Facebook Pixel H τέχνη της επιβίωσης!
| 2012-10-29 14:55:00

H τέχνη της επιβίωσης!

H τέχνη της επιβίωσης!

Πριν τον αγώνα με τον Πανιώνιο ο Μάντζιος έλεγε ότι "νιώθω σαν να γυρίζω στο σπίτι μου" και δεν είχε άδικο... Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.

Απλώς, προϊούσης της σεζόν, συνειδητοποιώ ότι ο Ακης έχει μπόλικα τέτοια σπίτια και τον λυπάμαι γιατί με τα (παλιά, αλλά και) τα νέα μέτρα του μνημονίου θα τον ταράξουν στα χαράτσια!

Το γράφω αυτό διότι o Mάντζιος, μολονότι είναι ένας από τους πιο χαμηλόμισθους προπονητές της Super League, μοστράρει τέτοιο πόθεν έσχες που θα το ζήλευε και ο Φερέιρα!

Πέρα λοιπόν από το κανονικό (καινούργιο πλέον) σπίτι του στην Κέρκυρα και το... πατρικό του στη Νέα Σμύρνη, μέχρι στιγμής ο Απόστολος (όπως είναι το βαπτιστικό του) δηλώνει στο Ε9 του ως προσωρινές κατοικίες το ΟΑΚΑ και τα Πηγάδια, ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα βάλει στο μάτι τα Περβόλια των Χανίων και πάει λέγοντας...

Δυο μέρες πριν από τον αγώνα στην Ξάνθη τον είχα φιλοξενήσει στον Sentra 103,3 και τον θυμάμαι ήρεμο και χωρίς κανένα ίχνος ανασφάλειας ή πανικού να θεωρεί το (εν τέλει ισόπαλο, με 1-1) ματς ως κομβικό όχι τόσο για αγωνιστικούς και βαθμολογικούς λόγους όσο για την ψυχολογία της ομάδας και μετά από 48 ώρες (αποδείχθηκε ότι) έπεσε διάνα!

Α, για να μην το ξεχάσω: τέτοιες μέρες στο περσινό πρωτάθλημα η Κέρκυρα είχε μόλις δύο βαθμούς, ενώ μετά την προχθεσινή ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ έφτασε στους εννέα και επιφυλάσσεται διά τα περαιτέρω...

Η Κέρκυρα παραμένει αλώβητη από τις 23 Σεπτεμβρίου, όταν (στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής) είχε γνωρίσει την ήττα στου Χαριλάου από τον Αρη με το πέναλτι του Αγκάνθο και έκτοτε νίκησε στην έδρα της με 2-1 τον ΟΦΗ, έφερε 1-1 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, άλωσε (την παραμονή των 43ων γενεθλίων του Μάντζιου) με 1-0 τη Νέα Σμύρνη και το Σάββατο ανάγκασε τον Αθανασιάδη να πει το γκολ, γκολάκι!

Αναφέρω ιδιαιτέρως τον Κλάους, διότι δεδομένου ότι η Κέρκυρα στηρίζεται στην κλειστή άμυνά της, ο Μάντζιος είχε σημαδέψει από την πρώτη στιγμή τον... επώνυμο στόχο, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να τον αφήσουμε ελεύθερο ούτε μια στιγμή, διότι είναι ένας δεινός σκόρερ και χαρισματικός παίκτης».

Το σχέδιο εφαρμόστηκε κατά γράμμα, ο Αθανασιάδης εγκλωβίστηκε στην άμυνα της Κέρκυρας κι όσες φορές ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να σκοράρει για να αποδράσει με τη νίκη ο (τερματοφύλακας) Αναστασόπουλος, δίκην... Μεταξά, φώναζε το δικό του «όχι»!

Πλάκα πλάκα, με την αμυντική συνοχή που διαθέτει τον τελευταίο καιρό η Κέρκυρα μοιάζει (τηρουμένων των αναλογιών) με την Εθνική Ελλάδας, οπότε κάθε προπονητής ο οποίος την αντιμετωπίζει δικαιούται να επαναλαμβάνει την εκπληκτική δήλωση του Γιόαχιμ Λεβ!

Στις 21 του περασμένου Ιουνίου, πριν από τον προημiτελικό του Euro, o Γερμανός προπονητής είχε πει ότι «κόντρα στην Ελλάδα νιώθεις σαν να παλεύεις με βράχο και νιώθεις σαν να δαγκώνεις γρανίτη»!

Είχε πει και κάτι άλλο ο Λεβ, που κι αυτό ταιριάζει γάντι στην Κέρκυρα, της οποίας η προσέγγιση σε κάθε αγώνα είναι όντως «η τέχνη της επιβίωσης»!

Προχθές ήλθε η σειρά του Δώνη να συνειδητοποιήσει ότι αφενός οι Κερκυραίοι είναι αρτίστες της ποδοσφαιρικής επιβίωσης, αφετέρου (όπως το ομολόγησε ο ίδιος) ο ΠΑΟΚ μοιάζει με καλλιτέχνη της φλυαρίας!

Παρεμπιπτόντως, ο (επιθετικός ως ποδοσφαιριστής) Δώνης έχει σήμερα τα γενέθλιά του και είναι συνομήλικος του (παλαίμαχου στόπερ) Μάντζιου, αλλά σε αντίθεση με τον Μπόλονι, οι εθνικές γιορτές δεν του πάνε καλά!

Το γράφω αυτό διότι την παραμονή της φετινής 28ης Οκτωβρίου ο ΠΑΟΚ έφερε 0-0 στην Κέρκυρα, ενώ ανήμερα της 25ης Μαρτίου (του 2012) της είχε ρίξει μια σβουριχτή τεσσάρα: κατά μία διαβολική σύμπτωση μάλιστα στους τελευταίους δυο αγώνες του στο «νησί των Φαιάκων» ο ΠΑΟΚ έχει τον προπονητή του εκτός υπηρεσίας, διότι προχθές ο Δώνης καθόταν (λόγω της τιμωρίας του) στην εξέδρα των επισήμων, ενώ την προηγούμενη φορά ο Μπόλονι είχε αποβληθεί στο πρώτο ημίχρονο και, επειδή δεν του επέτρεπαν να πάει στα αποδυτήρια, κόντεψε να κατουρηθεί πάνω του!

Από τους παίκτες που χρησιμοποίησε προχθές ο Μάντζιος, ο Καραλής, ο Μπάρκογλου, ο Βενέτης και ο Ηλιάδης είναι οι τέσσερις επιζήσαντες από την περσινή πανωλεθρία: τέσσερις Ελληνες σε μια ομάδα η οποία στο ρόστερ των 33 παικτών έχει μονάχα τρεις ξένους!

Ε, με τόσο ελληνική ομάδα, συν τα συνεχή θετικά αποτελέσματα, είναι λογικό ο Μάντζιος να νιώθει παντού σαν στο σπίτι του!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags