάλο, οι αριθμοί όμως δείχνουν ότι οι Πειραιώτες έχουν μόλις τρεις τελικές λιγότερες από τα έξι πρώτα περσινά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Η εικόνα είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Ολυμπιακός με το εντυπωσιακό έξι στα έξι στο πρωτάθλημα δεν εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που παίζει και την Κυριακή ήρθε και το γιουχάισμα από τον κόσμο, που θέλει να βλέπει θέαμα, έναν Ολυμπιακό επιθετικό, σαν κι αυτόν που παρουσιάστηκε σε μεγάλο διάστημα πέρυσι.

Οι αριθμοί, όμως, άλλα δείχνουν και παρουσιάζουν μία άλλη εικόνα, θέτοντας και τον προβληματισμό για το στοιχείο της υπερβολής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της ομάδας φέτος.
Τι θα λέγαμε αν αυτή η συζήτηση γινόταν για μία ομάδα του εξωτερικού και συγκρίνοντας τα έξι φετινά παιχνίδια της με τα αντίστοιχα περσινά διαπιστώναμε ότι έχει μόλις τρεις τελικές προσπάθειες λιγότερες; Διότι οι αριθμοί αυτό δείχνουν.

Ο Ολυμπιακός είχε 79 πέρυσι στους αγώνες με Ξάνθη, Εργοτέλη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιο και ΟΦΗ, με μία εύκολη νίκη (το 0-3 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη) και δύο απώλειες, με τις ισοπαλίες απέναντι σε ΑΕΚ και ΟΦΗ. Φέτος έχει 76 και μάλιστα με μία ισορροπία από αγώνα σε αγώνα, με διψήφιο αριθμό σε όλα τα ματς. Δύο φορές με 15 τελικές (με ΠΑΣ και Πανθρακικό), 13 με τον Λεβαδειακό, 12 με τη Βέροια, 11 με τον Αστέρα και 10 με τον Ατρόμητο. Οι λιγότερες ήταν στα δύο τελευταία του παιχνίδια, που ήταν και με τους καλύτερους -συγκριτικά- αντιπάλους και προβλημάτισε περισσότερο με την εικόνα του.

Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε τις 20 στον πρώτο αγώνα με την Ξάνθη, κερδίζοντας με δύο γκολ στο φινάλε, είχε 19 με τον ΟΦΗ στο 2-2, 15 με τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο, αλλά και δύο ματς με πολύ λίγες τελικές. Ηταν οι επτά με τον Εργοτέλη, βάζοντας όμως τρία γκολ (3-2) και οι μόλις τρεις με την ΑΕΚ σε ένα πολύ κακό ματς, που έληξε 1-1. Η μεγάλη διαφορά είναι στην εικόνα και στον τρόπο παιχνιδιού, αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιζαν σούπερ ποδόσφαιρο και πέρυσι στο ξεκίνημα, έδειχναν όμως ότι έχουν δουλεμένο πλάνο, το οποίο βγήκε στη συνέχεια.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags