Facebook Pixel Τα μισά με δέκα παίκτες!
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-28 12:25:00

Τα μισά με δέκα παίκτες!

Τα μισά με δέκα παίκτες!

Επτά αποβολές παικτών του σε 14 αναμετρήσεις του με την Μπαρτσελόνα μετράει ο Ζοζέ Μουρίνιο που έχει αναφέρει σε δηλώσεις του ότι κόντρα στους "μπλαουγκράνα" έχει συνήθως το αριθμητικό μειονέκτημα.
 

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είδε άλλον ένα παίκτη του να αποβάλεται κόντρα στην Μπαρτσελόνα και ο αριθμός έφτασε πλέον τους 7 στις 14 συναντήσεις του ως προπονητής απέναντι στους Καταλανούς.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού και τους ισχυρισμούς του για την αντιμετώπιση από τη διαιτησία, η ιστοσελίδα "Goal. com" παρουσίασε τις επτά αποβολές παικτών του στους αγώνες που αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα.

Η πρώτη αποβολή

Η πρώτη αποβολή καταγράφηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 2005 όταν ως προπονητής της Τσέλσι, ο Ζοζέ Μουρίνιο αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γηπεδούχοι ήταν οι Καταλανοί που επικράτησαν με 2-1 ενώ αποβλήθηκε στο 56' ο Ντρογκμπά που δέχτηκε γρήγορα δύο κίτρινες κάρτες, η δεύτερη εκ των οποίων για χτύπημα στον πορτιέρο των "μπλαουγκράνα", Βίκτορ Βαλντές.

Η Τσέλσι στο σημείο εκείνο ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0 αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1 με την Μπαρτσελόνα να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό της πλεονέκτημα.

Η επόμενη κόκκινη κάρτα

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2006, η Τσέλσι με προπονητή τον Ζοζέ Μουρίνιο και πάλι και στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα και ηττήθηκε με 1-2.

Ο Ασιέρ Ντελ Όρνο αποβλήθηκε στο 37' για μαρκάρισμα στον Λιονέλ Μέσι και άφησε από νωρίς με δέκα παίκτες την ομάδα του.

Η πρώτη με Ίντερ

Στις 28 Απριλίου του 2010 ως τεχνικός πλέον της Ίντερ, ο Ζοζέ Μουρίνιο αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα στον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "νερατζούρι" ηττήθηκαν με 1-0 στην Βαρκελώνη αλλά πήρα την πρόκριση για τον τελικό μετά τη νίκη με 3-1 στον πρώτο αγώνα στο Μιλάνο.

Από το 28' η Ίντερ έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Τιάγκο Μότα για χτύπημα στον Μπουσκέτς.

Η...αρχή στα "ελ κλάσικο"

Η πρώτη αποβολή παίκτη του στη θητεία του στην Ρεάλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ήρθε για τον Ζοζέ Μουρίνιο στις 29 Νοεμβρίου του 2010.

Οι μαδριλένοι γνώρισαν βαριά ήττα στον πρώτο αγώνα για το πρωτάθλημα με 0-5 και στο 88' αποβλήθηκε ο Σέρχιο Ράμος για μαρκάρισμα στον Μέσι.

Ισοπαλία με νέα αποβολή

Στις 16 Απριλίου της φετινής χρονιάς, η Ρεάλ αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα στον αγώνα για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 αλλά πάλι ο Ζοζέ Μουρίνιο είδε την ομάδα του να μένει με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ραούλ Αλμπιόλ για μαρκάρισμα στον Βίγια όπου καταλογίστηκε πέναλτι. Η Ρεάλ έφτασε στην ισοφάριση μάλιστα παρότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες.

Δέκα παίκτες αλλά και τρόπαιο

Η αποβολή του Άνχελ Ντι Μαρία στον τελικό του "Κόπα Ντελ Ρέι" δεν συζητήθηκε τόσο πολύ. Συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου ήρθε στο 120ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα ενώ λίγο νωρίτερα είχε πετύχει το γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Η τελευταία κόκκινη

Η τελευταία αποβολή παίκτη ομάδας στην οποία είναι προπονητής ο Ζοζέ Μουρίνιο κόντρα στην Μπαρτσελόνα καταγράφηκε την Τετάρτη(27/4) στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πέπε είδε την κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμα στον Ντάνι Άλβες ενώ στην συνέχεια ο Μέσι σημείωσε τα δύο γκολ με τα οποία οι "μπλαουγκράνα" πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της "Βασίλισσας" κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags